Rántott marhamáj tepsis krumplival recept

Rántott marhamáj tepsis krumplival
Rántott marhamáj tepsis krumplival
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egyszerű, laktató étel. Próbáld ki!

Tipp: A májakat ne sózzuk, mert nem lesznek finom puhák sütés után.

hozzávalók / 4 adag

A májhoz:

  • 60 dkg marhamáj
  • kb. 8 dl tej
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez zsíradék

A krumplihoz:

  • 8-10 db burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • cayenne bors
  • petrezselyemzöld
  • kevés zsiradék

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott marhamáj, marhamáj rántva fűszeres tepsis burgonyával

elkészítés

  1. Lehetőleg előző este tejbe áztassuk be a kb. 1 cm szélesre vágott májszeleteket.
  2. Másnap panírba forgassuk a tejből kivett májakat. A lisztbe tegyünk őrölt borsot, a tojásba pici sót.
  3. A panírozott szeletek mindkét oldalát fedő alatt süssük.
  4. Míg sül a máj, addig a krumplikat hámozzuk meg, és hasáboljuk, fűszerezzük, és zsírozott tepsibe tegyük. A krumpli hasábok közé a vékony karikára vágott hagymákat ne felejtsük el. Alufólia alatt kb. 30 perc alatt pároljuk, majd azt levéve, süssük tovább, míg szép ropogósak nem lesznek.
  5. Tipp: Ha a panírnál sok tojás megmarad, akkor a zsemlemorzsával keverjük össze, és a máj után süssük ki őket kis pogácsáknak.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 989
elküldve: 0
receptkönyben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

Hozzászólások (1)

Józsika76
Józsika76h, 2013-02-25 16:30

Helyes! Nem olajazunk, a zsír sokkal egészségesebb! A májat, meg talicskaszámra tudnám enni.

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.