r
Nosalty Logó

Kolozsvári töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Kolozsvári töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 12670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    410.6 g

Zsír

  • Összesen
    1066.7 g
  • Telített zsírsav
    399 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26746 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2699 mg
  • Nátrium
    21664 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    3846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    618 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1425 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    3902 micro
  • β-crypt
    760 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7818 micro
Összesen 12670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Elkészítés

A káposztához

  1. Első lépésként a füstölt csülköt tegyük fel vízben, és főzzük félpuhára.
  2. Amíg a csülök készül, a káposztalevelek torzsa részét éles késsel faragjuk le, hogy a töltelékeket majd bele tudjuk csomagolni.
  3. Készítsük el a tölteléket: kockázzuk fel és kevés zsíron pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma aranysárga színű, adjuk hozzá a rizst, majd egyszeres mennyiségű vízzel felöntve pároljuk. (kb. 12 perc) Ha kész, tegyük félre, és hűtsük ki.
  4. A darált húst fűszerezzük, keverjük hozzá a rizses tölteléket, majd a tojásokat. Jól dolgozzuk össze, és töltsük bele a levelekbe egyesével.
  5. A csülköt csontozzuk ki, és vágjuk fel nem túl apró (kb. 2x2 cm-es) kockákra, a bőrével együtt. A kolbászt is vágjuk fel nagyjából 3 cm-es darabokra.
  6. A maradék hagymákat vágjuk finomra, majd zsíron készítsünk pörköltalapot. Tegyük bele az apró káposzta 2/3-át, majd a töltelékeket, valamint a kolbász-és csülökdarabokat. Ha kész vagyunk, fedjük be a maradék káposztával és öntsük fel a csülök főzőlevével és vízzel. (Nem árt előtte megkóstolni, ha túl sósnak érezzük. higítsuk addig, amíg a sós íz megfelelő nem lesz.)
  7. Amikor a töltelékek megfőttek, vegyük ki az edényből őket, majd készítsünk tejfölös habarást. Ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, mielőtt beletesszük a habarást.
  8. Forraljuk néhány percig kis lángon, majd tegyük vissza az edénybe a töltelékeket az aprókáposztára.
  9. Tálalás előtt a szeletelt szalonnát vagdossuk be kb. 1 cm-es osztással, és kevés zsíron süssük ropogósra.
  10. Tálaljuk aprókáposztára a tölteléket, a kolbász és csülök darabokat, tegyük rá a "kakastaréj"-t, majd locsoljuk meg higított tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg fűszerpaprikával.
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 90767
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Inkább ebéd, mint vacsora - nem mondható kifejezetten könnyű ételnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári töltött káposzta
Kornél 167 recept

Nálunk mindenki szereti a töltött káposztát. A családban valaki a szabolcsi félét, valaki a sima rántással készültet, jómagam a behabart kolozsvárit kedvelem. Tegyük hozzá, igazából nem egészen kolozsvári, hiszen abban nincs sem füstölt csülök, sem pedig füstölt kolbász, hanem debrecenit és kakastaréjt sütnek a végén, de hol van ma már jó debreceni.... Szóval én maradok a csülöknél, és a füstölt kolbásznál. (tóalmási, vagy békési)  

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?