r
Nosalty Logó

Lecsó gőzgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Lecsó gőzgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsó

Gőzgombóc

Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsó

Gőzgombóc

Összesen 3232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsó

Gőzgombóc

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2899.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    477 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    5012 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6101 micro
Összesen 3232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Lecsó

Gőzgombóc

Elkészítés

Lecsó

  1. Az apróra vágott szeletelt főtt-füstölt császárszalonnát együtt pároljuk meg a kis kockára vágott paradicsommal, az összezúzott fokhagymával és az újhagymával. (Ennek a szalonnának már nem kell pirítás, ezért nem is lesz zsírszag.)
  2. Amikor levet enged a paradicsom, rátesszük az 1 cm széles karikákra vágott TV paprikát. Megsózzuk. Fedő alatt időnként megkeverve közepes tűzön roppanós készre pároljuk. A legvégén megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.

Gőzgombóc

  1. A liszthez enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Adunk hozzá 8 dkg vajat és egy evőkanál tejfölt. Megsózzuk. (Egyébként úgy ízesíthetjük, ahogy az adott étel megkívánja.)
  3. Összegyúrjuk, kidagasztjuk. Kicsi, pingpong labdánál kisebb gombócokra formázzuk, és 15 perc alatt kigőzöljük (fedő alatt, kevés vízen, a gombócok ne érjenek a vízbe).
  4. A lecsót mélytányérba tálaljuk, rátesszük a gőzgombócot. Egy kevés tejföllel meglocsolhatjuk.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1469
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó gőzgombóccal
Buday Péter 18 recept

Szeretem ezt az egyszerű ételt. Sűrű szafttal, enyhén ress paprikával és nem látható paradicsommal. Ez az én ízlésem szerint való finomság. Szalonnán és a füstölt kolbászon pirítom meg a hagymát. Ekkor teszem rá a paradicsomot, és addig párolom, amíg kiadja a levét. Ezután megy rá az ujjnyi karikára vágott TV paprika. Persze tudom, hogy a lecsót mindenki saját maga készíti el a legjobban. Ez evidencia, és így is van ez rendjén. Persze készülhet ezerféle módon. Húsféle nélkül is, vagy csak egyszerre mindent összedobva, és úgy megfőzve. Ha nagy melegben készítem, akkor még piros fűszerpaprikát sem használok. Úgy gondolom, talán néhány egyszerű tanáccsal segíthetek, mert magam is többféleképpen készítem. Rajta Lecsóra fel!

Hozzávalók

Lecsó

Gőzgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek