Hamis tiramisu torta recept

Hamis tiramisu torta
Hamis tiramisu torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendelésre készült, de egy kicsit fájt a szívem, amikor elvitték.

hozzávalók / 12 adag

A tortához

A díszítéshez

ajánlat

Azoknak, akik félnek a nyers tojástól, és ezért a tradicionális ízeket részben hajlandók feláldozni.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tiramisu ízű torta, kávés-rumos torta babapiskótával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 ek instant kávéval habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habbal felváltva a cukros sárgájához kavarjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Ha a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk.
  7. A tej és tejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki amennyire intenzíven szereti), majd pár percre állni hagyjuk.
  8. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótával lefedjük.
  9. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap.
  10. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez.
  11. A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy kell egy kicsit farigcsálni.
  12. A félretett krémet kétfelé vesszük, egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
  13. A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára.
  14. A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 57 302
elküldve: 22
receptkönyvben: 905
elkészítve: 19/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nina123
nina123 h, 2015-12-21 19:31

Sziasztok!A pudingpor hány g amit bele kell keverni? Mivel nem főzős,én 80g-at találtam,abból kell 3?Mert a főzős pudingpor 40g-os... :) Köszi a választ előre is! Üdv : Niki :)

88888
88888 h, 2013-04-08 13:20

Pénteken én is megsütöttem. Hát, valami fantasztikus íze van. Nagy sikere volt és a külső piskóták is megpuhultak másnapra (éppen amikorra kellett). :)

missmeglepi
missmeglepi v, 2012-12-09 22:09

Nagyon finom lett, egy barátnőm 25. szülinapjára készítettem el, de odáig volt érte! :) A díszítést másképp csináltam, de a torta íze mennyei. Mindenkinek ajánlani tudom. Annyira nem olcsó süti, de isteni finom, és rögtön mindenki kedvence lesz! :)

babus60
babus60 szo, 2012-08-11 20:06

Szia! A tejszín az főző vagy habtejszín? köszönöm a választ!!!

Anya-banya
Anya-banya h, 2012-04-16 08:51

Nagyon klasszul néz ki, jók a hozzávalók is. Egy kérdés.........a külső sor piskóta is megpuhul?
Üdv.

szidike_20
szidike_20 szo, 2012-04-14 14:38

Szia! Jovo heten szulinapja van a baratomnak es ezzel a tortaval szeretnem meglepni...az egyetlen problema h nem tudom honnan szerezhetnek be nem fozos pudingot,meg nem hasznaltam soha ilyet...es az uzletekben sem lattam (Romaniaban elek)....ha esetlek van vmi otleted h hogyan vagy mivel lehetne helyetesiteni akkor nagyon halas lennek:) Elore is koszonom, Szidi

janoki76
janoki76 v, 2011-11-27 18:37

Hát valami mennyei nagy sikere volt szupi a recept köszi hogy megosztottad velünk!!!!!!!!!!!!!!

janoki76
janoki76 cs, 2011-11-24 09:31

Hétvégére megcsinálom búcsú lesz a mamámnál meglepi lesz!majd írok hogy milyen lett.

Chi00
Chi00 szo, 2011-09-24 14:09

Szia!

Most készültem el a tortámmal. Ajándékba lesz, így nem tudom, milyen az összhatás, de ez a krém egyszerűen isteni! Már régen keresek jó tortakrémet, és azt hiszem, most végre megtaláltam. :D Köszönöm a receptet!
Szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2010-05-31 18:48

Szia!
A recept szuper. Apósom 80. szülinapjára sütöttem meg szombaton. Én az egyik puding helyett azért csak beletettem egy 25 dkg-os mascarpone-t :-) Nagyon finom lett, és a díszítése is pont úgy sikerült, mint a képen. Nagy sikert arattam vele, ezt Neked köszönhetem.
Szóval: köszönöm!!

Feenuee
Feenuee cs, 2010-05-27 09:31

Kedves Reni!
A 6 dl tejet összekeverem a 2 dl tejszínnel és géppel nagy fokozaton elkeverem benne a nem főzős vaníliás pudingokat és a rumaromát, amíg jó habos lesz. Pár percig állni hagyom, ez idő alatt a puding "megköti" a krémet és már tölthetem is tortát.

Feenuee
Feenuee cs, 2010-05-27 09:27

Kedves Era!
Örülök, hogy tetszik!
Szerintem az íze nem sokban tér el (egyik barátunk szerint egy kis likőrrel lehetne rajta dobni), az állaga viszont talán így habosabb, mint krémesebb.
Amennyiben kipróbálod, várom az észrevételeidet... 8)

sipil
sipil cs, 2010-05-27 09:22

SZIA! 6 DL TEJET ÉS A 3 PUDING PORT +RUM AROMÁT CSAK SIMÁN ÖSSZE KEVERED ÉS AZZAL TÖLTÖD A TORTÁT? NEM KELL BELE MÁS? KÖSZI SZIA RENI

illesera
illesera sze, 2010-05-26 18:46

Nagyon szép a tortád,én is egyike vok a nyers tojás fóbiásoknak ( strawberry szerint :)))) ), viszont a tiramisu az egyik kedvencem.Mennyiben tér el az íze szerinted az igazitől? üdv era

274