r
Nosalty Logó

Mojito torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mojito torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összeszitáljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjéből egy csipet cukorral kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kemény habbá verjük, összeforgatjuk a fehérjével, majd óvatosan hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Egy kapcsostortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, ebbe öntjük a tésztát, odaütögetjük az asztal lapjához, hogy ne maradjon benne levegő.
  4. 160 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen, alul-felül sütés esetén 180 fokon fél óra alatt megsütjük. Ha kész, résnyire nyitjuk a sütőajtót, így hagyjuk félig kihűlni a tortát. Ekkor már kivehetjük a sütőből, levesszük az oldalát, majd az alját is, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét, hűtőbe tesszük.
  6. A lapzselatinokat beáztatjuk. Közben a lime-ok levétkicsavarjuk, a cukorral egy edényben addig melegítjük, míg a cukor felolvad, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük, hűtőbe tesszük hűlni.
  7. A tortát 3 lapra vágjuk, meglocsoljuk mindhármat a rummal, hagyjuk, hogy a tészta jól beszívja. Az alsó lapot tálra tesszük, rákenjük a krém 1/4-ét, majd még egy lap, erre is 1/4-e krém jön, majd a legfelsőre is, végül az oldalát betakarjuk a megmaradt krémmel.
  8. A torta oldalátmegszórjuk a lime reszelt héjával, tetejére elhelyezzük a lime szeleteket, a mentavirágokat és leveleket tetszés szerint.
  9. Hűtőbe téve néhány órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10050
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mojito torta
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a tortát a megastromania.blogspot.hu-n, és beleszerettem. Nagyon jó recept, így azonnal késztetést éreztem az elkészítésére. Ugyan kicsit kifogott rajtam a tejszín és habfixáló aránya, de csak kikínlódtam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!