Expressz csokitorta recept

Expressz csokitorta
Expressz csokitorta
33 perc / előkészület: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam ezt a receptet, aki az egyik látogatásakor ajándékba hozta az ez alapján készült tortát. Annyira ízlett mindenkinek, főleg a gyerekeknek, hogy pillanatok alatt elfogyott az egész. Következő héten már én vártam ezzel a vendégeimet. :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 1 marék dió (darált)

ajánlat

Aki szeret gyorsan, nagyon finomat és valami igazán csokisat kreálni, annak nagyon tudom ajánlani az elkészítését. Csokifüggőknek kihagyhatatlan!
Minél jobb minőségű kakaóport (belga, holland vagy német) használjunk hozzá! Célszerű már előző nap elkészíteni, hogy jól lehűljön.
Darált dió helyett kipróbálhatjuk mogyóróval vagy mandulával is.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors csokitorta, egyszerű csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, külön felverjük a tojásfehérjét.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és a robotgéppel habosra keverjük.
  3. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral összeforgatott lisztet, simára keverjük.
  4. Mikor egynemű, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy nehogy összetörjön.
  5. Az egész masszát sütőpapírral kibélelt vagy csak simán kivajazott tepsibe (a sütő tepsije a legalkalmasabb) öntjük, és megsütjük. Tűpróba!
  6. Amíg sül a piskóta, összekeverjük a krémet.
  7. A porcukorhoz adjuk a sót, elkeverjük a kicsit megolvasztott margarinnal, hozzákeverjük a kakaóport, és a végén beledolgozzuk a tejfölt.
  8. A kihűlt piskótalapot 3 egyforma részre vágjuk. Kb. 30x11 cm-es lapokat kapunk (tepsitől függően).
  9. Az 1. lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a 2. lapot, ezt is megkenjük, majd rátesszük a 3. lapot, végül az egészet bekenjük a maradék csokikrémmel.
  10. Tetejére, oldalára (ki hogy szereti - lehet csak egyikre is vagy egyikre sem) darált diót szórunk.
  11. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Annál finomabb, minél hidegebb a krém benne.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35x3 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 722
elküldve: 5
receptkönyvben: 499
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: -

szakács

BlueVelvet

Mióta szakács: 2010.02.07.
6 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szisziszilvi
Szisziszilvi / szisziszilvi p, 2015-03-06 23:16

Ez egy nagyon jó recep. külön kiemelném a kakaópor dicséretesen bátor mennyiségét. Végre egy recept, ami nem fukarkodik, nem kell eleve a duplájával számolni. :)

cékla
cékla szo, 2013-07-06 18:26

Szuper lett. A krém csodás. Én vajjal készítettem, igazi kakaóval és normál cukorral. Nagy sikere volt. A tésztáját meglocsoltam rumos sziruppal és egy vékony réteg barackíz is került rá. Most is összefut a nyál a számban...

NAgica21
CatFairy / NAgica21 szo, 2012-09-01 15:52

Ma én is elkészítettem ezt a tortát és tényleg nagyon finom és gyors! Pont jó amikor szombat délután az ember vágyik egy kis finomságra de nem akarja ez egész délutánt a konyhában tölteni és ami a legjobb, hogy boltba se kell menni mert nálunk ezek az alapanyagok mindig megtalálhatóak. Köszi a receptet! :)

hzsuzsi74
hzsuzsi74 p, 2011-12-23 18:12

Én ma csináltam meg, és tényleg isteni finom lett :))) Ajánlom mindenkinek :)

Bodzi
Bodzi / Bodzi cs, 2011-12-01 09:04

Tegnap elkészítettem ezt a csokis csodát :)
Őszintén szólva, ilyen finom csokis sütikét még soha nem ettem. A férjem, és a válogatós kisfiam is el volt ájulva tőle... de tényleg.
Én egyébként picit változtattam rajta. A lisztnek felét, őrölt mandulával helyettesítettem.
Köszönöm a receptet!

Gery83
Gery83 / Gery83 szo, 2011-10-22 19:26

A tésztának milyen vastagnak kell lennie? Mert nekem elég vékonyra sikerült...

BlueVelvet
BlueVelvet / BlueVelvet v, 2011-10-23 10:45

Szia! Igazából szerintem a tepsi méretétől függ, hogy mennyire terül el benne a tészta. Tegnap én is másik tepsiben sütöttem meg, és most kicsit vastagabb lett, mint a múltkor, kb. fél cm. Na meg persze, hogy mennyire jön fel a piskóta.

andaanda
andaanda p, 2011-10-14 16:04

Megcsináltam, és csak remélem hogy jó, mert a férjem viszi este egy bulira :)

lilia113
lilia113 p, 2011-10-07 19:03

Ma elkészítettem ezt a nagyon finom tortát, és nagyon ízlett mindenkinek, sokszor fogom megsütni, mert a kréme amilyen egyszerű olyan csodásan finom. Köszönet érte!:)

BlueVelvet
BlueVelvet / BlueVelvet szo, 2011-10-08 11:30

Szia! Nagyon örülök, hogy sikerült, és hogy ízlett. Mi is a krémtől vagyunk elájulva. Szerintem felveszi a versenyt bármelyik cukrászdai csokitortával az íze. :)

Csokimaki
Csokimaki cs, 2011-10-06 21:37

Szia! Nagyon tetszik a recept!:) A krém kristálycukorral is elkészíthető?

cékla
cékla h, 2013-07-01 16:14

Lehet, most próbáltam, tökéletesen sikerült, csak valóban egy kicsit tovább kell kavarni.

BlueVelvet
BlueVelvet / BlueVelvet p, 2011-10-07 09:23

Szia! Úgy még nem próbáltam, de lehet, hogy úgy is jó, csak esetleg több ideig kell a margarinnal keverni.

Rambo
Rambo sze, 2011-10-05 21:20

Nagyon guszta :) Holnap meg is csinálom :)
Köszönöm a receptet!

542