r
Nosalty Logó

Gua bao oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Gua bao oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 1467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 5862 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Összesen 167 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18433.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    13521 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    986 micro
  • K vitamin:
    616 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 5862 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Egy teáskanál cukrot hozzáadunk a langyos vízhez, majd beletesszük az élesztőt, és elkeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral, hozzáadjuk a puha zsírt és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és ha összeállt, akkor további 10 percig dagasztjuk.
  4. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarjuk, majd újra a duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A tésztákat ovális alakúra, tenyér nagyságúra nyújtjuk, az egyik felüket megkenjük olvasztott zsírral, majd félbehajtjuk. Újabb egy órát kelesztjük.
  7. Végül a batyukat kigőzöljük.

A batyuhoz

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A szósz összes hozzávalóját alaposan összekeverjük.
  2. A húst hőálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt és 150 ml vizet. Lefedjük, és 2,5-3 óra alatt puhára és omlósra sütjük a húst.
  3. Ha elkészült, kivesszük a húst, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, akkor eltávolítjuk a csontokat, a bőrt és a zsíros részeket, hogy csak a hús maradjon, amit szálaira szedünk.
  4. A visszamaradt szószt serpenyőbe tesszük, és a felére visszaforraljuk, majd beletesszük a húst.
  5. A batyukat hosszában félbevágjuk, megtöltjük a hússal, adunk hozzá vékonyra vágott uborkát, újhagymát, friss mentát és koriandert, valamint kevés sótlan földi mogyoróval is megszórjuk.

Az összeállításhoz

  1. A kigőzölt bucit megkenjük egy adag szósszal, erre tesszük a szálaira szedett húst. Rá a vékonyan felkarikázott uborkát, újhagymát a durvára aprított mentát és koriandert, valamint a mogyorót. Legvégül locsolunk rá még egy keveset a szószból.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6393
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan sült ázsiai oldalas, tésztabatyuba töltve. Mindez David Chang, a Momofuku séfjének receptje alapján.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A batyuhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek