r
Nosalty Logó

Gömböcös rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Gömböcös rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1087 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3295 micro
Összesen 2653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. A kenyeret a tejbe tördeljük, majd néhány perc múlva kinyomkodjuk. A csirkehússal összedolgozzuk. Megsózzuk, fűszerezzük, majd a hagymával és 1 ek vajjal alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy érjenek az ízek. (Ezt előző este már összeállíthatjuk.)
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-ra melegedni.
  3. Amíg a sütő melegszik, a rizst megfőzzük. A répakarikákat 1 ek vajon megpároljuk.
  4. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a csirkehúsos masszából kis gombócokat ültetünk rá.
  5. A maradék vaj felével megkenjük, majd az előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 5-10 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk őket egy csipesszel, és a vajjal a másik oldalukat is bekenjük, majd további 5 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
  6. A sütőt elzárjuk, és a kész rizst fellazítjuk, majd a répakarikákkal és a gombócokkal könnyedén összekeverjük a sütőben lévő jénaiban. Ha van teteje az edénynek azt tegyük rá, hagyjuk a sütőben, amíg az asztalra kerül.
  7. Tálaláskor egy kis friss, vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5975
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Erededileg sütőtökkel akartam elkészíteni a rizottót, de mellényúltam a zöldséges rekeszben. Tálaláskor lehet szórni rá egy kis reszelt sajtot, vagy kedvünkre való mártással, savanyúsággal is fogyasztható.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept kb. egy éve várja, hogy elkészítsem. No most jött el az ideje, de tartok tőle, hogy a következő alkalomra nem kell ilyen sokat várni. Nagyon jó kis gyors egytálétel.

Hozzávalók

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek