r
Nosalty Logó

Fordított szilvatorta

Dávid
Fordított szilvatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A szilvás réteghez

A tésztához

395
Kalória
4.9g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
46.1g
Víz
90.7g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
32g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 3156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A szilvás réteghez

  1. A vajat beledobjuk egy edénybe, és mehet hozzá egyből a cukor is. Közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg minden egyes cukorkristály el nem olvad.
  2. Hozzáadjuk a szilvalekvárt, és elkeverjük.
  3. Egy magasabb falú serpenyőt kitunkolunk vajjal, és kevés liszttel megszórjuk. Tuti, ami biztos, még az aljára tehetünk egy méretre vágott sütőpapírt is, majd erre ráöntjük a még meleg cukros-szilvalekváros keveréket, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A megmosott és negyedekre vágott szilvákkal körberakjuk a cukros máz tetejét, és félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát.

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Előkapjuk a robotgépet, és a szobahőmérsékletű vajat a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a cukorral egyetemben habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük.
  4. Ezután szitálhatjuk is bele a lisztes keveréket. Érdemes 2-3 adagban, hogy könnyebben el tudjuk dolgozni.
  5. A végén az egészet a folyamatosan hozzáadagolt tejjel lazítjuk.
  6. A tésztával beborítjuk a szilvát, és elsimítjuk rajta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  8. Ne hagyjuk teljesen kihűlni a formában, mert akkor az életben nem jön ki belőle rendesen. Még amikor langyos és kissé olvadt a cukros más, akkor borítsuk ki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az első torta sajnos már nem érte meg a másnapot, hogy le tudjam fotózni, mert előbb elfogyott, mintsem megörökíthettem volna az utókornak, így ez itt már a második sütés. Puha, kellemesen édes és még szép is!

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...