Gesztenyés kifli recept

Kalória?
Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye. Készíthetjük diós, mákos és lekváros töltelékkel is. Dobozban, légmentesen tárolva sokáig friss marad, már ha marad.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

porhanyós gesztenyés kifli, kelt gesztenyés kifli tojás nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal két tenyerünk között szétmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tejfölt. Jól összegyúrjuk. (Akkor jó, ha leválik az edény faláról.)
  4. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  5. Kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval karikákat vágunk ki belőle. Megtöltjük és kiflit formálunk belőle.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük és még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 738
elküldve: 4
receptkönyben: 1 051
elkészítve: 23/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (26)

cicamica100
Sütikirálynő / cicamica100 p, 2014-10-31 22:14

Én az alábbiak szerint keszítettem. Porélesztővel, kevesebb tej, több tejfől, fél deci tejszín, egy éjszakát kint "aludt" a verandán. Másnap este folytattam... Eredmény: ropogós, belül levegős szálas, majdhogynem croissant-szerű, ízletes. Süssetek!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye szo, 2014-09-27 20:22

Napok óta gesztenyés kiflire vágytam, de a mi családi receptünket nem tudom fejből és nem akartam Anyukámat ezzel zaklatni, így találtam rá a Tiédre. Azt hiszem, mostantól csak így készítem a gesztenyés (mákos, diós stb.) kifliket!!!! Szuper finom, omlós, könnyű, mennyei!!! :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2014-10-02 18:41

Szuper! Örülök, hogy ízlett! Én is nagyon szeretem. (lekvárral, mákkal, dióval is szuper)
üdv Kiki

Jadrina
Jadrina cs, 2013-05-30 11:02

Szia!
Tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. A kiflik nem nyílnak szét a sütőben?
Vagy a gesztenye, ill. lekvár rendesen összeragasztja őket.
Attól félek szétnyílik és kifolyik a töltelék. :-(

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2013-05-30 12:15

Szia! Nem folyik ki belőle. Összeragad a kelttészta, ha rendesen összenyomkodod. A massza pedig sűrű. Próbáld ki nyugodtan. Az a lényeg, hogy ne a lisztes felét próbáld összecsukni. :-) Kiki

evetke75
evetke75 v, 2012-02-12 14:30

Szia!
Most sült ki.Nagyon finom lett!!! Elolvasva a hozzászólásokat én úgy csináltam, hogy a tésztára vékonyan baracklekvárt kentem és arra tettem a gesztenyét.Köszi a receptet.

jesolo
jesolo szo, 2011-12-17 22:02

Kedves Kiki!
hogy talàlom meg a gesztenyerudak receptedet hol keressem?

jesolo
jesolo szo, 2011-12-17 21:55

Sziasztok! most ettem ebbol a sutibol nagyon finom èn is lekvàrt tettem bele ès èn mèg a tèsztàba tettem 1kanàl porcukrot ès fele rendes liszt ès fele teljeskiorlèsi liszttel kèszitettem nagyon finom igy is koszonom Kiki neked ezt a receptet most megkeresem a gesztenyèsrudak receptedet hogy kiprobàljam azt is

Gyermely2009
Gyermely2009 cs, 2011-07-21 13:35

Kedves Kiki!A gesztenyemassza minden előkészítés nélkül " csak úgy " kerül a kiflibe?Kis rumot, cukrot stb. nem kellene tenni bele?, Ha megpróbálnám milyen állagú legyen szerinted a töltelék??? Nagyon örültem a receptnek, mert a hűtőládámban árválkodik még néhány csomag massza, amit szívesen felhasználnék.Köszönöm a receptet,.Üdv.:Éva

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2011-07-21 13:53

Kedves Éva! Igen én nem teszek semmit a masszához, mert a massza nekem elég édes magában is. Kevés rum az biztos finom lenne hozzá. Üdv kiki

rózsa73
rózsa73 szo, 2011-03-05 18:31

Sziasztok!
Ma megsütöttem én is,kis változtatással,gesztenye helyett nutella került bele.Ízlik a családnak,köszi a receptet!
Üdv Rózsa

vamosszilvia
vamosszilvia p, 2011-01-21 13:27

Nagyon ízetlen lett a tésztája. Szerintem több cukor kell bele és lekvárral 1000x jobb lenne, mint gesztenyével, mert ízetlen.

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser v, 2010-12-19 20:15

Sziasztok!
Ebből kb hány db lesz?
Bekerülne a karácsonyi repertoárba, a többi finomság közé!
Előre is kösz a válaszokat!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2010-12-20 13:13

Szia! Hát sajnos ezt már meg nem mondom neked, attól is függ, hogy mekkora kiflik készülnek. Kb. 50-re saccolom. Üdv kiki

malomkert
malomkert sze, 2010-09-01 12:55

Sziasztok. most készült el a finomság,még melegen befaltam belőle egy párat.Nagyon finom és egyszerű,igaz én házi kajszilekvárt tettem bele de ez szuper recept. Köszi érte.További szép napot mindenkinek.Éva.

buborék
buborék szo, 2010-06-05 10:12

Szia Mindenkinek!

Finom, de lekvárral nekem jobban izlik. Próbáljátok ki.

Zit
Zit / Zit szo, 2010-01-30 17:57

Kiki, nagyon köszönöm az újabb finom receptet! Ööö... Nem is olyan új... Na mindegy, nekem az. Alig várom, hogy elkészítsem! Te vagy itt az egyik kedvenc szakácsom. :-)

bibi
bibi / bibi v, 2009-10-25 15:43

Kedves Kiki!
Örültem a gesztenyés receptnek. Végre valami könnyen elkészíthető süti amiben gesztenye van :)))
Igaz, nekem másnapra a süti "megitta" a cukrot és kicsit ragadt, de így is finom volt.

Zit
Zit / Zit szo, 2010-01-30 17:56

Kedves Bibi, kóstoltad már Kiki gesztenyerudak receptjét? Uhhh.... ISTENI!!! Ki ne hagyd! :-) Én nem tudok abból eleget készíteni a Családomnak.

1077