Korhelyleves eredeti recept alapján recept

Korhelyleves eredeti recept alapján
Korhelyleves eredeti recept alapján
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korhely leves. Egy igazi klasszikus, magyar 'receptúra'.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy viszonylag nehéz leves, ezért megállja a helyét önmagában is, de kis adagban beilleszthető akár egy magyar menübe is. Italt nem igazán ajánlanék hozzá, mivel ez egy lédús fogás.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyar káposztaleves, tejfölös káposztaleves füstölt tarjával, macskajajj-leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
  2. A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
  3. Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
  4. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
  5. Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 325
össznézettség: 265 368
elküldve: 28
receptkönyvben: 646
elkészítve: 41/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
117 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Xena1300
Xena1300 Thu, 2016-03-17 09:55

Sokszor főztem már savanyú káposztát, de 20 perc alatt még sosem főtt meg!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2016-01-08 01:36

Tarjánk nem volt, ezért füstölt pirospaprikát használtam a füstös íz eléréséhez. A kaprot kihagytam, mert nem szeretem. A leves azonban isteni lett! Furcsának találtam, hogy nem kell bele se sárgarépa, se más zöldség, de nagyon jó volt a végeredmény.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-11-14 11:42

Füstöléstől, sózástól függ. Én nem szoktam kiáztatni, inkább alig, vagy egyáltalán nem adok hozzá plusz sót, ahogy a leves kívánja :)

Üdv.: Norbi

Sey
Sey Tue, 2012-11-13 23:34

A tarját nem kell előtte beáztatni? Nem lesz így túl sós tőle a leves??

630