Húsvéti nyuszi pogácsa recept

Húsvéti nyuszi pogácsa
Húsvéti nyuszi pogácsa
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet Millie szilveszteri röfikéi adták.
Csipetkéim teljesen odavannak érte!:)

hozzávalók / 4 adag

A pogácsához

A tetejére

ajánlat

Lezárt dobozban sokáig tárolható . . . ha marad belőle!;)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

nyuszi pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni. Vékonyra nyújtjuk.
  3. Feles pohárral kiszaggatjuk a nyuszkók fejét, gyűszűvel a pofikát. A füleit kézben formázzuk.
  4. Villával felvert tojással "összeragasztjuk" a darabkákat.
  5. Lekenjük a nyuszikat, majd fogainak 2 db nagy szemű sót, szemének félbevágott tökmagokat, orrának egy szem lenmagot teszünk. Végül a pofikákba 3-3 szezámmagot nyomunk.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket. 180°C-ra előmelegített sütőben világos-aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 882
elküldve: 17
receptkönyvben: 679
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kudara
Kudara sze, 2017-03-15 14:45

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ez meddig marad friss? Vagy ajánlott dobozba (lezárva) elrakni?

Tunderanyo
Tunderanyo p, 2013-02-15 13:56

Szia Szintia!
Nekem is nagyon megtetszettek ezek a kis nyuszifejek,úgyhogy már el is határoztam,hogy az unokámnak az oviba meg is sütöm,ha lesz húsvéti ünnepség.
Köszi a receptet.
Legyen szép napod.
Tündi

csahebo
csahebo p, 2012-04-06 07:55

Szia! Isteni! Tökéletes hiperszuper recept!!!! Köszönöm! Elsőre 2 adagot csináltam annyi módosítással, hogy a tökmag helyett csak mandulát kaptam (nem ajánlom, alig lehet szétválasztani), amikor meg elfogyott mazsolát tettem a szemének (mikor sül, kigúvadnak:))) és meglepően haromonizál a sós alapízzel. Fogának szeletelt mandulából tördeltem darabokat. Mohoc-nak üzenem, hogy nekem egy adagból kb 40 nyúl lett. Még egyszer köszönöm!!!

mohonc
Mohonc / mohonc cs, 2012-04-05 09:27

Szia! Nagyon bűbájak. Azt szeretném kérdezni, hogy hány darab lesz kb. ebből az adagból? Csak a locsolók miatt... :)

zsofi95
zsofi95 v, 2011-04-24 12:00

Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy muszáj hűtőben hagyni a tésztát egész éjszakára? Holnap nem leszünk itthon és nagyon szeretnénk megkóstolni a nyuszikat. Nem elég csak pár órára otthagyni, mondjuk olyan4-5 órára, vagy úgy rossz lesz a tészta?
Köszi a segítséget!

kutyás
kutyás p, 2011-04-15 23:23

Szia Zsófia! Bár a kérdés nem nekem szól, de talán tőlem is elfogadod a választ.
A gyűszűt lisztbe mártod, kiszúrod a miniatűr "pogácsát", aztán a deszkához koccantva ki kell, hogy essen. Ezeket ragasztod tojással a fejet képező pogácsára. Remélem, segítettem

Suzie
Suzie / Suzie szo, 2010-04-03 10:51

Ez szupeer! :) Nagyon szépek a kis nyuszifejek! Nem is lenne szívem megenni :)

822