Sonkás alagút recept

Kalória?
Sonkás alagút
Sonkás alagút
receptkönyvben hozzászólások (72)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegtálak mellé szuper ötlet a sonkás alagút. Általában húsvétra és karácsonyra szoktam ilyet készíteni. Előző nap szoktam megcsinálni. Mindig gyorsan elfogy.:-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A franciasalátába tehetünk még egy doboz csemege kukoricát is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hidegtál, sonkás tekercs, hideg sonkás falatok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
  2. A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
  3. 1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
  4. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
  5. Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
  6. Másnap vágódeszkára borítjuk, és szeletejük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 158 899
elküldve: 123
receptkönyben: 3 827
elkészítve: 141/228
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

Hozzászólások (72)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2015-03-19 03:53

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Meganyul
Meganyul sze, 2015-03-18 19:25

Sziasztok. Most akkor 160 gramm majonéz kell az 1 kg franciasaláta alaphoz vagy egy 450 grammos flakon?

kiscsillag1222
kiscsillag1222 v, 2014-12-28 17:08

Többször elkészítettem már ezt a receptet,nagyon finom,kiadós,és nem utolsó sorban mutatós. :) Én most legutóbb nem egy éjszakára tettem be pihentetni,csak kb. 6 órára,de így is tökéletes volt. Valamint a tojást most nem egészbe,hanem kis kockákra vágva daraboltam bele a változatosság kedvéért. :) Köszönöm a receptet,máskor is elkészítem! :) Boldog új évet kívánok! :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa v, 2014-10-26 19:43

Kedves Timi! Nagy családi összejövetelre készítettem el, pontosan a recepted alapján, ill. még almát is tettem a franciasalátába. Gyönyörü lett és finom. Többen elkérték a receptet, többen csodálkoztak, hogy mitől áll ilyen szépen egyben, szóval nagy siker volt. köszönöm a szuper jó receptet. Zsuzsa

Bocsi7
Bocsi7 k, 2013-12-31 12:35

Szia! Kérdezném, hogy te milyen sonkával szoktad csinálni? Ha nincs idő előző nap megcsinálni, rásegíthetek a fagyasztóval a dermedéshez? Köszi a választ előre is!!

katica86
Katica86 / katica86 cs, 2013-08-22 08:42

Nemrég elkészítettem a Nagymamám szülinapjára a családnak. Horváth Rozi féle zselatinnal tökéletes lett.Nagyon egyszerű és nagyon finom! Köszönjük a receptet :)

motoreger73
motoreger73 v, 2013-03-31 16:18

Elkészítettem szilveszterkor is, meg most húsvétra is. Az íze nagyon finom, de nekem mind a két alkalommal szétesett, amikor megpróbáltam szeletelni. Milyen zselatin lenne a legjobb?

evelux
evelux k, 2013-03-19 12:07

Hello KisnéTimi!

"A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.

Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük."

Hová tetted a majonézes,tejfölös,mustáros,borsos,porcukorral elkevert zselatint?

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi sze, 2013-03-20 00:07

Kedves Evelux! A franciasalátával kell összekeverni a kikavart zselatinos majonézt és úgy kell az őzgerinc-formába tölteni.

Zizza2
Zizza2 h, 2013-03-18 15:58

Szia!

Elkészítettem a ezt a finomságot,és tökéletes lett. Mondjuk én több zselatint tettem bele, biztos ami biztos alapon. Aggódtam, mert elég folyós volt mikor beleöntöttem, de végül olyan lett,mint a képeken!Köszönöm. Hétvégén újra elkészítem.:)

Brigusz82
Brigusz82 p, 2013-01-04 18:04

Kisné Timi! Köszönöm a receptet, karácsonyra elkészítettem, szuper lett, mindenkinek ízlett!!
Rodfan-nak: nálam Horváth Rozi a befutó :)!
üdv!

Rodfan
Rodfan k, 2013-01-01 16:21

Szilveszterre készítettem el a vendégeimnek, nagyon finom lett és jól is nézett ki - egész addig, míg a szeletelésre nem került a sor... Mintha nem is lett volna benne zselatin, teljesen szétesett! Úgyhogy fogadalmam az új évre: Dr. Oetker terméket soha többet!!! (már máskor is csalódtam benne) De egyébként elfogyott, köszönjük szépen a receptet :)

ozikat
ozikat v, 2012-12-30 10:50

Ahogy a képre néztem, kalocsai mintás főkötő jutott mindjárt eszembe.

Lőrincz Éva
Lőrincz Éva sze, 2012-12-12 18:21

Kedves Timi! Magam is azt gondoltam bátor vagyok, hogy 10 tagú vendégsereget várva ezt a finomságot is elkészítettem. Másnap izgatottan vártam mi lesz, ha felszelem, de az eredmény kárpótolt mindenért. Hatalmas elismeréseket söpörtem be, persze azért még sok mást is készítettem. Nagyon finom és látványos, köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Idén szenteste is biztosan az asztalomon lesz:)

Mariann66
Mariann66 k, 2012-04-24 20:07

Lányok, asszonyok!
Gyönyörű a kép és el tudom képzelni, hogy isteni finom is. Egy valami tartott eddig vissza attól, hogy megcsináljam- Sokszor készítek hideg salátákat, mert mindenki szereti nálunk. És elgondolkodtam azon, hogy 1 kg franciasaláta alaphoz az 1 nagy flakon majonéz milyen lehet. Sosem használok ekkora mennyiséget még nagyobb adaghoz sem. Viszont a rengeteg hozzászólásból kiderül, hogy isteni finom. Kedves Timi! Tudnál ebben tanácsot adni. vagy ha soknak érzem, kóstolgassam és majd közben eldöntöm, mennyi kell bele az én ízlésem szerint? Előre is köszi a segítséget!

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi sze, 2012-04-25 08:12

Kedves Mariann!
Nyugodtan csináld meg az 1 kg saláta alapot 1 nagy flakon (450 gr-os) majonézzel! Nem lesz sok! Ebből a mennyiségből 2 db mélyebb őzgerincformát lehet megtölteni. Ideális adag, ha például vendégeket vársz, mert jó sok lesz belőle, de ha kevesebbet szeretnél elsőre, akkor felezz el minden hozzávalót.
Üdv: Timi

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni h, 2012-04-09 09:58

Szia Timi!
Ahogy ígértem,húsvétra elkészítettem.Nagyon jól sikerült,mindenkinek ízlett és tetszett.
Szépen egyben maradt,nem dőlt szét.Én "fűrészes "késsel szeleteltem.
Köszönöm mégegyszer a receptet!
Szép napot! üdv:Reni

libaláb
libaláb h, 2012-04-09 00:11

Szép lett és finom, ráadásul minden vendégem elkérte a receptet ;)

Galeria
Galeria v, 2012-04-08 18:35

Nagyon guszta,nagyon finom!!!!!!!!Köszönöm a receptet!!!!!!!!

Krisztuska80
Krisztuska80 szo, 2012-04-07 15:15

Kedves Timi!

Elkészítettem az "alagutat", tettem bele még almát is, ahogy egy hozzászóló említette, és nagyon finom lett! Szerencsére nem esett szét, pedig izgultam, hogy mit találok a hűtőben reggelre... :) Köszönöm a receptet, másnak is ajánlani fogom!

szaboadel
szaboadel k, 2012-03-27 14:39

Szia Timi!
Nagyon tetszik a recepted, nagyon mutatós.Hasonlót készítek már évek óta húsvétra,a
Príma Konyha magazin 2007.04.havi számában találtam. A hozzávalók hasonlóak, plusz
van benne párizsi, alma, főtt burgonya stb. A neve "tojásos sonkatorta", mivel a hozzá-
valókat mély tálba teszem és mikor megdermedt és kiborítom tortaformája van. Az idén
a sonkatorta mellé elkészítem a Te receptedet is.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak.
Üdv.további szép napot: Adél

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi cs, 2012-04-05 22:07

Szia Adél!
Biztos finom a sonkatorta is. Remélem sikerülni a receptem!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Üdv: Timi

mari@hxh.hu
mari@hxh.hu h, 2012-03-12 12:25

Többször is elkészítettem, az egész családnak izlett, nagyon szép is volt, köszönöm, fantasztikus az ötlet. Kellemes Húsvéti ünnepeket Szidonia

Manyu1
Manyu1 h, 2012-01-16 00:45

Köszönöm a receptet, szent este a menü része volt, nem esett szét, dekoratív, finom színfoltja volt az asztalunknak:)))

Animani67
Animani67 szo, 2012-01-14 13:09

Sziasztok!Csak szeretném megköszönni a receptet!Elkészítettem és isteni lett bár az enyém is szétesett pedig az előírtnál sokkal több zselatint tettem bele. Ettól függetlenül gyorsan elfogyott és újból el fogom készíteni,lehet én nem csináltam valamit jól.Mégegyszer köszönöm!Szép napot kívánok!

Orsika22
Orsika22 p, 2011-12-30 16:59

Én is megcsináltam! Roppant finom lett és jól is néz ki! Köszi a receptet! BÚÉK!

mancanyu
mancanyu / mancanyu p, 2011-12-30 14:30

Juhhhhééééé...sikerült!! Áll,mint Katiba agyerek.Pont olyan ,mint a képen.Örök hálám a receptért,villogok vele csudára!!! Puszi mindenkinek!!!

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
A te tested hány %-a zsír?
A te tested hány %-a zsír?
Azt kb. mindannyian tudjuk, hogy hány kg körül van a testsúlyunk, de azt vajon tudjuk-e, hogy ennek hány százaléka a zsír- vagy az izomszövetünk? Most segítünk kiszámolni!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
632