Réteges sós kifli recept

Réteges sós kifli
Réteges sós kifli
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (86)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatestvéremtől kaptam ezt a receptet, amit balatoni családi nyaralásunk alakalmával ki is próbáltam. Mindenkinek nagyon ízlett, röpke pár óra alatt el is fogyott az egész.
Nagyobbik fiamnak egyetlen kérése volt, hogy legközelebb margarin helyett vajat használjak. Ki fogom próbálni, biztos még finomabb lesz.

hozzávalók / 8 adag

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

ajánlat

Baráti összejöveteleken egy -két pohár bor jól csúszik rá.
Tipp: a sütőpapír használata fontos, mert egy kevés margarin kifolyhat egy-egy kifliből, ami ha ráég a tepsire, rossz elmosni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefires kifli, köménymagos kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben - amibe kevés cukrot is teszünk - felfuttatjuk.
  2. A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a kefírrel jól összedolgozzuk , kb 5-6 percig gyömöszöljük.
  3. A puha margarint 2 tk sóval jól kikeverjük.
  4. A tésztából 8, lehetőleg egyforma, gombócot formálunk.
  5. Két gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjük és rátesszük a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivülről befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Jöhet a következő két gombóc és így tovább.
  6. A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük és köménymaggal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol 1 órát kelesztjük.
  8. A sütőt előmelegítjük és 200 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.
  • költség: 610 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 145 607
elküldve: 54
receptkönyvben: 2 312
elkészítve: 71/111
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept
hirdetés

Hozzászólások (86)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nicy
nicy k, 2014-12-09 10:36

Nagyon jo a recept! Tolteni szoktam hol kolbasszal,hol sonkaval. Nem tudok annyit kesziteni hogy masnapra is maradjon!

Steve.x
Steve.x k, 2014-07-08 19:13

A kifli nagyon király lett, de akinek van esze, az életbe nem tesz alá sütőpapírt, vagy megeszi a kiflivel együtt!! A sütési idő igencsak kevesebb, mint 30 perc. Ha nem nézek rá 10 perc múlva, tuti beégetem az egészet. Szóval csak óvatosan és figyelve a készítéssel.

Tory001
Tory001 szo, 2014-04-05 16:23

Kedvenc vendégvárónk! Isteni finom, pillanatok alatt el szokott fogyni, és nem győzik elkérni a receptet! :D Köszönjük!!

Aneszka88
Aneszka88 p, 2014-02-07 09:50

Sziasztok!
Ma szeretném kiprobalni a receptet :)
Erdeklodnek ha normál gáz Sütőben sütöm van e valami amire külön figyelnem kell?
Meg sosem próbáltam kifliket sütni, de jön barátnőm és meglepem vele :)
Köszönöm

V2rider
V2rider / V2rider szo, 2013-04-20 22:10

Nálunk kb. két éve gyakran megsuti a párom,foleg vendégvárás,vagy kirándulás estén. Tegnap én sutottem meg,a margarinba apróra vágott medvehagymát kevertem,finom lett,csak a tetejét elfelejtettem tojással megkenni,így azért nem lett olyan jó,mint a csinibabámé.

fánk
fánk cs, 2013-02-14 21:07

Szia MUCI Ma meg sűtőtem a receptedet .A családnak nagyon ízlet. Igaz nemvágtam el csak nyolcba és gépsonkával ,sajtal töltötem. Igy nagyobb kifliket kaptam. Köszi ezt a receptet.Fánk

Géb
Géb v, 2013-01-13 13:08

Megsütöttem, nagyon finom lett, frissen az igazi!
Szép világosbarnára sütöttem a kifliket, de valami nem volt az igazi, mivel pár óra múlva megkeményedtek..Túlsütöttem volna?
Üdv, Gabi

krekri71
krekri71 sze, 2013-03-06 20:59

Én első alkalommal légkeveréssel sütöttem, mire kihűlt nekem is száraz lett. Másodszorra alsó-felső sütéssel tökéletes lett.

Hilda69
Hilda69 sze, 2013-01-02 14:09

Én megsütöttem kakaós, cukros töltelékkel. Hát mit mondjak. ISTENI! (A rámát kikevertem cukorral és kakaóval).
Amúgy ez 1 régi recept, anyukám már nagyon régóta süti. Nálunk vendégváró sóskiflinek hívják. Ja és a mi receptünk szerint 2db tojás is van benne.

Ciniest
Ciniest k, 2012-07-17 14:08

Ma ebédhez megsütöttem, sajttal :) Egyszerűen imádta a család :) Köszönöm a szuper receptet :)))

Sunyi
Sunyi / Sunyi sze, 2012-06-13 14:31

Tegnap megsutottem a kifliket. Zoldfuszeres sajtos tolteleket tettem bele, nagyon finom lett. Petrezselymet, fokhagymat, snidlinget, kakukkfuvet, oreganot apritottam fel es kevertem el egy kis reszelt sajttal es azt tettem bele mindenkinek nagyon izlett. Meg tobbszor is meg fogom sutni.
Koszonom a receptet!

nutria
Asszonycicc / nutria szo, 2012-05-19 16:38

Tegnapelőtt készítettem el, isteni lett! De a margarin nekem soknak bizonyult, a fele sem fogyott el, így majd újra felhasználom egy következő adaghoz a maradékot. :D Kicsit eleinte bosszankodtam, mert kifolyt a két lap között, mikor kiflit formáltam, nem tudtam, mégis milyen állagban kellene rákenni. Pedig nem volt túl olvadt a margarin, számoltam vele, hogy akkor pláne kifolyna. De mindegy, aztán ráéreztem a dologra és szép kis kiflik sikeredtek belőle. Csak ketten voltunk erre a mennyiségre, de párom is és én is két pofára ettük. :D Aznap már vacsora nem kellett, degeszre ettük magunkat belőle.

clio88
clio88 szo, 2012-05-19 11:08

Tegnap kiprobaltam es isteni finom lett! :) Itt Angliaban nem tudom mennyire lehet kapni kefirt, meg mar amugysem volt kedvem leszaladni, ugyhogy tejfollel keszitettem el. Most epp a maradekot reggelizgetem szoval masnap is teljesen jo. :) Koszonom a receptet!

Kovács Ica
Kovács Ica h, 2012-03-26 18:16

Én ezt a receptet már régen sütöm.Húsvétkor amikor marad sonka megdarálom egy kis tejfellel összekeverem borssal izesítem és ezzel töltöm a bevágott kifliket.Sonkás oldalukra egy kis reszelt sajtot ragasztok és amikor jönnek a vendégek bedugom a sütőbe.
Előtte való nap is meg lehet csinálni. Nagyon finom vendégváró.

kasilka
kasilka p, 2012-03-09 09:45

Kedves Muci!
Gratulálok a recepthez!Tegnap megsütöttem és nagyon finom lett. Sajnos kefirem nem volt, így natúr joghurtot tettem bele, de így is ízlett mindenkinek.
Köszönöm, h ez a remek recept megosztásra került,
Ilka

Muci
Muci / Muci szo, 2012-03-10 16:32

Kedves " kasilka "
Köszönöm a gratulácíót, de az az elkészítőjének is jár. Szerintem a kefír joghurttal való lecserélése nem sokat változtat a végeredményen, volt rá példa, hogy én is így tettem.
Üdv. : Muci

baloghneica
baloghneica k, 2012-02-21 17:21

Próbáljátok meg a kifliket megtölteni egy vékony csíkra vágott füstölt kolbásszal és ugyan ilyen nagyságú savanyú uborka csíkkal megtölteni. Isteni finom.

nbeatrix
nbeatrix v, 2012-01-01 09:21

A kefirt lehet helyettesíteni tejföllel vagy joghurttal?
Ma szeretném megsütni.
Üdv: Bea

Muci
Muci / Muci v, 2012-01-01 17:19

Szia Bea !
Én már jártam úgy, hogy elfelejtettem kefírt beszerezni és joghurtot használtam, nem lett rossz a végeredmény.
Üdv.: Muci

nbeatrix
nbeatrix h, 2012-01-02 09:50

Mikor olvastam a válaszod, akkor már túl voltunk az első tepsin... (bár nagyon gyors voltál)
Végül joghurttal csináltam. Nagyon finom lett! Nem is tudom elképzelni, hogy ez még ennél is jobb lehet (kefirrel).
10 pontból 10-et kaptam rá! És persze mind elfogyott :)
Köszi: Bea

Evuskka
Evuskka cs, 2011-11-10 12:43

Kedves Muci!
Tegnap elkészült a remekmű, csoda szép lett és az íííze, valami FENOMENÁLIS!!!!! Tetejére szezámmagot szórtam, gáztepsiben sütöttem, 48-db lett a fenti adagból. Hála Neked, hogy feltetted az oldalra ezt a kiváló receptet!Köszi!
Évuskka

Muci
Muci / Muci p, 2011-09-30 16:44

Szia Petúnia !
A recept storyjában is írtam ,hogy az egyik fiam megkért, hogy legközelebb próbáljam ki margarin helyett vajjal készíteni a kifliket. Ez meg is történt, de az volt az általános vélemény, hogy margarinnal
kicsit jobb volt, persze vajjal sem volt rossz.
Üdv.: Muci

Petunia
Petunia / Petunia cs, 2011-09-29 17:31

Sziasztok!
Margarin helyett vajjal szeretném elkészíteni a kifliket. Meg tudná valaki osztani az ezzel kapcsolatos tapasztalatát?
Köszönöm,
Petunia

vizipook
vizipook p, 2011-07-22 09:13

nagyon finom lett, pedig azt gondoltam nem fog sikerülni (12 cikkre felosztani, először nem lettek egyformák....)
szóval gyorsan meg is osztottam mindenkivel, legalábbis a facebook-on, jusson belőle mindenkinek, nagyon megéri vele foglalkozni
:DDD nagyon köszi a hozzászólásokat is, tanulságosak!
Köszi a receptet!

Muci
Muci / Muci k, 2011-07-05 15:43

Szia Orsha !
Nagyon szívesen. Remélem a társaság minden tagjának ízleni fog.Azért azt tartsd szem előtt, hogy frissen a legjobb.

Orsha
Orsha k, 2011-07-05 14:35

Köszönöm a receptet. Egyelőre még csak kóstolgatjuk a férjemmel, mert igazából a kórusútra készült. Gyorsan bekötöttem a zacskó száját, hogy a többieknek is maradjon belőle :-) Nagyon finom lett!

Muci
Muci / Muci szo, 2011-06-25 17:03

Kedves Marika ! / marikaradnai /
Nagyon szívesen. Örömmel tölt el, hogy külföldön is népszerűsíted a jó kis magyar süteményeket.
Üdv.: Muci

marikaradnai
marikaradnai szo, 2011-06-25 10:11

Kedves Muci,
Hàlàs köszönetem Brüsszelböl !!!
Most sütöttem meg ,gyönyörüek ès isteni finomak!!!
Az itteni hàziasszonyok nem tudnak sütni ès az ilyen finomsàgokkal kàbitom öket :-))
Szeretnek is jönni vendègsègbe !!
Üdv
Marika

Pista39
Pista39 k, 2011-08-16 22:04

Önmagában is, tejjel is, sörrel is nagyon finom!
Tegyétek és egyétek:
Pista

Muci
Muci / Muci cs, 2011-06-09 16:56

Kedves Pindurka81 !
Én is örülök, hogy rátaláltál és bejött Neked ez a recept.
Üdv.: Muci

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 sze, 2011-06-08 15:32

Kedves Muci!
Nagyon jó ez a recept, köszi! Cili csülkös bablevese mellé sütöttem ma meg, nagyon finom és mutatós! :)
Tökre örülök neki, hogy erre a receptre rábukkantam! :)

Muci
Muci / Muci h, 2011-03-07 18:46

Szia Pisztácia20 !
Nagyon örülök a sikerednek. Sajttal felturbózva biztos finom volt, egyszer én is kipróbálom.
Üdv.: Muci

Pisztácia20
Pisztácia20 h, 2011-03-07 17:49

Megsütöttem, de nem mertem vele kísérletezni, mert idehaza nagyon furcsán néztek rám. (Kelt tésztát állni hagyni????) Mondjuk azért is csúnyán néztek, hogy a tésztában se tojás se margarin nincsen. (Hogy fog ez összeállni?) Már- már azon voltam, hogy tennem kéne bele valamit, aztán mégis úgy döntöttem, hogy bízom a receptben. Szóval vettem egy nagy levegőt és összegyömöszöltem. Az eredmény: csodálatos tészta! mennyei illatok! gyönyörű kiflikék! és még másnap reggel is finom puha volt. Én raktam a margarinos rétegre is reszelt sajtot, meg a feltekert kiflik közepébe is, és a tetejét is megszórtam vele+szezámmaggal. Az osztálytársaim agyon dícsérték és azt kérdezték, hogy vettem, vagy csináltam.
Szóval millió köszönet, ez egy zseniális recept!

Muci
Muci / Muci h, 2011-03-07 16:00

Szia Koktél !
A kreativitásod, amit a gyerekek kihoztak belöled, lenyűgöző.
Üdv.: Muci

koktél
koktél / koktél v, 2011-03-06 16:10

Szia Muci,

egy szót tudok erre a receptre mondani: fenséges! :) Megsütöttem, egy kis sajtot is tettem még bele, aztán jöttek a gyerkőcök a következő kérdésekkel: Anya mit csinálsz? Kifliket? és milyen lesz kakaós? Hm, gondoltam a legközelebbi kakaós lesz. Ezen felbuzdúlva elvettem egy kis sót, több cukrot tettem hozzá, valamint kakaóporral megszórtam és már sülhettek is a finomságok. :)
A kakaós változat is nagyon finom!

Üdv, Koktél

Pisztácia20
Pisztácia20 v, 2011-03-06 12:51

Köszönöm válaszodat, még gondolkozom rajta, hogy kísérletezzek- e vele, majd beszámolok.

Muci
Muci / Muci szo, 2011-03-05 18:13

Kedves Pisztácia20 !
Kérdésedre egyértelmű választ nem tudok adni, mert még ennek a kiflinek a tésztáját soha nem pihentettem a hűtőben. Meg lehet próbálni, de reggel amikor kiveszed kell időt hagyni a tésztának, hogy
kiengedjen és jól nyújtható legyen.
Üdv. : Muci

Pisztácia20
Pisztácia20 p, 2011-03-04 17:45

Sziasztok!
Nagyon tetszik a recept,és meg szeretném csinálni (a sok pozitív hozzászólás felbátorított).Az lenne a kérdésem, hogy nem árt neki, ha összeállítom a tésztát és hagyom egy éjszakát állni, és csak reggel sütöm meg? Mert szeretném bevinni a suliba, és tuti, hogy dobna a dolgon, ha még langyos lenne, csak az a baj, hogy reggel értelemszerűen, max. csak a megsütésre van idő.

T
Timcsi / T cs, 2011-03-03 12:22

Sziasztok!
Nekem most sülnek a kiflik, tök jó az illata, meg nagyon szépek is, de nem tudom milyen lesz, mert vajjal csináltam (margarin helyett) és az előbb mikor megnéztem őket, megrémültem, mert a vajból kifolyt a víz (?) és olyan mintha vizet tettem volna a kiflik alá :O Remélem elpárolog, és megsül az alja is... Ha nem, akkor vajjal nem szabad csinálni többet. Egyébként én tettem a közepükbe roppanós virslit is és a tetejükre sajtot szórtam. Bízom benne, hogy jó lesz.

Muci
Muci / Muci p, 2011-02-18 16:12

Kedves gasztrula !
Bár eszközöltél egy pár módosítást saját ízlésednek megfelelően, a lényeg, hogy jó lett a végeredmény.
Üdv.: Muci

gasztrula
sétapálca / gasztrula cs, 2011-02-17 20:50

Kétszer csináltam eddig, de mindenkinek ízlett, és aki csak kóstolta, elkérte a receptet. Sajttal szórtam meg és a kiflicskék belsejébe egy kis kocka sajtot tekertem. A tésztába több tejfölt és olajat tettem, ameddig puha nem lett.
A kedvenc sós receptem! Köszönöm!!!

moni78
moni78 v, 2011-01-23 11:55

A legjobb sós süti!!!Ma elkészítettem és nagyon finom.

Muci
Muci / Muci h, 2011-01-03 18:06

Kedves " anyamaci " !
Nagyon örülök, hogy bevált a recept és finom lett a kifli.
Neked és családodnak is Boldog Új Évet és további jó sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

anyamaci 22
anyamaci 22 h, 2011-01-03 15:14

Drága Mucika!
Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a kiváló receptet.Ma megsütöttem,nagyon finomra sikerült.Gyakori lesz ez mostantól családom körében,lányaimnak kedvencévé vált azonnal.
Üdvözlettel:anyamaci
BÚÉK!!!

Muci
Muci / Muci szo, 2011-01-01 17:57

Kedves Zsike !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült. Köszönöm a jó kívánságot.
BUÉK .
Puszi : Muci

hervado
hervado p, 2010-12-31 01:45

Ma megsütöttem végre a kifliket...már régóta nézegetem, de csak most sajnálom igazán, hogy nem előbb szántam rá magam...nagyon finom....köszönöm !
Örömökben gazdag Boldog Újesztendőt kívánok mindenkinek !!!! puszi: Zsike

Muci
Muci / Muci k, 2010-12-28 00:02

Kedves Gabi és Kati58 !
Nagyon szívesen. Örülök a sikereteknek .

685