Finom kakaós kalács recept

Finom kakaós kalács
Finom kakaós kalács
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem saját recept. Mamakonyhaja.hu-n találtam. Köszönet érte!!!!! Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni. Nekünk nagyon bejött.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács kakaó töltelékkel, kakaós kelt tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
  4. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 160 199
elküldve: 53
receptkönyvben: 830
elkészítve: 62/83
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept
hirdetés

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cucika01
Cucika01 szo, 2017-02-04 17:45

Ma megsütöttem, ahogy le volt irva. Nekem is kicsit kifolyt a töltelék, de nem volt vészes. Nagyon finom.

Petitoiseau
Petitoiseau p, 2015-10-23 14:07

A héten megsütöttem és nagyon finom lett! Az egyetlen problémám, hogy szétrepedtek és kifolyt egy csomó töltelék. Látom, hogy többen is jártak így, sikerült azóta rájönni, hogy mi volt a gond? Kíváncsi lennék, hol rontottam el. Köszönöm!

sonja17
sonja / sonja17 szo, 2014-11-15 17:35

Most sül a kalácsom.Az illata fantasztiks,de kifolyott az összes töltelèk.
Kiváncsi leszek,hogy egyáltalán belül maradt e valami.
Mekkorára nyujtod ki a cipokat?Ès kb hányszor tekered fel?
Csak a közepère raksz a csokis krèmböl?
Mit csináltam vajon rosszul?

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 k, 2014-10-07 15:30

Kedves Hencsibaba!
Elkészítettem az egyiket kakaósan a másikat mazsolásan. Igazi gyermekkorom kalácsa.
A tésztája szuper és nagyon egyszerű úgyhogy mentve ès még sokszor elkészítjük.

Rara
Rara / Rara szo, 2014-08-23 16:58

Kedves Hencsibaba,

3 napja kalácsot kívánok..Tegnap vettem 1 kakaós kalácsot az egyik üzletben..hát borzalmas volt. Keserű, mint ami megégett, és ráadásul nem is olcsó. Rengeteget szoktam sütni, tehát nem jelent akadályt 1-1 süti elkészítése. Ezért most megpróbálom a Te recepted alapján :) Már nagyon kíváncsian várom a végeredményt :)

szép napot ! Üdv, Rara

Rara
Rara / Rara h, 2014-09-15 14:30

Kicsit megkésve a válasszal, de : isteni finom volt ! :) Még sokszor fogom készíteni ! Köszönet érte !

LadyLorien
LadyLorien sze, 2014-07-02 16:24

Köszönöm a receptet! Még nem csináltam ugyan meg, de tervben van. Néhanapján rám jön az ötperc és eldöntöm, hogy sütök valamit, ehhez pont minden van itthon :)

Egy tipp azoknak, akiknek kifolyik a kakaó: tegyetek hozzá 20%ban zsemlemorzsát, így nem fog kifolyni :) (a bolti kakaóscsiga kakaójában is van zsemlemorzsa). Remélem tudtam segíteni! :)

kildike1e
kildike1e v, 2014-06-22 23:32

Sziasztok. Nekem mindig szétreped a kalácsom valahol és kifolyik belőle a kakaó ti mit csináltok hogy ne follyon ki a töltelék?

hencsi81
hencsi81 v, 2014-04-20 11:32

Már készül is,biztos nagyon finom lesz a recepted alapján :) köszi

exesy05
exesy05 / exesy05 szo, 2013-11-23 15:11

Kedves Hencsibaba!
Hálás köszönet a receptért! Isteni finom! :D Bearanyoztad a napom! :D Én felét kakaósan, felét pedig fahéjasan csináltam. Úgyhogy úgy is csudajó!! :D Szerintem nap végére nem sok marad belőle, mert elég kapósra sikerült! :D De az csak jót jelent! :D További szép napot :)

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba szo, 2013-11-23 16:20

Kedves exesy05!
Nagyon örülök neki,h jót tettem valakivel - valakikkel!!!:) Váljon egészségetekre!
Köszönöm, Neked is Szép Napot!
Hencsibaba

köévi
köévi v, 2013-03-31 22:45

Kedves Hencsibaba!

Két nappal ezelőtt megsütöttem a "kalácsod, s morzsák sem maradtak, nagyon jó a recept!
Most sütöm újra, hogy holnap tudjak küldeni Müchenbe, és a locsolók is megkóstolhassák.
Világjáró kalácsod lesz! :) :)

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2013-04-01 09:14

Kedves köévi!

Olyan jót nevettem! Tööök jóóóóó, hogy megy a kalács Müchenbe! Örülök, hogy ízlik és remélem az ottani locsolóknak is ízleni fog!:):):):):)
Kellemes Ünnepeket és köszönöm!!!!
Hencsibaba

icus0722
icus0722 k, 2013-03-26 17:09

Kedves Hencsibaba!
Elsőre megtetszett a recepted. Már többfélét kipróbáltam, de ez! Ez mennyei!!!! Rendszeresen sütöm, már az ismerősök is ezt kérik tőlem! Fantasztikus, egyszerű és fenomenális a végeredmény! Most is már a sütőben van! Köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Üdv. Ica

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba k, 2013-03-26 18:41

Kedves icus0722!

El sem hiszed milyen jó érzés a soraidat olvasni!!!!!!
Nagyon örülök,h bevált Neked!!!! Szerintem is mennyei!:)
Igazán nincs mit, szívesen!!!!!

Hencsibaba

tifani
tifani szo, 2012-10-13 09:24

sűtőben van!alig várom hogy kész legyen!na meg a 3gyerek is!:)

xyplop
Örs és Gyöngyi / xyplop cs, 2012-08-02 14:16

Kedves Hencsibaba!

Köszi a receptet, most sül a kalács a sütőben, isteni illata van...egyébként én is imádom az élesztő illatát.Sajnos nekem is kidurrant, de szerintem tudom a miértjét...hatalmasra megnőttek, de annyira, hogy nem is férnek el a tepsibe (normál méret), és ha jól látom picit összesültek is. Úgy tűnik jó lett az élesztő...Holnap kirándulni indulunk, oda szánom, remélem nem kell kidobnom. Még egyszer köszi a receptet, én bénáztam el...
Szép napot és sok ilyen receptet még!
Üdv:
Gyöngyi

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba cs, 2012-08-02 20:58

Kedves xyplop!

Nagyon szívesen!!!!! Remélem, h megfelel a kirándulásra, nem hiszem,h ki kellene dobnod! Azt sem hiszem, h elbénáztad:) Meglátod,h ha kidurran ha nem, nagyon fincsi!!!!
Köszönöm a kedves sorokat!
Neked is szép napot és nagyon jó kirándulást!
Hencsibaba

vcsuka
pussycat / vcsuka h, 2012-04-09 11:30

En mar regota probalkozok kakaosat sutni de a kakao mindig kifolyik. Egyebkent makkal, dioval es turoval rendszeresen keszitek es mindig sikerul.
Udv, Vcsuka

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2012-04-09 12:02

Kedves vcsuka!

Valamennyi sajnos nekem is kifolyik!Még nem próbáltam a többi hozzávalóval még, de kedvet kaptam!

Hencsibaba

Dorka246
Dorka246 p, 2012-03-09 13:49

Kedves Hencsibaba!

Kezdőként eléggé félek a kelt tésztáktól, mivel az élesztő nem mindig viselkedik úgy, ahogy szeretném. Elkezdtem használni a szárított élesztőt, de most úgy döntöttem, próba cseresznye, megpróbálom felfuttatni. És sikerült!!! Olyan szépen megkelt a tésztám, hogy öröm volt nézni! Nagyon jól sikerült a kalács, hihetetlenül finom a tészta és a krém is! Biztosan el fogom készíteni máskor is! Nagyon-nagyon szépen köszönöm ezt a kiváló receptet!

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba p, 2012-03-09 14:24

Kedves Dorka246!

Örömmel olvastam amit írtál, ezért érdemes feltenni recepteket!Nagyon örülök,h sikerült!
Én sosem használok szárított élesztőt,csak annyi a felfuttatás lényege, hogy a tej szoba hőmérsékletű legyen,sem meleg,sem hideg, és hogy ne érje hideg levegő miközben "fut".Személy szerint imádom a felfuttatott élesztő illatát:)
Nagyon szívesen a receptet!!!!
Hencsibaba

Zsebi23
Zsebi23 p, 2012-02-24 15:55

Másodszorra készítettem el és most még finomabb lett :D Köszi

evaneo
Oli(E)va / evaneo cs, 2012-02-02 13:07

Vegre egy pontos recept... Ahogy a nagykonyvben meg van irva... Most sul. Hencsibaba nagyon ugyes vagy. Csak egy eszrevetelem lenne. VAJ, VAJ,VAJ... Tudtatok hogy a margarin adalekanyagaibol csak egy elem hianyzik hogy muanyag legyen belole? Regen en is margarinos voltam, de egy cikk olvasasa utan mar soha nem vettem. A vaj termeszetes anyagokbol van, ezert is romlik hamarabb. Nezzetek meg meg, hogy mi van a margarinban. Na, szoval nagyon koszi a receptert, mar regota kerestem egy ilyen fincsi csokis kalacs receptet.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba p, 2012-02-03 09:14

Kedves evaneo!

Nagyon szívesen a receptet, remélem ízvilágában is bevált!Köszönöm a lelkes hozzászólásodat!
Vaj...... hát igen!Tudom én is! Csak sajnos anyagilag kicsit húzósabb, mint a margarin, és sokszor ezt figyelembe kell vennem!
Hencsibaba

poloskeir
poloskeir p, 2011-12-23 15:36

Kedves Hencsibaba!
Még sosem sütöttem kelt tésztából semmit, ezért kérnék egy kis segítséget azzal kapcsolatban, hogy a sodrófával mennyire kell kinyújtani a tésztát (kb. hány centi vastag legyen)?
Válaszodat köszönöm!
üdv.
Reni

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba p, 2011-12-23 17:18

Kedves poloskeir!

Próbáld meg 7-8 milliméteresre nyújtani. Nem baj ha egy ici picit vastagabb,mert amikor tekered fel,már rajta van a krém, akkor húzd a tésztát magad felé és jó szorosan tekerd alá. Ha bizonytalan vagy, akkor írd be a google-keresőbe,hogy kelt tészta nyújtása videó és biztos fel hoz egy pár videót,h h csináld. Az a baj,hogy szóban nehéz elmondani!Remélem tudtam segíteni!
Hencsibaba

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba p, 2011-12-23 16:01

Kedves poloskeir!

A kelt tésztát elég nehéz nyújtani, mert mindig vissza ugrik (viszont az jót is jelent,mert azt jelenti,h jól megkelt). Pontos adatot nem tudok sajnos megadni Neked, de fél centinél vastagabb legyen, de ne legyen 1 cm-es.Valahol közötte. Remélem tudtam segíteni.Próbáld meg minél tovább nyújtani, a csúszkálása ellenére.Azért jó ha 1 cm-nél vékonyabb, mert ne csak tésztából álljon a sütemény!
Várom a fejleményeket!
Hencsibaba

poloskeir
poloskeir p, 2011-12-23 16:15

Köszi a gyors választ! Azért kérdeztem, mert megsütöttem a kalácsot és sajnos szétrepedt mind a kettőnek az oldala :( Emiatt gondoltam, hogy vmit nem jól csináltam...de én is kb. az általad leírtaknak megfelelően nyújtottam. Lehet, hogy más volt a gond.
De ízre így is nagyon finom lett ám!! :))) Talán majd legközelebb szebbre sikerül.
üdv.
Reni

Kovácsné Jónás Katalin
Kovácsné Jónás Katalin sze, 2011-10-19 20:18

Kedves Hencsibaba!
Életem első kalácsát sütöttem ma meg ,recepted alapján.....még finomítani kell majd rajta...de nem a receptben van a hiba..ISTENI FINOM A TÉSZTA...kakaósan és egy kis rudat szilvalekvárosan is elkészítettem...nagyon köszönöm ezt a receptet..üdv.:Kati

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba p, 2011-10-21 15:00

Kedves Katalin!

Nagyon szívesen! Örülök neki, hogy bevált a recept!!!!!!!
További jó "kalács" sütögetést kívánok Neked!
Kellemes Hétvégét!
Hencsibaba

Gyenge Béláné
Gyenge Béláné h, 2011-10-03 06:46

Szia Hencsibaba!
Elkészítettem hétvégén a szílva lekváros verziót, hát valami fenséges lett!!! Ha jó sűrű a házi lekvár és jól bezárjuk a végét akkor semmi gond, nem raktam hozzá szilárdítót . No és még fehérjével felvert diókrémmel (porrá tört dió)is készítettem, hát ne tudd meg maga a királyság!!! Isonyú finom a tésztád!!!!!!! A dió krémet két féleképpen is csináltam 2 sűrűbb krém másik 2 lágyabb álllagú. Jól passzoltak a töltelékek is kalácshoz. A 4 diós és 2 lekváros ugy elfogyott mintha nem is lett volna ( 9-en voltunk a diszóvágáson). Egy-egy kalácsod majdnem eléri a kg-os kenyér nagysát. Szóval nagyon szépen köszönöm a receptet és továbbra is próbálkozok más ízekkel.Köszönöm a receptet, szép napot! Erika

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2011-10-03 08:39

Kedves Erika!

Nagyon örülök annak amit írtál! Nekem a házi lekvárról a folyós jut eszembe:)
Ahogy olvastam a verziókat még a nyál is összefutott a számban:):):):):):):):):)
Nagyon szívesen és nagyon nagyon örülök, hogy sikerült és hogy megosztottad velem-velünk:)
Ha úgy alakul, hogy még próbálkozol az ízekkel, akkor várom a fejleményeket!!!!!!!!!!!
Hencsibaba

Gyenge Béláné
Gyenge Béláné h, 2011-10-03 06:46

Szia Hencsibaba!
Elkészítettem hétvégén a szílva lekváros verziót, hát valami fenséges lett!!! Ha jó sűrű a házi lekvár és jól bezárjuk a végét akkor semmi gond, nem raktam hozzá szilárdítót . No és még fehérjével felvert diókrémmel (porrá tört dió)is készítettem, hát ne tudd meg maga a királyság!!! Isonyú finom a tésztád!!!!!!! A dió krémet két féleképpen is csináltam 2 sűrűbb krém másik 2 lágyabb álllagú. Jól passzoltak a töltelékek is kalácshoz. A 4 diós és 2 lekváros ugy elfogyott mintha nem is lett volna ( 9-en voltunk a diszóvágáson). Egy-egy kalácsod majdnem eléri a kg-os kenyér nagysát. Szóval nagyon szépen köszönöm a receptet és továbbra is próbálkozok más ízekkel.Köszönöm a receptet, szép napot! Erika

Gyenge Béláné
Gyenge Béláné sze, 2011-09-28 20:50

Szia szeretném kérdezni, hogy szerinted házi lekvárral lehet-e tölteni?! Nagy hülyeség?

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba cs, 2011-09-29 08:13

Szia!

Ez egy jó kérdés:):):):):):) Valószínű, hogy ki fog folyni belőle. De lehet egy próbát megér!Lehet úgy kellene megpróbálnod, hogy fele mennyiségből készíted a kalács tésztát és ha még ki is folyik, nem megy kárba annyi tészta. Vagy ha megszórod valami "szilárdabb" dologgal pl.: dió,vagy fahéj, lehet sikerülne. Azt nem mondom,hogy próbáld meg sütés álló lekvárral,mert gondolom az a lényeg, hogy házi lekvár legyen.
Amiket írtam csak tippeltem, én még nem próbáltam mással.
Sikert kívánok hozzá ha megpróbálod!Léci írd meg, hogy sikerült!
Hencsibaba

Döme-Ádám
Döme-Ádám h, 2011-09-26 15:15

Ma elkészítettem, tényleg nagyon finom!
Miközben összeállítottam a tésztát, rájöttem, hogy ez ugyanaz a recept, mint a "kelt ostoros rétesé", csak itt nem kell 6 cipóra osztani és fonogatni a kalácsot.
Legközelebb magas falú tepsiben fogom sütni, mert nagyon "elfeküdt" a tészta sülés közben és alacsonyabb hőfokon, mert 200 fokon a 20 perc majdnem sok volt légkeveréssel.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2011-09-26 15:52

Kedves Döme-Ádám!

Örülök,h ízlett!
Igen a sütővel én is szoktam variálni, már csak azért is mert nem egy profi sütő. Gondoltam úgy teszem fel a receptet,ahogy a Mama konyhájánál volt.
Hencsibaba

vjeanette
vjeanette h, 2011-09-26 10:22

Kedves Hencsibaba!

Szeretném megtudni, hogy a krémbe por- vagy kristálycukor szükséges? Én porcukorral kérszítettem, de sajnos egy kis része kifolyt a kalácsból. Azért még így is elfogyott.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2011-09-26 10:37

Kedves vjeanette!

Cukorral kell. Szerintem a vaj az oka, hogy egy kis része ki folyik.Ha nagyon megolvad a vaj.Az előző hozzászólásnál pont erről írtam, hogy én is már többször megsütöttem és legutóbb úgy jártam, hogy kifolyt egy kis kakaó. Túl olvadt volt a vaj. Szerintem a hütöből kivéve, kicsit szobahőmérsékleten állva hagyva,utána beledolgozni a kakaót és a cukrot, és így nem olvad túl. Sajnálom,hogy Neked is kifolyt, de remélem ízre ízlett!!!!!
Hencsibaba

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba sze, 2011-09-21 13:27

Kedves MajaBest!

Remélem ízleni fog!
Tegnap is sütöttem,annyit tapasztaltam, hogy a margarinnak ami a krémbe kerül nem szabad sem túl hidegnek,fagyottnak lennie, sem felmelegítettnek sem. Ha hideg nem lehet vele dolgozni, ha túl olvadt,akkor a cukor hozzáadásával még folyékonyabb lesz és kifolyik a kalácsból. Úgy gondolom felhasználás előtt, ki kell egy kicsit rakni szobahőmérsékletre.

Hencsibaba

991