Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Labancpecsenye

Labancpecsenye
Labancpecsenye
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jól csengett a neve! Elsőre megfogott, és nem eresztett :-)

Nagyon finom lett, biztos sokszor el fogom készíteni.:-)

Hargitai György receptje, köszönöm!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük, megsózzuk, és a mustárba kevert borssal mindkét oldalukon megkenjük. 
  2. A hússzeletek egyik oldalára ráfektetünk egy sonka és egy sajtszeletet, a másik oldalát ráhajtjuk, és fogvájóval néhány helyen összetűzzük.
  3. A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, ebben megforgatjuk a töltött húsokat. 
  4. Kiolajozunk egy tepsit, és belefektetjük őket.
  5. Forró, előmelegített sütőben (190 °C) kb 20-25 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 153 480
elküldve: 126
receptkönyvben: 3 118
elkészítve: 207/252
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos tarjaszelet, sonkás-sajtos sütőben sült tarjaszelet

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-10-04 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-05-13 13:39

Hányszor emelitek még ki mostanában?????? Mert nem ez volt az első, de nem is a második!!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-05-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2014-10-15 12:39

Örülök, hogy ízlett!
Köszi, hogy megjelöltél a blogodban, mint " receptgazda " ! :)

Üdv:-) Vici

bandikka
bandikka Mon, 2014-08-25 15:44

Nálunk minden husi sütőzacskóban sül. Ezek is abban sültek. Nem ragadt le. Szépen megpirult. Nagyon jót ettünk belőle. Köszönöm a receptet:)

Szolnokiibi
Szolnokiibi Sun, 2014-08-24 18:26

Ma elkészítettem a husit. A legjobb teflonos serpenyőbe sütöttem amit előzőleg felmelegítettem az olajjal együtt, úgy raktam bele a husit. Az íze fenomenális, de sajnos lejött róla többé-kevésbé a bevonat. Azért így nem tenném a vendégek elé.

margyika
margyika Thu, 2013-12-26 19:09

Megsütöttem ma a labancpecsenyét, és az egész családnak nagyon ízlett. Köszönöm a receptet.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-12-28 01:18

Kedves margyika!

Nagyon szívesen, és örülök, hogy sikered volt vele! :)

Boldog új évet kívánok!
Üdv:-) Vici

wzsófi
wzsófi Wed, 2013-12-25 22:57

Kedves Vicikó!

Tegnap a labancpecsenye került az ünnepi asztalra. Nagy sikere(d) volt.
Isteni finom, és nagy előnye, hogy viszonylag gyors,előkészíthető, és frissen tálalható.
Szerintem érdemes a teflonos tepsiben sütni. Nem ragadt le,mindkét oldala gyönyörű aranybarnára sült!
Nagyon szépen köszönöm az ötletet, biztos a többi receptedet is kipróbálom,szép sorban!
Puszi: Zsófi

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-25 23:10

Kedves Zsófi!

Igazán nagyon örülök, hogy az ünnepi asztalra került a receptem alapján elkészült sülted! És, hogy még nekem is sikerem volt...?! :-))))) Hát mit is mondjak?

Igen, a teflonos tepsi biztos megoldás.

Én pedig köszönöm, hogy visszajeleztél, és elmondtad a véleményed! :-)
Csak hajrá a kipróbálásokkal! :-)))

További szép Karácsonyt kívánok Neked és családodnak is!

Üdvpuszi:-) Vici

Klanbaby
Klanbaby / Klanbaby Tue, 2013-12-17 23:21

Szia!Szerinted karajból készítve,mennyivel változna a sütési idő??Csak mert a férjemnek a száraz húson kivül minden más felejtős,viszont ez nagyon ízlene neki :/ :) Köszi előre is.

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-18 10:43

Szia!

Úgy gondolom, hogy valóban valamivel rövidebb idő elég a sütésre, ha karajból készíted.Szerintem kb 15-20 perc között biztos megsül, és még nem szárad ki

De ha ajánlhatnék valamit: akkor én biztos combból készíteném, mert nem lenne olyan száraz, mint mondjuk karajból, és az is ugyanolyan színhús. De azt is ki kell klopfolni, ugyanúgy, mint a karajt és a tarját kellene!

Remélem ízleni fog Nektek is!

Üdv:-) Vici

manna113
manna113 Sun, 2013-12-08 19:03

Kedves Vicikó!
Ma elkészítettem a labanc-kurucot. Mikor megfordítottam a bunda a tepsi alján maradt. :( A másik fordításnál is....majdnem kopaszak lettek. Van ötleted mit ronthattam el?
Amúgy nagyon finomak, csak csúnyák.
Kösz: Ildikó

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-12-08 20:10

Szia Ildikó!

Jajj, hát megkopaszodtak szegények. Sajnálom. :(
Nekem a sütőmhöz egy tapadásmentes bevonatú tepsim van, abban nem ragadtak le, és viszonylag jól rajta maradt a bunda.
Teflon bevonatú tepsit ajánlanék egyébként, amit be kell némileg zsírozni, olajozni.

Üdv:-) Vici

manna113
manna113 Sun, 2013-12-08 20:42

Ez ám a gyors válasz:)) Köszönöm.Délután olvastam a hsz-eket,ott írta valaki a sütőpapírt. Mit szólsz hozzá? Vagy az lesz az egyszerűbb ha veszek teflontepsit, azt hiszem. A hús egyébként szupi, páromnak is nagyon ízlett.:) Kopaszon is :)
További szép estét kívánok: Ildikó

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-12-09 13:03

Tudod, az okoskütyük korában ..... minden gyorsabban megy! :-)))

Remélem a teflonosban jól fog sikerülni! Óvatosan fordítva... stb.
Érdekes lehet a sütőpapír is, én is ki fogom majd próbálni, mert jó ötlet, és lehet hogy kevesebb zsiradék is elegendő alá. ( Mondjuk én eddig sem tettem sokat )

Örülök, h ízlett..! :)

Szép hetet Neked!
Üdv:-) Vici

S.m. Dancsi
S.m. Dancsi Fri, 2013-12-06 15:13

Kedves Vici!
Ne haragudj, még egy kérdésem van. Átsül ez alatt a 20-25 perc alatt a husi, és nem is kell előtte valameddig alufólia alatt sütni, vagy serpenyőben elősütni sem, jól látom? Köszi előre is,
üdvözlettel Daniella

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-12-28 01:12

Kedves Daniella! Nem kell mást csinálni a hússal - ha, megbízható és jó a sütőd - átsül ennyi idő alatt. Köretnek esetleg sima krumplipürét lehetne, vagy van egy a receptjeim között, krumplipüré pinkben című, amit ajánlanék. Ez utóbbi, egy céklás-tormás tejszínes. Nagyon finom és mutatós is egyben. (Amennyiben szeretitek a céklát.) Boldog szülinapot az ünnepeltnek! Bocsánat, remélem nem késtem el a válaszommal, csak éppen beteg vagyok. Üdv.Vici

S.m. Dancsi
S.m. Dancsi Fri, 2013-12-06 14:56

Kedves Vici!
Nagyon szimpatikus :) a recepted, pláne, hogy kifejezetten kerestem valamit, amit kis családi szülinapozásra főzhetnék/süthetnék most vasárnap. Az már csak hab lesz a tortán, hogy az ünnepelt (párom nővére) és a párom családneve: Labanc! :) A kérdésem az, hogy Te milyen körettel készítetted? Vagy milyen krumplis köretet tudsz elképzelni hozzá? Azért lenne jó krumplis, mert lehet, hogy lesz még gönyölt rakott kel, és az ugye rizses. Köszönöm előre is,
üdvözlettel Daniella

lenartandi
lenartandi Fri, 2013-11-15 12:53

Szia!
Tegnap a labancpecsenyédet sütöttem meg a férjemnek a szülinapjára. Nagyon finomra sikerült és az elkészítése sem bonyolult! Köszi a receptet, máskor is étlapon lesz! Üdv: Andi

3masmama
3masmama Sat, 2013-06-15 14:09

Nagyon finom lett. Ez volt ma az ebéd és fantasztikus volt. Bár nekem egyik-másik húsból kifolyt a sajt. Amikor a hús kisült kiszedtem, és a kifolyt szaftos sajtba beleforgattam a külön kisütött újkrumplit. Biztos többször terítéken lesz. Köszönöm.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2013-05-04 14:03

Kedves Vicikó! Ma végre megcsináltam a labancpecsenyét ebédre a recepted szerint. Nagyon nagyon finom volt. Omlós, nem száradt ki, puha volt a hús. Az íze is csodálatos volt.Köszi a receptet.

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 09:56

Szia Zsuzsa!

Bocs, hogy csak most válaszolok Neked is, de az idő nagy úr! Mindig kevés...

Szóval, nagyon örülök, hogy ízlett a pecsenye...! :-) Nagyon szívesen, és én is köszi, hogy vissza is jeleztél!

Üdv:-) Vici

Babygirl
Cukor / Babygirl Wed, 2013-05-01 19:35

Kedves Viciko! Sutopapirral belelt tepsiben is suthetem? Nagyon jol hangzik a recept, hamarosan e is fogom kesziteni! Udv, Orsi

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-02 14:38

Szia Orsi!

Igen, valószínű úgy is jó lesz, mert arra nem tapadna le a szelet. Egyébként sütés közben enged ki a zsírjából, az is segít. :-)

Kíváncsi vagyok, hogy ízlett, ha majd elkészíted?!

Üdv:-) Vici

zsubidooo
zsubidooo Sat, 2013-04-27 14:20

Kedves Viciko!
Jol hangzik es jol is nez ki! Ha a sajtot elhagyom (mert allergias vagyok az osszes tejtermekre) es helyette fustolt kolbaszt teszek es persze a sonka is megy bele, akkor en is megehetem!!! Ekkor viszont mar nem labbancpecsenye lesz a neve :D
Imadom a sajtot , de sajnos ez az imadat platoi :/
Koszi a receptet, jo otletet adtal !!!!!!

Cica1967
Cica1967 Fri, 2013-10-11 12:36

Kedves Zsubidoo! Van tejmentes sajt is, pl. Magyarországon a Csízió névre hallgató is ilyen, próbáld ki ilyen sajttal, nehogy kimaradj a jóból! :)

aalexaa85
aalexaa85 Fri, 2013-12-06 12:10

Jajj, de jó ezt én sem tudtam, én is keresni fogom! :) Köszi!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-04-27 14:27

Szia zsubidooo!

Igazán nincs mit, biztos a kolbászos változat is finom lesz! :-)

De jó! Limerick-ben laknak az egyik legkedvesebb barátaink.

Szép hétvégét Neked!

Üdv:-) Vici

angelaa
angelaa Fri, 2013-04-26 09:00

Ez nagyon guszta!!Gyorsan el is mentettem,köszönöm a receptet! :)
Üdv : angelaa

szibern
szibern Fri, 2013-04-05 08:01

Nem is kell letakarnom sütés közben?Nem ég meg???
Annyira guszta!

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-04-05 15:40

Szia!

Nem kell letakarni, de feltétlenül legyen a szeletek alatt zsiradék, -de nem sok - ill. a tepsi felülete legyen olajos, zsíros. Akkor nem ragad rá a lisztes felülete.
Nagyon finomra megsül, nem ég meg, biztos lehetsz benne! ;-)

Üdv:-) Vici

szibern
szibern Fri, 2013-04-05 15:52

Szia Vici!

Köszönöm a gyors választ!!
Holnap vendégek jönnek és ezt terveztem!
Üdv:Betti

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-04-05 16:25

Ha van teflon bevonatú tepsid, akkor abban süsd!
Nekem a sütőmhöz van saját nem teflonos, de valami spéci bevonatos, abban nem ragadt le.
De így is kell a vékony zsiradékréteg a szeletek alá!

Remélem jól sikerül, és ízleni fog mindenkinek! :-)
Írd majd meg, hogy milyen lett, ha lesz kedved!
Szép hétvégét kívánok!

Vici

szmari
szmari Tue, 2013-04-02 18:55

Ez valóban nagyon finom, mi is ismerjük, szeretjük, de nálunk kuruc néven fut:-))
Kurucpecsenyeként:-)

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-04-05 15:43

Milyen jó??? A kuruc még jobban is hangzik, nekünk magyaroknak! :-)

Üdv:-) Vici

876
sertéstarja 600 g
0 ízlés szerint
mustár 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
főtt sonka 50 g
sajt 50 g
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek