r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 3278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5943 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2056.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    23851 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    116 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4270 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23774 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 3278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A püréhez a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, áttörjük a zelleres krumplit, vajjal és tejjel összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
  3. Az almaszószhoz az almákat meghámozzuk, szeletekre, majd kis cikkekre vágjuk, amelyeket a vajon elkezdjük párolni.
  4. 5 perc párolás után megszórjuk keményítővel, felöntjük húslevessel és 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral és ciromlével.
  5. Ezután mérsékelt tűzön 20-25 percig főzzük, és végül ízlés szerint 2-4 ek tejfölt keverünk hozzá.
  6. A szárazra törölt csirkemájakat bő zsírban 4-5 perc alatt kisütjük, úgy, hogy ne legyen kemény. Sütés után sózzuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11232
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kissé száraz és karakteres ízű sült csirkemáj harmonikus kísérője az almaszósz és a zellergumóval megbolondított krumplipüré. (A csirkemáj helyett természetesen kacsa- és libamájjal is készíthetjük.) Aki még nem kóstolta ezt a párosítást, annak bátran tudom ajánlani.

Hozzávalók

A májhoz

A püréhez

Az almaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!