Kirsch torta recept

Kirsch torta
Kirsch torta
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kedvenc tortája, így gondoltam meglepem vele szülinapjára. Nagy sikert aratott a torta (szerencsére:)), nagyon ízlett mindenkinek :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta, csokoládés-meggyzselés torta, meggykrémes csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével belekeverjük először a tojássárgáját, majd a cukrot (kanalanként). Ezután kézzel óvatosan beleforgatjuk a már előzőleg összekevert sütőporos-kakaóporos lisztet.
  2. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szitálunk egy kevés lisztet. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük a piskótát.
  3. Ameddig sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A csokoládépudingot megfőzzük a csomagon leírtak alapján 3 dl tejjel (cukor nélkül!!), majd félrerakjuk hűlni. A vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot. 
  4. A meggyet a levével együtt felforraljuk, a pudingport kikeverjük 1-2 dl vízzel, és ha forr, akkor belekeverjük és a szokásos módon elkészítjük a vaníliapudingot. 
  5. A habport kikeverjük a csomagon leírtak alapján.
  6. A piskótát felvágjuk lehetőség szerint 3 vagy 4 részre. A legalsó lapot elkezdjük megkenni, először egy nagy körben csokikrémet kenünk rá, majd tejszínhabot, és így tovább, ameddig a közepére nem érünk. Ezután gazdagon megszórjuk a zselés meggyel. Így folytatva megkenjük a többi lapot is. Ha kész, kívülről tejszínhabbal befedjük, illetve díszítjük. Dekorációként még használhatunk meggyet (illetve én kis csokoládészívekkel díszítettem: étcsokit olvaszthatunk, és sütőpapírra bármit formázhatunk belőle).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24-26 cm cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 20 756
elküldve: 17
receptkönyvben: 171
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

adrika90

Mióta szakács: 2012.11.05.
12 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PollyPodliPotty
PollyPodliPotty p, 2014-08-01 08:32

Ez a legfinomabb torta! :) Mindig nagy sikere van! Most is épp ezt fogom készíteni szülinapra! :)

bono85
bono85 cs, 2012-11-29 21:48

Szerintem még a kis szívecskék is házi készítésűek. ;-)
Első osztályú!

laraed
Edit / laraed szo, 2012-11-10 14:53

Ez felénk Feketeerdő torta nevet viseli:)) Nagyon guszta ! Üdv Edit

369