Sonkás alagút recept

Sonkás alagút
Sonkás alagút
receptkönyvben hozzászólások (67)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegtálak mellé szuper ötlet a sonkás alagút. Általában húsvétra és karácsonyra szoktam ilyet készíteni. Előző nap szoktam megcsinálni. Mindig gyorsan elfogy.:-)

hozzávalók / 6 adag

  • 24 szelet sonka
  • 1 kg franciasaláta alap
  • 3 db savanyú uborka
  • 10 db tojás
  • 1 flakon majonéz
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek mustár
  • bors
  • pici porcukor
  • fél húsleves-kocka
  • 1,5 dl víz
  • 25 g étkezési zselatin

ajánlat

A franciasalátába tehetünk még egy doboz csemege kukoricát is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hidegtál, sonkás tekercs, hideg sonkás falatok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
  2. A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
  3. 1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
  4. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
  5. Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
  6. Másnap vágódeszkára borítjuk, és szeletejük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 137 798
elküldve: 102
receptkönyben: 3 520
elkészítve: 107/194
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

Hozzászólások (67)

Bocsi7
Bocsi7k, 2013-12-31 12:35

Szia! Kérdezném, hogy te milyen sonkával szoktad csinálni? Ha nincs idő előző nap megcsinálni, rásegíthetek a fagyasztóval a dermedéshez? Köszi a választ előre is!!

katica86
katica86cs, 2013-08-22 08:42

Nemrég elkészítettem a Nagymamám szülinapjára a családnak. Horváth Rozi féle zselatinnal tökéletes lett.Nagyon egyszerű és nagyon finom! Köszönjük a receptet :)

motoreger73
motoreger73v, 2013-03-31 16:18

Elkészítettem szilveszterkor is, meg most húsvétra is. Az íze nagyon finom, de nekem mind a két alkalommal szétesett, amikor megpróbáltam szeletelni. Milyen zselatin lenne a legjobb?

evelux
eveluxk, 2013-03-19 12:07

Hello KisnéTimi!

"A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.

Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük."

Hová tetted a majonézes,tejfölös,mustáros,borsos,porcukorral elkevert zselatint?

KisnéTimi
KisnéTimisze, 2013-03-20 00:07

Kedves Evelux! A franciasalátával kell összekeverni a kikavart zselatinos majonézt és úgy kell az őzgerinc-formába tölteni.

Zizza2
Zizza2h, 2013-03-18 15:58

Szia!

Elkészítettem a ezt a finomságot,és tökéletes lett. Mondjuk én több zselatint tettem bele, biztos ami biztos alapon. Aggódtam, mert elég folyós volt mikor beleöntöttem, de végül olyan lett,mint a képeken!Köszönöm. Hétvégén újra elkészítem.:)

Brigusz82
Brigusz82p, 2013-01-04 18:04

Kisné Timi! Köszönöm a receptet, karácsonyra elkészítettem, szuper lett, mindenkinek ízlett!!
Rodfan-nak: nálam Horváth Rozi a befutó :)!
üdv!

Rodfan
Rodfank, 2013-01-01 16:21

Szilveszterre készítettem el a vendégeimnek, nagyon finom lett és jól is nézett ki - egész addig, míg a szeletelésre nem került a sor... Mintha nem is lett volna benne zselatin, teljesen szétesett! Úgyhogy fogadalmam az új évre: Dr. Oetker terméket soha többet!!! (már máskor is csalódtam benne) De egyébként elfogyott, köszönjük szépen a receptet :)

ozikat
ozikatv, 2012-12-30 10:50

Ahogy a képre néztem, kalocsai mintás főkötő jutott mindjárt eszembe.

Lőrincz Éva
Lőrincz Évasze, 2012-12-12 18:21

Kedves Timi! Magam is azt gondoltam bátor vagyok, hogy 10 tagú vendégsereget várva ezt a finomságot is elkészítettem. Másnap izgatottan vártam mi lesz, ha felszelem, de az eredmény kárpótolt mindenért. Hatalmas elismeréseket söpörtem be, persze azért még sok mást is készítettem. Nagyon finom és látványos, köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Idén szenteste is biztosan az asztalomon lesz:)

Mariann66
Mariann66k, 2012-04-24 20:07

Lányok, asszonyok!
Gyönyörű a kép és el tudom képzelni, hogy isteni finom is. Egy valami tartott eddig vissza attól, hogy megcsináljam- Sokszor készítek hideg salátákat, mert mindenki szereti nálunk. És elgondolkodtam azon, hogy 1 kg franciasaláta alaphoz az 1 nagy flakon majonéz milyen lehet. Sosem használok ekkora mennyiséget még nagyobb adaghoz sem. Viszont a rengeteg hozzászólásból kiderül, hogy isteni finom. Kedves Timi! Tudnál ebben tanácsot adni. vagy ha soknak érzem, kóstolgassam és majd közben eldöntöm, mennyi kell bele az én ízlésem szerint? Előre is köszi a segítséget!

KisnéTimi
KisnéTimisze, 2012-04-25 08:12

Kedves Mariann!
Nyugodtan csináld meg az 1 kg saláta alapot 1 nagy flakon (450 gr-os) majonézzel! Nem lesz sok! Ebből a mennyiségből 2 db mélyebb őzgerincformát lehet megtölteni. Ideális adag, ha például vendégeket vársz, mert jó sok lesz belőle, de ha kevesebbet szeretnél elsőre, akkor felezz el minden hozzávalót.
Üdv: Timi

Józsáné Reni
Józsáné Renih, 2012-04-09 09:58

Szia Timi!
Ahogy ígértem,húsvétra elkészítettem.Nagyon jól sikerült,mindenkinek ízlett és tetszett.
Szépen egyben maradt,nem dőlt szét.Én "fűrészes "késsel szeleteltem.
Köszönöm mégegyszer a receptet!
Szép napot! üdv:Reni

KisnéTimi
KisnéTimisze, 2012-04-18 20:07

Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült!
Neked is további szép estét!
Üdv: Timi

libaláb
libalábh, 2012-04-09 00:11

Szép lett és finom, ráadásul minden vendégem elkérte a receptet ;)

Galeria
Galeriav, 2012-04-08 18:35

Nagyon guszta,nagyon finom!!!!!!!!Köszönöm a receptet!!!!!!!!

Krisztuska80
Krisztuska80szo, 2012-04-07 15:15

Kedves Timi!

Elkészítettem az "alagutat", tettem bele még almát is, ahogy egy hozzászóló említette, és nagyon finom lett! Szerencsére nem esett szét, pedig izgultam, hogy mit találok a hűtőben reggelre... :) Köszönöm a receptet, másnak is ajánlani fogom!

szaboadel
szaboadelk, 2012-03-27 14:39

Szia Timi!
Nagyon tetszik a recepted, nagyon mutatós.Hasonlót készítek már évek óta húsvétra,a
Príma Konyha magazin 2007.04.havi számában találtam. A hozzávalók hasonlóak, plusz
van benne párizsi, alma, főtt burgonya stb. A neve "tojásos sonkatorta", mivel a hozzá-
valókat mély tálba teszem és mikor megdermedt és kiborítom tortaformája van. Az idén
a sonkatorta mellé elkészítem a Te receptedet is.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak.
Üdv.további szép napot: Adél

KisnéTimi
KisnéTimics, 2012-04-05 22:07

Szia Adél!
Biztos finom a sonkatorta is. Remélem sikerülni a receptem!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Üdv: Timi

mari@hxh.hu
mari@hxh.huh, 2012-03-12 12:25

Többször is elkészítettem, az egész családnak izlett, nagyon szép is volt, köszönöm, fantasztikus az ötlet. Kellemes Húsvéti ünnepeket Szidonia

Manyu1
Manyu1h, 2012-01-16 00:45

Köszönöm a receptet, szent este a menü része volt, nem esett szét, dekoratív, finom színfoltja volt az asztalunknak:)))

Animani67
Animani67szo, 2012-01-14 13:09

Sziasztok!Csak szeretném megköszönni a receptet!Elkészítettem és isteni lett bár az enyém is szétesett pedig az előírtnál sokkal több zselatint tettem bele. Ettól függetlenül gyorsan elfogyott és újból el fogom készíteni,lehet én nem csináltam valamit jól.Mégegyszer köszönöm!Szép napot kívánok!

Orsika22
Orsika22p, 2011-12-30 16:59

Én is megcsináltam! Roppant finom lett és jól is néz ki! Köszi a receptet! BÚÉK!

mancanyu
mancanyup, 2011-12-30 14:30

Juhhhhééééé...sikerült!! Áll,mint Katiba agyerek.Pont olyan ,mint a képen.Örök hálám a receptért,villogok vele csudára!!! Puszi mindenkinek!!!

mancanyu
mancanyucs, 2011-12-29 23:29

Annyira félek,hogy folyni fog.Már zselatin fixet is tettem bele a sima zselatinon túl.Reggel kiderül,milyen lett.Mikor tettétek a formába,nektek már sűrű volt? Az enyém folyós,ezért félek nagyon...megírom ha kész,mit műveltem.Puszi nektek!

KisnéTimi
KisnéTimiv, 2012-01-01 17:31

Az enyém is folyós amikor a formába töltöm, de másnapra jól megdermed.

szilagyigizella
szilagyigizellak, 2011-12-27 11:31

Elkészitettem nagyon finom és esztétikus lett én mindent a megadott recept alapján csináltam.Isteni lett karácsonykor az egész családom dicsérte finom volt,rántott afrikaiharcsa filével ettük.Köszönöm a receptet.Szép napot.

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.