r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Hamis tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 3314 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 198 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6590.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 3314 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 ek instant kávéval habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habbal felváltvaa cukros sárgájához kavarjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Ha a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk.
  7. A tej és tejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki amennyire intenzíven szereti), majd pár percre állni hagyjuk.
  8. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótával lefedjük.
  9. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap.
  10. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez.
  11. A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy kell egy kicsit farigcsálni.
  12. A félretett krémet kétfelé vesszük, egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
  13. A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára.
  14. A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 63312
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Ajánló

Azoknak, akik félnek a nyers tojástól, és ezért a tradicionális ízeket részben hajlandók feláldozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Rendelésre készült, de egy kicsit fájt a szívem, amikor elvitték.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek