Mogyorós kinder bueno szelet recept

1 adag
725
kcal
Mogyorós kinder bueno szelet
Mogyorós kinder bueno szelet
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás, de mennyei finom...

hozzávalók / 12 adag

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalomválasztó: téli kényeztetés
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mogyorós kinder süti, pudingos kinder szelet, csokis-mogyorós szelet tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  2. A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).
  3. A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (35x25)borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval.
  4. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróba kicsit betesszük).
  6. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  7. Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, csokis krém.
  8. Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.
  9. Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és ráreszelünk egy kevés csokit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 234 602
elküldve: 539
receptkönyben: 3 328
elkészítve: 130/201
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
33 recept

Hozzászólások (27)

simironi7
simironi7h, 2014-04-28 20:15

Elég ritkán készítek süteményt, mert férjem és apósom is cukrász, így nem nagyon "merészelek" sütit sütni, de erre rápróbáltam. Egyébként rutinos vagyok a konyhában, ezt a sütit a 2,5 éves lányommal együtt készítettük el. Nagy tepsiben készítettem, fantasztikus lett a tészta, és úgy összességében a sütemény is. Egy kicsit keveselltem a krémet az én nagy tepsimhez, elég vékony lett főleg a vaníliás réteg, ezen legközelebb picit változtatok majd, de egyébként kiváló, isteni és nem utolsósorban gyönyörű a sütemény, férjem teljesen el volt ájulva, pedig cukrász létére nem édesszájú, ritkán eszik süteményt. Köszönöm a remek receptet!

Dapple
Dapplek, 2014-04-22 09:49

Isteni finom lett, nálunk is húsvéti süti volt, és nagyon gyorsan elfogyott...A fiúk ugyan hiányolták belőle a rumot, de mégis ők ették a legtöbbet :) Viszont a rumos ötletüket legközelebb kipróbálom, rumos tejbe forgatom majd a kekszeket, vagy a krémbe is mehet akár. :)

Boribon
Boribonh, 2014-04-21 10:03

Megcsinaltam Husvetra, a vendegeim imadtak, de szerintem a csokis krembe nem kell vaj. A sarga krembe johet, de a csokisban ott a csoki, amiben mar van a kakaovaj. Ha ebbe meg teszunk kulon vajat, olyan lesz, mint a telifagyi kremje.

Napfény és Fűszer
Napfény és Fűszercs, 2014-04-17 08:04

Az alsó réteg valóban nagyon vékony ,hogy nagyobb legyen a sikerélmény javítottam a tepsi méretén :)) Így is kipróbálva:)

pedina82
pedina82k, 2014-04-15 07:44

Sziasztok!
Nekem is túlnagynak tűnik a tepsi mérete, kicsi lett a tészta és a sütőpapírt sem tudtam lehúzni. A langyos tejjel összekevert kekszes réteget nyújtófával raktad rá?

Napfény és Fűszer
Napfény és Fűszercs, 2014-04-17 07:47

Szia.Én mindig ebben készítem,az alsó réteg valóban vékony...a jó sütőpapír fontos. Kekszeket egyenként mártogatom tejbe és egyenként teszem rá.Remélem sikerül.

annacska87
annacska87szo, 2014-04-12 21:51

Megcsináltam hétvégén, mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, jó márkájú alapanyagokból, de semmi íze nem volt, az alja nagyon kemény volt.

Vusika
Vusikaszo, 2013-11-23 21:36

Nagyon sajnálom, hogy a régi, jól bevált, általam imádott és sokat alkalmazott NOSALTY megváltozott, -bővíteni a régi köntösét is lehetett volna.Ami jó volt az jó.
Miért kell megváltoztatni? Manapság ez nagy divat.Másoknak biztosan jó, de sajnálom nekem a régi jobban tetszett, és jobban tudtam használni.
Többször átnéztem, és nem találom, hol nyomtathatom ki a recepteket? (többnyire a csak receptet szoktam kinyomtatni, a régin volt, ilyen lehetőség.)Csendes szemlélő és alkalmazó voltam, de ezt most meg kellett kérdeznem.
A fenti receptet szeretném mielőbb kipróbálni, amint az egészségem (ill. betegségem) engedi.Nagyon guszta! Mindenkinek sok sikert az elkészítéshez.

Rehova Kata
Rehova Katav, 2013-11-24 19:59

Kedves Vusika!
A recept címének vége fölött, a jobb felső sarokban láthatsz két kis szürke ikont: egy nyomtatót és egy borítékot. Ezekkel tudod kinyomtatni, vagy e-mailben elküldeni az adott receptet. Bízom benne, hogy sikerül megszoknod az oldal új formáját és elnyerik a tetszésedet az új funkciók is!
További kellemes sütés-főzést!
Kata

enhi
enhiv, 2013-06-23 10:02

Szia!

Nem tudom, mit rontottam el, de nekem nagyon kevés lett a tészta ebben a tepsiben, nem tudtam rendesen lehúzni a sütőpapírt sem, a süti is kb. feleekkora lett. Szóval nem nagy a tepsi? Én legközelebb kisebb tepsiben csinálnám. Ízre nem tudom, még nem kóstoltuk, a sütőpapírt majd köpödjük:) enhi

Napfény és Fűszer
Napfény és Fűszerv, 2013-06-23 14:04

Szia!
Mindig ekkora tepsiben sütöm,de valóban nagyon vékony lesz ez a réteg.Remélem az íze kárpótolt :)

Melcset
Melcsetk, 2013-04-16 17:03

Nagyon-nagyon finom lett a sütemény! Földimogyoróval készítettem, és isteni!
Annyit fűznék még hozzá, hogy ez szerintem Kinder maxi king és nem bueno, az egész más.
Köszönöm szépen! :)

kalozcsajszi
kalozcsajsziszo, 2013-03-02 14:32

Szia. Hany grammos egy csomag haztartasi keksz amit hasznaltal a sutiben? Koszi

Adrietta
Adriettasze, 2013-02-13 15:46

Első osztályú süti, én törökmogyoróval szoktam csinálni.:)

yatnez
yatnezszo, 2013-02-09 19:25

Én meg csináltam nagy sikere volt nagyon finom megéri a fáradságot köszönöm.

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-02-07 09:13

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gombocska
Gombocskasze, 2013-02-06 21:15

Szia! Elkészítettem a sütit és isteni fonom lett. Köszi a receptet.:)))

szasztisz
szasztiszsze, 2013-02-06 19:37

Szia!
Tök jó a recept. A citromail sok mindenre képes. :)
Elfogom készíteni.
Szia!
Művészúr

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2013-02-06 09:40

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nosugar
nosugarcs, 2013-01-31 20:11

ajajj, ezt meg kell csinálnom vmikor, veszettül finom lehet! :)

Legfrissebb cikkek

Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
725