r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Narancsos tiramisu pohárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 2827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    811 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2270 micro
Összesen 2827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
  2. Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
  3. Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
  4. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
  5. A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez

  1. A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.

A locsoláshoz

  1. Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
  2. Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
  3. A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x34
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28107
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Házi vizes piskóta, narancsos mascarpone krémmel rétegezve. Ja, és persze az alkohol sem hiányozhat belőle!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek