Feketeerdős pavlova meggyel recept

Feketeerdős pavlova meggyel
Feketeerdős pavlova meggyel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nagy kedvencem volt a Feketeerdő torta! Most sem hagyott nyugodni, ezért készítettem el ezt a mutatós kis pavlova tortácskát!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Az összeállításhoz

ajánlat

A tejszínhabba tehetünk fixálót is, és helyette pudingot is!

receptjellemzők

konyha: fúziós
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Csokis pavlova tortácska, Meggyes-kakaós pavlova, Pavlova csokisan, feketeerdő habcsóktorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket apránként a porcukorral habbá verjük.
  2. Majd tovább keverve hozzáadjuk a keményítőt, kakaóport és balzsamecetet.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsibe tetszőleges nagyságúra kanállal kerek formájú halmokat alakítunk, először 150 fokon, majd lejjebb véve a hőfokot 30 percig szárítjuk. (Kívül roppanós lesz, belül picit még ragacsos.) Sütés után még bent tarthatjuk, hogy ne essen össze.
  4. Az étcsokoládét cseresznyepálinkával felolvasztjuk, a végén leöntjük vele.
  5. A tejszínhabot porcukorral kemény habbá verjük, és a lapok közé tesszük.
  6. Meggyel megdíszítjük, és csokival tálaljuk!
  • sütési hőfok: 130°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 227
elküldve: 9
receptkönyvben: 239
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika cs, 2012-11-22 11:16

Ez nem olyan száraz, mint a habcsók, legalábbis nekem nem volt, nagyon hamar elfogy, ez a legnagyobb baj!:)

Tmea
Tmea / Tmea sze, 2012-11-21 21:22

Sosem szerettem a habcsókot, de ez nagyon kis guszta! Ezt szívesen megkóstolnám...:-)

963