Kókuszba töltött keksz őzgerinc recept

1 adag
1439
kcal
Kókuszba töltött keksz őzgerinc
Kókuszba töltött keksz őzgerinc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek alkotni a konyhában, és ez is kipattant az agyamból... mindenki örömére! A kakaós részt, ha soknak gondoljuk, a maradékot készítsük el egy másik formában.

hozzávalók / 4 adag

A kókuszkrémhez

A kakaós tésztához

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos csoda kekszes, keksz őzgerinc kókusszal díszítve, kókuszos őzgerinc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
  2. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
  3. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
  4. Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
  5. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
  6. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 127 245
elküldve: 501
receptkönyben: 3 125
elkészítve: 86/178
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
351 recept

Hozzászólások (41)

tringer.tika
tringer.tikak, 2014-07-01 12:03

Én pont most készítem!Megbolondítom egy kis meggyel,amit fahéjban és rumban áztattam.

sakabala
sakabalacs, 2013-11-28 17:17

Most készítettem a férjem szülinapjára először, nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a liszt becsomósodott amikor beletettem, azt nem hideg tejjel kellett volna kikevernem? Mondjuk megoldottam egy turmixolással, de biztos van rá más megoldás is?!

ilus74
ilus74p, 2013-11-29 17:05

Szia,de hát úgy is van leírva,hogy először elveszünk a tejből,kikeverjük a liszttel,aztán a többi tejhez ami forralni van odatéve hozzáöntjük........szerintem érthető-meg is van a megoldás.(Lisztet soha nem szabad forró tejben feloldani)További jó sütést! :-))

Judit6
Judit6cs, 2013-10-10 07:25

Pont erre vártam. Kókusz és csoki plusz keksz.
A húgom szülinapjára ezt készítem a torta mellé, mert nagyon egyszerű, szép és tuti finom.
Ezalatt azt értem, hogy máris nekikezdek, mert este utazunk hozzájuk, a nagy nap pedig szombat-addig majd dugdosom a hűtőben :)
Köszi a receptet :)
Judit

ilus74
ilus74cs, 2013-10-10 13:39

Sok sikert hozzá!-a húgodnak meg boldog születésnapot!! :-))

Judit6
Judit6cs, 2013-10-10 14:47

Köszönöm szépen:)
Már a hűtőben várja, hogy induljunk:)
Hát nem lesz rövid út, Barcika nincs a szomszédban..
Szép délutánt :)

ilus74
ilus74p, 2013-10-11 18:15

Kazincbarcika?- tőlünk viszont nincs messze.....akkor ide is elugorhattok kóstolót hozni.. :-))))

ewa1
ewa1k, 2013-09-03 08:29

Nekem ez nem lett jó enyhén szólva vizes lett :(

..vajon miért?

holdika
holdikak, 2013-09-03 10:25

Mert valamit nagyon félre nézhettél.Többször megcsináltam már,és mindig szenzációs lett.....

atina
atinaszo, 2013-06-01 12:09

Nagyon finom és látványos süti, meggyet is tettem a kekszes töltelékbe, isteni lett! gratulálok!

erika2009
erika2009p, 2013-02-22 19:53

Szia!
Ma elkészítettem,igaz édesítőszerrel ,de így is nagyon fini lett :) bár kicsit száraz lett a kekszes töltelék.
Köszi a sok finomságot,amit megosztatok velünk!
erika

ritaa
ritaap, 2012-12-21 13:17

Szia! Én is meg csináltam,de én gyümölcstorta formába tettem bele az adagokat pont tele lett.Még nem kóstoltuk meg de bizti jó lehet:-))

elvuka
elvukak, 2012-12-18 19:55

Szia!Én is megcsináltam,karácsonyig a fagyóban piheg,köszi a recit!Boldog karácsonyt kívánok!Ui:Nagyon fincsi és ötletes!

ilus74
ilus74sze, 2012-12-19 15:39

Tuti jó lesz majd elővenni.....és belekóstolni. :-))Legyen boldog az ünnep!

elvuka
elvukasze, 2012-12-19 15:45

Bizony!Még bejglit ,mézeskrémest,és ma méteres kalácsot fagyolok még.Szép ünnepeket!Ui:párom nagyon dicsérte,kapott kóstolot,még jó,hogy lefagyasztottam,hihi.

ilus74
ilus74h, 2012-12-10 17:37

:-)) Ezek szerint,te jól teletetted.Még a végén kiderül,nem is sok az a barna rész.....

suvkat2
suvkat2h, 2012-12-10 19:00

Egy csepp se maradt ki, és a kókuszos befedés után talán ha 1mm-rel "lógott" ki a formából :)

szaboadel
szaboadelszo, 2012-12-08 13:34

Kedves "Iluska"!
Már több receptedet kipróbáltam, ezt is elmentettem és rövid időn belül el fogom
készíteni, annál is inkább, mert szeretjük az őzgerinces sütiket.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

ilus74
ilus74v, 2012-12-09 13:08

Nagyon örülök,hogy más receptet is kipróbáltál tőlem,és remélem ez is elnyeri majd a tetszésed...:-))

fenyvmar
fenyvmarh, 2012-11-26 10:19

Hogy ne maradjon ki kakaós rész, én csökkentettem a mennyiségeket:
30 dkg keksz,
1,3 dl víz,
12 dkg porcukor (de szerintem a kr. cukor tökéletes, mivel főzöd)
2,5 ek kakaó,
15 dkg vaj,
1 ek rum (ez maradt, kell az ízesítésnek).
Így kb. félmaréknyi maradt csak ki.

ilus74
ilus74h, 2012-11-26 16:00

Igen,így is meg lehet oldani.Vagy ha nem fér bele a gerinc formába,egy más fajta formában felhasználható. :-))

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2012-11-26 09:44

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

zsamail
zsamailv, 2012-11-25 18:55

Jujj, nagyon szép! Ilyet bizti csinálok Karácsony környékén(is) :)

ilus74
ilus74h, 2012-11-26 09:20

Köszi,és igen, jól oda fog illeni az ünnepi asztalra! :-))

törpillácska
törpillácskav, 2012-11-25 17:39

szia!nekem a kókuszos rész nem sikerült a lisztet a tejjel sűrűre kell főzni vagy csak simán összekeverni?

ilus74
ilus74h, 2012-11-26 09:18

Persze,hogy forró tejbe kell önteni a lisztes tejet,egyébként nem sűrűsödik be.Le van írva a 2. részben. :-))

szilvus67
szilvus67szo, 2012-11-24 07:50

Nagyon szép és biztos finom is.Imádom a kókuszos sütiket, biztos kipróbálom:)Köszi a recit.

olaszneanci
olaszneancip, 2012-11-23 19:48

Kedves Iluska!
Nagyon ötletes és mutatós, gratulálok !Mentve, köszönöm !Szép estét ! Anci

gregoreva
gregorevap, 2012-11-23 18:05

Nagyon guszta, köszönöm, mentettem, és mivel fehér, mint a hó :-o....- elkészül az ünnepekkor, azaz Karácsonyra.:-O

petrezselyem
petrezselyemp, 2012-11-23 15:51

Nagyon jól néz ki,gratulálok!MENTVE!!!!!!!!!!
Ebből az adagból hány őzgerinc lesz?
Üdv.:petrezselyem

ilus74
ilus74p, 2012-11-23 17:27

Szia!Egy őzgerinc lesz teljesen tele,viszont nekem maradt kevés, a barnás részből. :-))

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1439