r
Nosalty Logó

Húsvéti bárány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Húsvéti bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13565.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    3838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    5413 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a 2 tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, keményítőt és a darált diót, mogyorót vagy mandulát, és a rum vagy mandula aromát.
  2. A kivajazott, lisztezett formába kanalazzuk a tésztát és megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  3. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd a formát levesszük róla, és porcukorral szórjuk meg. Nyakába színes szalagot kötünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3572
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Húsvéti bárány
Kovács Györgyi 57 recept

Legalább 15 éve van ez a bárányformám. Akkor még nem nagyon lehetett ilyen különleges formákat kapni. Szerencsére jó pár éve elérhető nagyon sok helyen, és baráti áron. Ez a barika (osterlamm) a németek jellegzetes húsvéti süteménye. Mi nagyon kedveljük, mert nagyon finom, könnyű édesség. Ha mandulával készítjük, akkor a barna héját távolítsuk el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek