r
Nosalty Logó

Feketeerdős pavlova meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Feketeerdős pavlova meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 980 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 1958 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 980 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1958 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket apránként a porcukorral habbá verjük.
  2. Majd tovább keverve hozzáadjuk a keményítőt, kakaóport és balzsamecetet.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsibe tetszőleges nagyságúra kanállal kerek formájú halmokat alakítunk, először 150 fokon, majd lejjebb véve a hőfokot 30 percig szárítjuk. (Kívül roppanós lesz, belül picit még ragacsos.) Sütés után még bent tarthatjuk, hogy ne essen össze.
  4. Az étcsokoládét cseresznyepálinkával felolvasztjuk, a végén leöntjük vele.
  5. A tejszínhabot porcukorral kemény habbá verjük, és a lapok közé tesszük.
  6. Meggyel megdíszítjük, és csokival tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8680
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Ajánló

A tejszínhabba tehetünk fixálót is, és helyette pudingot is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdős pavlova meggyel
Epercsók 95 recept

Régen nagy kedvencem volt a Feketeerdő torta! Most sem hagyott nyugodni, ezért készítettem el ezt a mutatós kis pavlova tortácskát!

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek