Petrezselymes - májas töltött csirkecomb recept

Petrezselymes - májas töltött csirkecomb
Petrezselymes - májas töltött csirkecomb
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltelék anya receptje. Van, hogy egyszerűen csak tepsibe terítve süti meg, és kockákra vágva tálalja. Én most csirkecombokat töltöttem meg vele, de natúran is bármennyit meg tudnék belőle enni, olyan finom.

 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

petrezselymes-májas töltelékkel töltött csirkecomb, tojásos töltelékkel töltött csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a májat a szívvel együtt, a tojást szintén, majd mindkettőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk (mi jobban szeretjük darabosan, így csak aprítjuk).
  2. Tálba tesszük a tojást, a májat és az apróra vágott petrezselymet is, hozzáadunk 2 tojás, a zsemlét beáztatjuk, és kinyomkodva azt is belemorzsoljuk, belepasszírozzuk a fokhagymát, ízesítjük és összegyúrjuk.
  3. A megtisztított csirkecombok bőrét zsebbé tágítjuk kézzel, amennyire csak tudjuk, csak ne szakítsuk ki, majd alátöltjük a tölteléket.
  4. Alaposan sózzuk, borsozzuk a combokat is, csepp olajat öntünk alájuk, és betesszük őket a sütőbe sülni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 604
elküldve: 5
receptkönyvben: 157
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eva und Imre
Eva und Imre sze, 2011-11-30 16:09

Szia Besamel---! Szerintem ez a recept kitünö, èn már évek óta csinálom, igaz nem tettem még bele szivet, de gondolom nem lehet rossz úgy sem. Èn mindig nyersen keverem össze a kicsire összevégott májat, tojást és az általad leirt füszerekkel, de én vöröshagymát is teszek bele jó apróra vágva, és csak 3 gerezd fokhagymát és egy pici szerecsendiót is reszelve. Berakom a tepsibe, vajat alá és a tetejére is, alufóliával letakarva sütöm készere, jöhet a krumlipüré és a finom saláta hozzá! Ajánlom neked, próbáld meg te is! Èva

530