r
Nosalty Logó

Mákos bejgli szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos bejgli szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6841 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 365 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12567.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    6052 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1525 mg
  • Foszfor
    4278 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.6 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 6841 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a vajat, a zsírt és a porcukrot (1/2 tk kivételével) deszkán elmorzsolunk.
  2. Az élesztőt a maradék porcukorral langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, sót, jól összegyúrjuk, majd hideg helyen néhány óráig pihentetjük.
  3. A töltelékhez a cukorból a vízzel szirupot főzünk, leforrázzuk vele a mákot, majd belekeverjük a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. A tölteléket hidegen kenjük a tésztára.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és mindegyik cipót téglalap alakúra kb. 20x24 cm nyújtjuk.
  5. Egy lapot egy vajjal kikent tepsibe rakunk, rásimítjuk a töltelék 1/3-át, tovább folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, tésztával fejezzük be.
  6. Tojással megkenve 30 percig meleg helyen tartjuk, utána ismét megkenjük, és most már hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad (megrepedezik).
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, az utolsó 15 percre takarjuk le a tésztát pergamenpapírral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17208
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól bevált bejgli recept, most szelet formájában. Ha mégis bejglit szeretnénk, ebből az adagból 3 rudat készíthetünk. Mák helyett elkészíthetjük dióval is. A diós töltelékhez (3 rúdhoz): 220 g cukorból 200 ml vízzel szirupot főzünk, ráöntjük 400 g darált dióra. Késhegynyi fahéjjal és ½ citrom héjával ízesítjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek