Oroszkrémtorta recept

Kalória?
Oroszkrémtorta
Oroszkrémtorta
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)

hozzávalók / 8 adag

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ünnepi alkalmakra kiváló, nem túl édes, így akár délutáni tea mellé is fogyasztható.
Bonyolultnak tűnik, de bátran ajánlom kipróbálásra. Praktikaként csak annyit, hogy a piskótalapot már előző nap elkészíthetjük, így időt spórolhatunk meg.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos torta, csupa hab torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára a rumba áztatjuk.

Piskótalap:

  1. A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
  2. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
  3. Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot  (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
  4. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
  5. Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
  6. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
  7. Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
  8. Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.

Krém:  


  1. A  tejszínt kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
  3. Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
  4. 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
  5. Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
  6. Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.

Díszítés:

  1. A  200 ml tejszínt  kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
  2. A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk a tejszínhabból.
  3. Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
  4. A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 108 393
elküldve: 13
receptkönyben: 528
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

Hozzászólások (22)

zsofifa
zsofifa / zsofifa sze, 2014-05-21 22:54

Kedves Timi!

Ez egy jó kis oroszkrém torta recept. Én 28 cm-es tortaformában sütöttem 6 tojásból a piskótát (egybe), így is jó magas lett. Azt vágtam félbe, és 2 db 0,33-as Cserpes tejszínt használtam a krémhez + 1 db 0,33-as tejszínt a tetejére díszítéshez. Minden mást megtartottam. Ja, és a mazsolát kevés vízzel és a rummal felforraltam, és míg a piskótát megcsináltam, állni hagytam benne. Nagy sikere lett. Nagyon finom, krémes torta lett. Nem a tészta dominált benne. Köszönöm a receptet.

panyitimi
Panyitimi / panyitimi cs, 2014-05-22 11:43

Biztosan nagyon szép volt :) Örülök a sikerednek ! Kívánom a továbbiakban is legyenek :)
Jó sütést ,főzést,Szeretettel,Timi

szabob
szabob v, 2012-09-09 13:36

Sziasztok,

nagyon jó recept, mindenkinek ízlett. Nekem a 2x7 tojásból készített lapokhoz egy picit kevés volt a fél liter tejszín, 6 decit elbírt volna. Egy konzerv barackbefőttet daraboltam a krémbe, isteni lett.

Köszönöm a receptet!

panyitimi
Panyitimi / panyitimi h, 2012-09-10 15:04

Legközelebb én is 6 decivel csinálom:) Habzsolunk :) Örülök,hogy tetszett a recept! További sikeres sütés-főzést :)

sandradeak
sandradeak h, 2012-05-07 13:29

Sziasztok. Hol lehet olyan pudingot talalni? Es mi a neve? Tescoba? Nem igazan tudom hogy be tumok e olyat szerezni...:( Egyszeru custard nem jo hozza ?
Es ha csak egy adag lapot sutoknem tul vekony ha ketteveagom?

Koszi szepen :)

panyitimi
Panyitimi / panyitimi h, 2012-05-07 14:59

Szia!

Bárhol tudsz olyat venni,Aranka krémpuding néven pl. A custard is jó szerintem,de én még nem próbáltam...
Véleményem szerint egy lappal alacsony lesz...úgy szép ez a torta,ha magas.

Jó sütkérezést :),Timi

panyitimi
Panyitimi / panyitimi v, 2011-06-12 19:17

Szia! Bocsi,vidéken voltam osztálytalálkozóm volt :)
Simán kell beletenni,igen!

Elnézést a késői válaszért!üdv,panyitimi

méhecske
méhecske p, 2011-06-10 23:55

Kedves Timi! A tejszínhabba csak a sima pudingport kell tenni? Nem elkészítve, csak simán beleszórni?
Holnap megcsinálom, kérlek, válaszolj mielőbb! Köszönöm!

BabszemJuco
BabszemJuco szo, 2011-04-09 19:21

Kedves Timi!

:)) Köszi, tegnap már meg is sütöttem. :) Életem első tortája, és nagy sikert aratott! Egy adagnyi piskótalapot sütöttem két részletben, amiket félbe vágtam, úgyhogy így is 4 emeletes lett :) Viszont krémből az eredeti adagot készítettem el, 4 rétegnek pont tökéletes lett :)

Szuper recept! Köszi!

Jucó

panyitimi
Panyitimi / panyitimi p, 2011-04-08 18:13

Szia Jucó!

Ez a torta is 18 cm átmérőjű.:)
Én két lapot csináltam,mert úgy mutatósabb/magasabb/,de csinálhatod egy lappal is,ez esetben a krémnek,tölteléknek is a felét vedd!

Jó sütögetést :) kellemes időtöltést!

Timi

BabszemJuco
BabszemJuco p, 2011-04-08 14:43

Kedves Timi!

Ez a recept gondolom normál méretű tortára érvényes.
Én kb. 18 cm-es átmérőjű tortát szeretnék készíteni, mennyivel csökkentsem az adagokat? Gondolom ehhez egy adagnyi piskótalapot elég sütni.

Köszi előre is!

Ittzés Szilvia
Ittzés Szilvia szo, 2011-03-12 19:44

Ez első megjegyzésem ezen a honlapon, és csak annyit akarok írni, hogy a torta szuper! Megcsináltam, és a krémet hihetetlenül könnyű elkészíteni, és legalább annyira hihetetlenül finom! (Ráadásul én bolti tortalap közé tettem, így tényleg gyorsan ment minden.)
Köszönet és gratulálok! :-)

panyitimi
Panyitimi / panyitimi cs, 2011-02-17 12:09

Kedves Helen!

Isten éltesse a Kisfiadat!!!Örülök,hogy bevált a recept!
Szeretettel üdvözöllek Benneteket!

Panyitimi

helen81
Dankóné Ilona / helen81 sze, 2011-02-16 20:49

Kedves Timi!

Életemben legelsőnek sütöttem tortát a kisfiam szülinapjára.Ezt a receptet használtam.
Isteni lett és csodálatos a tortám.Az egész családnak ízlett.
Mindig ezt fogom sütni.
Köszönöm Neked ezt a szuper receptet

panyitimi
Panyitimi / panyitimi h, 2010-01-18 12:41

Szia!

Termeszetesen igen,mondjuk en azt mondom,hogy a disziteshez elengedhetetlen az eper.Nagyon jol mutat rajta.Foleg ha keves levellel egyutt teszed ra.
Remelem jol sikerul a torta,hidd el ,nem olyan nehez,mint amilyennek tunik!
Varom a fejlemenyeket,addig is udvozletem,
Timi

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc v, 2010-01-17 13:10

Kedves Timi!

Egyszerűen gyönyörű lett ez a torta, gondolom, az íze is hasonlóan jó lehetett.
Édesanyám születésnapjára szeretném elkészíteni, bár tortával még sosem próbálkoztam, így vannak kétségeim a sikert illetően. :-) Azt szeretném tudni, hogy az eper és ananász darabokat helyettesíthetem-e szerinted kandírozott gyümölccsel?

Válaszodat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek

Mozizz otthon házi nasikkal!
Mozizz otthon házi nasikkal!
Ropogtassatok saját pattogatott kukoricát, rágcsáljatok házi nachost salsával és nézzétek kedvenc filmeiteket otthon.
616