Rántott marhamáj tepsis krumplival recept

Rántott marhamáj tepsis krumplival
Rántott marhamáj tepsis krumplival
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egyszerű, laktató étel. Próbáld ki!

Tipp: A májakat ne sózzuk, mert nem lesznek finom puhák sütés után.

hozzávalók / 4 adag

A májhoz:

  • 60 dkg marhamáj
  • kb. 8 dl tej
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez zsíradék

A krumplihoz:

  • 8-10 db burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • cayenne bors
  • petrezselyemzöld
  • kevés zsiradék

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott marhamáj, marhamáj rántva fűszeres tepsis burgonyával

elkészítés

  1. Lehetőleg előző este tejbe áztassuk be a kb. 1 cm szélesre vágott májszeleteket.
  2. Másnap panírba forgassuk a tejből kivett májakat. A lisztbe tegyünk őrölt borsot, a tojásba pici sót.
  3. A panírozott szeletek mindkét oldalát fedő alatt süssük.
  4. Míg sül a máj, addig a krumplikat hámozzuk meg, és hasáboljuk, fűszerezzük, és zsírozott tepsibe tegyük. A krumpli hasábok közé a vékony karikára vágott hagymákat ne felejtsük el. Alufólia alatt kb. 30 perc alatt pároljuk, majd azt levéve, süssük tovább, míg szép ropogósak nem lesznek.
  5. Tipp: Ha a panírnál sok tojás megmarad, akkor a zsemlemorzsával keverjük össze, és a máj után süssük ki őket kis pogácsáknak.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 989
elküldve: 0
receptkönyben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

Hozzászólások (1)

Józsika76
Józsika76h, 2013-02-25 16:30

Helyes! Nem olajazunk, a zsír sokkal egészségesebb! A májat, meg talicskaszámra tudnám enni.

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.