r
Nosalty Logó

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1306 mg
  • Foszfor
    2743 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket apró kockákra, a dióféléket pedig durvára összevágjuk. A magokat kávédarálóval durvára daráljuk.
  2. A gabonapelyheket (pl. felesben zab- és rizspelyhet) egy nagy lábasban folyamatosan kevergetve szárazon megpirítjuk. Nem az a cél, hogy a magok megpörkölődjenek, sokkal inkább hogy az ízanyagok kicsit felszabaduljanak.
  3. Amikor már érezzük a finom enyhén pirított gabonaillatot, az egészet levesszük a tűzről, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. Érdemes kézzel végezni a folyamatot, mert az ujjainkkal szépen külön tudjuk választani az egyes gyümölcsdarabokat, illetve folyamatosan nyomon követhetjük a keverék hőmérsékletét. Addig kell kevergetni, amíg kézmeleg lesz, mert a müzliekkor már nem pirul tovább a lábas aljában sem.
  5. Ha teljesen kihűlt, jól záródó dobozba tesszük és hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16434
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 25.

Receptkategóriák

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
ze(n)derta 188 recept

Egyszer azt olvastam valahol, hogy míg huszonéves korunkban gyakorlatilag bármit megehetünk, harminc fölött már nem megengedhető, hogy a menzás néni, vagy a különböző gyártók határozzák meg mit eszünk. A boltban megvásárolható müzlik gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak, valljuk be: teljesen feleslegesen. A megfelelő arányú és minőségű aszalt gyümölcs éppen elegendő édes ízt kölcsönöz a kész müzlinknek. A másik tévhit az, hogy a müzli a leggyorsabban elkészíthető reggeli. Ez részben igaz is, mert tényleg elegendő csak összekeverni tejjel, joghurttal vagy valamilyen gyümölcslével a száraz müzlinket, de fogyasztás előtt ajánlatos legalább egy órát, de még inkább egy egész éjszakát áztatni, mert a nyers gabonapelyheket csak így tudjuk megemészteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!