Fahéjas citromtorta recept

Fahéjas citromtorta
Fahéjas citromtorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég citrom és fahéj illatú masszázsolajat kaptam ajándékba. Magam is meglepődtem, hogy mennyire nagyszerű együtt a két illat. Megmozgatta a fantáziámat, vajon az ízek terén is ilyen nagy-e a harmónia, ezért kreáltam egy fahéjas piskótát, és összekombináltam egy citromtorta krémjének receptjével. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos torta, citromkrémes torta, fahéjas torta citromkrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
  2. 170 fokon tűpróbáig sütjük. (Én egy 25 cm-es tortaformában készítettem el.)
  3. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
  5. Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
  6. A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 320
elküldve: 20
receptkönyvben: 276
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

JyKa

Mióta szakács: 2012.12.25.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lauer Istvánné
Lauer Istvánné sze, 2013-01-02 11:42

Kedves JyKa! Megcsináltam a tortát, ez volt az újévi sütink, mindenkinek nagyon ízlett, mert egy rendkívül könnyű, finom édesség lett belőle, amit a másnapos gyomor is örömmel fogad. Köszönet érte! Babi

JyKa
JyKa / JyKa sze, 2013-01-02 16:23

Kedves Lauer Istvánné! Köszönöm a dícséretet és örülök, hogy mindenkinek ízlett!:)

715