r
Nosalty Logó

Erdélyi lucskos töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Erdélyi lucskos töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 5491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.7 g

Zsír

  • Összesen
    402.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8912.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    3920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 5491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A káposztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.)
  2. A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük őket.
  3. Nagyjából 2-3 evőkanál zsírt hagyunk a serpenyőben, és ebben pirítjuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd a húshoz adjuk.
  4. A húst az összes többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük.

A káposztához

  1. Kóstoljuk meg a káposztát, ha nagyon savanyú lenne, akkor érdemes előtte átmosni!
  2. A káposztaleveleket kiterítjük, és mindegyiket megtöltjük másfél evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük őket, a végeiket alaposan bedugdossuk.
  3. Egy nagyobb edény aljára tesszük a vágott káposzta felét, és az előzőleg megpirított szalonna felét is (plusz a szalonnabőrt, ha maradt). Kevés kaprot, borsikafüvet szórunk rá. Jöhet még néhány szem fekete bors és babérlevél, majd a füstölt oldalas fele.
  4. A vágott káposztára tesszük az elkészített töltött leveleket, majd erre is jöhet egy kis kapor, borsikafű és az oldalas másik fele.
  5. Ha az összes töltelék benne van, akkor mehet rá a maradék vágott káposzta és a fűszerek.
  6. Felöntjük a fehérborral és annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
  7. Nagy lángon felforraljuk, majd ha felforrt, akkor kisebbre vesszük, és alacsony lángon legalább két órát főzzük.
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 41062
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi karakterét a kapor, a csombor, a fehérbor, valamint a füstölt hús adja meg. Nem ajánlatos egyikkel sem spórolni!

Hozzávalók

A töltelékhez

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!