Gesztenyés kifli recept

megosztás
0
Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye. Készíthetjük diós, mákos és lekváros töltelékkel is. Dobozban, légmentesen tárolva sokáig friss marad, már ha marad.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

porhanyós gesztenyés kifli, kelt gesztenyés kifli tojás nélkül
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal két tenyerünk között szétmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tejfölt. Jól összegyúrjuk. (Akkor jó, ha leválik az edény faláról.)
  4. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  5. Kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval karikákat vágunk ki belőle. Megtöltjük és kiflit formálunk belőle.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük és még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 78 190
elküldve: 5
receptkönyben: 1 066
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicamica100
Sütikirálynő / cicamica100 p, 2014-10-31 22:14

Én az alábbiak szerint keszítettem. Porélesztővel, kevesebb tej, több tejfől, fél deci tejszín, egy éjszakát kint "aludt" a verandán. Másnap este folytattam... Eredmény: ropogós, belül levegős szálas, majdhogynem croissant-szerű, ízletes. Süssetek!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye szo, 2014-09-27 20:22

Napok óta gesztenyés kiflire vágytam, de a mi családi receptünket nem tudom fejből és nem akartam Anyukámat ezzel zaklatni, így találtam rá a Tiédre. Azt hiszem, mostantól csak így készítem a gesztenyés (mákos, diós stb.) kifliket!!!! Szuper finom, omlós, könnyű, mennyei!!! :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2014-10-02 18:41

Szuper! Örülök, hogy ízlett! Én is nagyon szeretem. (lekvárral, mákkal, dióval is szuper)
üdv Kiki

Jadrina
Jadrina cs, 2013-05-30 11:02

Szia!
Tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. A kiflik nem nyílnak szét a sütőben?
Vagy a gesztenye, ill. lekvár rendesen összeragasztja őket.
Attól félek szétnyílik és kifolyik a töltelék. :-(

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2013-05-30 12:15

Szia! Nem folyik ki belőle. Összeragad a kelttészta, ha rendesen összenyomkodod. A massza pedig sűrű. Próbáld ki nyugodtan. Az a lényeg, hogy ne a lisztes felét próbáld összecsukni. :-) Kiki

evetke75
evetke75 v, 2012-02-12 14:30

Szia!
Most sült ki.Nagyon finom lett!!! Elolvasva a hozzászólásokat én úgy csináltam, hogy a tésztára vékonyan baracklekvárt kentem és arra tettem a gesztenyét.Köszi a receptet.

jesolo
jesolo szo, 2011-12-17 22:02

Kedves Kiki!
hogy talàlom meg a gesztenyerudak receptedet hol keressem?

jesolo
jesolo szo, 2011-12-17 21:55

Sziasztok! most ettem ebbol a sutibol nagyon finom èn is lekvàrt tettem bele ès èn mèg a tèsztàba tettem 1kanàl porcukrot ès fele rendes liszt ès fele teljeskiorlèsi liszttel kèszitettem nagyon finom igy is koszonom Kiki neked ezt a receptet most megkeresem a gesztenyèsrudak receptedet hogy kiprobàljam azt is

Gyermely2009
Gyermely2009 cs, 2011-07-21 13:35

Kedves Kiki!A gesztenyemassza minden előkészítés nélkül " csak úgy " kerül a kiflibe?Kis rumot, cukrot stb. nem kellene tenni bele?, Ha megpróbálnám milyen állagú legyen szerinted a töltelék??? Nagyon örültem a receptnek, mert a hűtőládámban árválkodik még néhány csomag massza, amit szívesen felhasználnék.Köszönöm a receptet,.Üdv.:Éva

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2011-07-21 13:53

Kedves Éva! Igen én nem teszek semmit a masszához, mert a massza nekem elég édes magában is. Kevés rum az biztos finom lenne hozzá. Üdv kiki

rózsa73
rózsa73 szo, 2011-03-05 18:31

Sziasztok!
Ma megsütöttem én is,kis változtatással,gesztenye helyett nutella került bele.Ízlik a családnak,köszi a receptet!
Üdv Rózsa

vamosszilvia
vamosszilvia p, 2011-01-21 13:27

Nagyon ízetlen lett a tésztája. Szerintem több cukor kell bele és lekvárral 1000x jobb lenne, mint gesztenyével, mert ízetlen.

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser v, 2010-12-19 20:15

Sziasztok!
Ebből kb hány db lesz?
Bekerülne a karácsonyi repertoárba, a többi finomság közé!
Előre is kösz a válaszokat!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2010-12-20 13:13

Szia! Hát sajnos ezt már meg nem mondom neked, attól is függ, hogy mekkora kiflik készülnek. Kb. 50-re saccolom. Üdv kiki

malomkert
malomkert sze, 2010-09-01 12:55

Sziasztok. most készült el a finomság,még melegen befaltam belőle egy párat.Nagyon finom és egyszerű,igaz én házi kajszilekvárt tettem bele de ez szuper recept. Köszi érte.További szép napot mindenkinek.Éva.

buborék
buborék szo, 2010-06-05 10:12

Szia Mindenkinek!

Finom, de lekvárral nekem jobban izlik. Próbáljátok ki.

Zit
Zit / Zit szo, 2010-01-30 17:57

Kiki, nagyon köszönöm az újabb finom receptet! Ööö... Nem is olyan új... Na mindegy, nekem az. Alig várom, hogy elkészítsem! Te vagy itt az egyik kedvenc szakácsom. :-)

bibi
bibi / bibi v, 2009-10-25 15:43

Kedves Kiki!
Örültem a gesztenyés receptnek. Végre valami könnyen elkészíthető süti amiben gesztenye van :)))
Igaz, nekem másnapra a süti "megitta" a cukrot és kicsit ragadt, de így is finom volt.

Zit
Zit / Zit szo, 2010-01-30 17:56

Kedves Bibi, kóstoltad már Kiki gesztenyerudak receptjét? Uhhh.... ISTENI!!! Ki ne hagyd! :-) Én nem tudok abból eleget készíteni a Családomnak.

1077