r
Nosalty Logó

Gesztenyés pite meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Gesztenyés pite meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a cukorral a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  4. A töltelékhez a gesztenyemasszát a többi hozzávalóval (a meggy kivételével) robotgéppel összedolgozzuk. (ízlés szerint adhatunk hozzá rumot még.)
  5. A pihentetés után a tésztát kettéosztjuk, az egyik gombócot két folpack közt akkorára nyújtjuk, hogy a piteforma szélét is ki tudjuk bélelni vele.
  6. A felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a tésztát a piteformába belenyomkodjuk, majd a másik folpack-ot is eltávolítjuk.
  7. Rákanalazzuk a gesztenyés masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
  8. A másik tésztagombóccal ugyanígy járunk el, mielőtt azonban átfordítanánk, néhány helyen szaggatóval kiszúrjuk, vagy megszurkáljuk villával. A tészták széleit összenyomkodjuk, tetejét megkenjük felvert tojással.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6118
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a rumos gesztenyemasszát, ezért is gondolkodtam rajta, hogy hogyan lehetne felhasználni úgy, hogy az állaga (nagyjából) ugyanaz maradjon. Így született meg végül ez a pite.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek