r
Nosalty Logó

Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel

Dacota
Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószos husihoz

687
Kalória
37.2g
Fehérje
68g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
258.1g
Víz
199.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 5491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószos husihoz

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    297.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11319.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3614 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    544.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3567 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    1771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20618 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44479 micro
Összesen 5491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Gnocchi elkészítése:
  2. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később.
  3. A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink.
  4. Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák.
  5. Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.)
  6. Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot.
  7. Lassan, adagonkéntdolgozzuk bele a búzadarát.
  8. Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jóllehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel.
  9. Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.

A szószos husihoz

  1. A szósz elkészítése:
  2. A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
  5. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
  6. Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utána fűszerezzük.
  7. Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p

Boldogult pécsi egyetemista koromban egy-egy vidámabb éjszaka után a törzshelyünkön elfogyasztott fokhagymás gnocchi kötelező jellegű volt, lévén nincs az a kínzó éhség, amit legalább fél napra ne szüntetne meg. A receptet sohasem kértem el, de most, hogy a sors összehozott egy kedves olasz barátnővel, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy magam állítsam elő ezt a - számomra - nosztalgiafogást. Marta a nagymamájától kérte el nekem a receptet, úgyhogy volt ám lámpalázam, mielőtt nekiláttam... Egyébként tőle tudom, hogy ezt a spenótos gnocchit náluk olvasztott vajjal meglocsolva, zsályával finoman meghintve fogyasztják.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...