Illatos omlós csirkemell recept

1 adag
1204
kcal
Illatos omlós csirkemell
Illatos omlós csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (209)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 2006-os Prima Konyha Magazinban találtam ezt a kínai receptet. Gyors, egyszerű és nagyon finom.


hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A mártáshoz

ajánlat

Főtt rizs illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai omlós csirkemell, csirkemell szójaszósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
  2. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
  3. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
  4. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.

  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 570 836
elküldve: 237
receptkönyben: 10 864
elkészítve: 314/476
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (209)

Peggi
Peggik, 2014-09-16 15:17

Én ezt a keményítős-tojásfehérjés panírt tengeri halfilével ismertem, amit még megforgattam szezámmagban. Próbáljátok ki, hallal is nagyon finom!

KatalinM
KatalinMv, 2014-09-14 15:22

Ma elkészítettem. Nem volt otthon étkezési keményítő, finomlisztet használtam hozzá, a tojásfehérjével tökéletes lett a panír. A mártogatós nekem nem jött be, de a férjem imádta. Kösz a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2014-09-12 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Krampusz53
Krampusz53v, 2014-08-17 14:08

Kedves Kiki!
Köszi szépen a receptet! Fenomenális :-) Marad az étlapon :-)
Anikó

vikki1st
vikki1stcs, 2014-07-17 21:27

Holnap csinalom meg masodszor, az elso adagnak nagy sikere volt. Azzal kezdodott, hogy a ferjem csak csirkemellet tudott hozni a boltbol. Vegul az etelkemenyiton kivul mi den volt itthon, azt meg gyorsan elugrottam venni (Dr Oetker, kis Spar boltban kapni, nem kell hozza Tescoba menni). Kezdokent is problema nelkul sikerult. Amit kiemelnék, hogy valoban csak ossze kell keverni a tojasfeherjet es az etkezesi kemenyitot homogen anyagga, de nem kell kemeny habba verni! Nem frocsogott, nem ragadt le, a bunda finom ropogos volt, a csmell pedig puha, omlos. Nagyon finom volt. A szosz is telitalalat, nagyon izlett nekunk ez az ebed. :-) Tojasos rizst ettunk hozza. Batran keszitse el mindenki, nem fog csalodni.

babivali
babivalisze, 2014-07-09 18:54

Most akadtam rá erre az 5 féle kinai receptre és

hamarosan elfogom készíteni az összeset mert nagyon szeretjük a kínai ételeket. Nagyon köszönöm annak aki feltette a netre.

szeretet1955
szeretet1955szo, 2013-03-16 14:24

Koszonom a receptet ,kiprobaltam ,nagyon finom lett!Ezutan rendszeresen fogom csinalni...

mzperxné
mzperxnév, 2013-01-27 13:56

Kedves Kiki!

Korábban már megcsináltam ezt a husit és mindenkinek ízlett. Ma azonban kevés időm volt, ezért újítottam. Olívával kikent a tepsibe öntöttem és zsupsz, be a sütőbe. 10 perc maxon, majd 20 perc 4-esen (én úgy hívom, hogy fél-takarékon). Miután kivettem letakartam, hogy ne száradjon ki.
Nagy sikere volt!!!!!!!!

A szószt most csináltam először, de a családnak az is bejött.

Köszönöm szépen.

mzperxné
mzperxnév, 2013-01-27 13:56

Kedves Kiki!

Korábban már megcsináltam ezt a husit és mindenkinek ízlett. Ma azonban kevés időm volt, ezért újítottam. Olívával kikent a tepsibe öntöttem és zsupsz, be a sütőbe. 10 perc maxon, majd 20 perc 4-esen (én úgy hívom, hogy fél-takarékon). Miután kivettem letakartam, hogy ne száradjon ki.
Nagy sikere volt!!!!!!!!

A szószt most csináltam először, de a családnak az is bejött.

Köszönöm szépen.

yvycsajszi
yvycsajszics, 2013-01-17 12:30

Kedves Kiki!
Nagyon szeretem a receptjeidet, és ebben sem csalódtam! Pontosan úgy készítettem, ahogyan írtad, sem az olaj nem fröcsögött, sem a bunda nem jött le róla. Ízlett az illatos csirke, egyszerű az elkészítése is, mentettem a receptet. Köszönöm.
Ivett

Filamér
Filamérv, 2012-12-02 21:49

Nekem az öt evőkanál keményítővel szinte recsegett a massza (szó szerint, recsegett, ahogy kevergettem, lehet, hogy ez így természetes, én először használtam keményítőt, nem tudom), így is megcsináltam, nem fröcsögött, viszont kőkemény lett a bunda. Sütés után lefedtem az egészet, így saját gőzében szépen átpuhult.

dorcy
dorcyv, 2012-11-25 12:34

Éppen most készítettem el ezt a nagyszerű receptet! Meg kell, hogy mondjam: valami fantasztikus!!!!:)) A csirkét nem áztattam be tejes-fokhagymás pácba, ahogyan a receptben van írva úgy készítettem el, nem tapadt le a bunda, nem fröcsögött, tényleg nagy teflonba és bő olajban sütöttem ki. A szósz valami isteni!!!!!:)))) bár nem volt otthon balzsamecet- helyette almaecetet használtam, valamint csak őrölt gyömbérem volt. A mai ebéd kínai menü, szóval mi még pirított zöldséges tésztát is csináltunk mellé. Köszönöm a receptet!:)

n_Jucuska
n_Jucuskak, 2012-11-06 23:46

Én múlt Vasárnapra készítettem el és tényleg nagyon finom. Főleg a mártás lett valami isteni, még annak ellenére is, hogy nem volt itthon friss gyömbér csak őrölt verzió. Rizst és friss salátát tálaltam mellé. Egy gondom volt csak vele, amit többet is megemlítettek már, hogy borzasztóan fröcsögött az olaj, így gyorsan letakartam, de így is olyan hangot adott ki,mintha patogatott kukoricát készítenék a mikróba :-) A végeredmény viszont fincsi lett csak ne kellett volna utána takarítani..

pumperka
pumperkacs, 2012-11-01 15:44

Köszönöm a receptet!!! Én eléggé felvertem a tojásfehérjét a keményítővel és a fűszerekkel. Szuper légies lett a bunda, ami más bundákkal ellentétben tényleg nem szívta meg magát olajjal. A mártás is nagyon finom, én még egy kis csilit tettem bele.

g-agi
g-agics, 2012-11-01 11:33

Nagyon-nagyon finom, rengetegszer megcsináltam. Nagyon szeretjük... :) köszi

szilvi76
szilvi76k, 2012-10-30 16:55

Nem tudom mit rontottunk el... annyira fröcsköl az olaj a keményítős-tojásfehérjés csirkétől, hogy az eszméletlen... mintha vizet öntöttem volna forró olajba... :((

soju11
soju11k, 2012-10-02 14:02

Nagyon finomak lettek a csirkefalatok és az a szósz...mennyei! Ráadásul 15 perc alatt kész lettem az egésszel! Köszönet a receptért!

apababa
apababasze, 2012-09-19 14:37

Én is nagyon szeretem a kinai bűfékben az illatos csirkét . Magam is próbálkoztam a különleges bundával ami kivül ügyebár ropogós belül lágy levegős . Sokadik próbálkozásra igen megközelítette az itteni éttermekben kaphatót, de csak közelitette. Amig egyszer egy eldugott távol-keleti üzletben járván - a meglepetésemre magyarul jól beszélő eladó hölgytől - rákérdeztem a fortélyra. A teljes receptúrát ugyan nem tudtam meg , mert a hozzávalók ismeretlenek voltak számomra de nem is volt rá szükség, ugyanis ezek keveréke készen, por alakban kapható volt az üzletben . Nagyon egyszerű árkalkulációval 1000g - 1000Ft, 500g - 500Ft. Csak vízet kell hozzákeverni mellyel az állagát -viszkozitását - is be lehet állítani. Minnél sürübbre keverjük annál vastagabb a bunda. Nagy a valószínüsége hogy a kinaiak sem szórakoznak vele hanem ezt használják. Az egyetlen plvasható felirat OTTOGI FRAYING MIX Ez van ráirva az egyik sarkán és sárga műanyag zacskóban van. A rendes kinai nevét karakterkészlet hiányában nem tudom leirni. Ha higra keverjük rákhoz ,halrudakhoz is pompás. Az illatos csirkéhez nekem a palacsinta tésztánál egy kicsit sürübb állag hozta meg a legjobb eredményt,

Esztorka
Esztorkap, 2012-08-31 12:14

Keményítő helyett jó a liszt vagy a kukorica liszt? Én általában azzal szoktam helyettesíteni...

Esztorka
Esztorkap, 2012-08-31 16:32

Kukorica liszttel csináltam és egy krumpli pehellyel, így is jó lett. :)

katiee
katieecs, 2012-05-31 09:26

Nálunk csak a burgonyás vagy keményítőt lehet kapni.Azzal is meg lehet csinálni a csirkét?És ha igen abból menny szükséges bele?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2012-06-04 18:49

Szia! Szerintem jó hozzá a burgonyás is , és ugyanannyit tennék hozzá mint a recept szerint. Üdv Kiki

19Süni73
19Süni73cs, 2012-04-19 16:58

Ma én voltam a soros a főzésben, ezt a receptet választottam és kellően jól sikerült, hogy most jóllakottan dőljek hátra és köszönjem meg a remek ízeket..:)

norcsi2006
norcsi2006szo, 2012-03-17 14:36

Köszönet a receptért,isteni finom volt!A férjem és a kislányom is imádta!
Tojásos rizst és zöldsalátát adtam mellé.A szósz is fantasztikus!!Receptkönyvembe elmentettem!

Ginseng
Ginsengszo, 2012-03-17 08:43

Köszi a receptet, nagy sikerem volt vele! A férjem imádta :))

nagyemese
nagyemesek, 2012-03-13 07:52

Nem sok az az 5 evőkanál keményítő?... kipróbálom, mert kedvencem ez a "bunda", csak eddig nem tudtam hogyan kell csinálni!!...a kínai konyha használja nagy előszeretettel!

Peggi
Peggiszo, 2012-03-03 13:57

Köszönöm a receptet, most fejeztük be az ebédet, mindenki oda volt érte. A szósz isteni hozzá. Mi tettünk bele egy kanál Erős Pistát, mert szeretjük a csípőset. Biztos, hogy máskor is elkészítem.

anyanéna
anyanénav, 2012-02-19 19:12

Annyira szerettem volna, de nem lett jó. :(
Miért nem sikerült ??
Már az elején nem tapadt rá a csirkére a keményítős tojásfehérje. Ennek mi az oka?
Hol hibáztam??
Kérek segítséget!
Köszi :)

vebali
vebalik, 2012-01-31 22:29

Köszi az Isteni receptet!
Tökéletesre sikerült!! /dr Oetker keményitővel és nagyon forró olajban sütöttem./
Bali

gina03
gina03p, 2012-01-20 16:25

Koszonom szepen Kiki a gyors valaszodert...kozben sikerult beszereznem. Csak tudod en angliaban elek es itt kicsit nehezebb beszerezni ilyen cuccokat...Szep Napot..

gina03
gina03p, 2012-01-20 13:49

Szia,

Az etkezesi kemenyito mihez kell? Nem lehet kihagyni vagy valami massal helyettesiteni?

1204