r
Nosalty Logó

Dupla-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Dupla-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Az aljához

A tetejéhez

Elkészítés

Az aljához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet porcukorral, sóval és citromhéjjal. A vajat villával nyomkodjuk bele a keverékbe, hogy minél kisebb darabokban legyen.
  3. Tegyük az így összeállított tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába. (Ezt előzőleg nem kell kikenni.) Majd nyomkodjuk finoman bele a tésztát a formába. Ekkor mehet az előmelegített sütőbe 25-30 percre sülni, míg halványbarna nem lesz a teteje.

A tetejéhez

  1. Ezalatt egy tálban keverjük ki a tojást a cukorral úgy, hogy egyneművé váljon. Majd öntsük hozzá a citromlevet, ezt is keverjük el, és végül adjuk hozzá a maradék (2 ek) lisztet, amivel teljesen simára keverjük.
  2. Amint kivettük a sütőből a citromos sütit, öntsük rá a tojásos keveréket és tegyük vissza. Csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra, és süssük addig a sütit, ameddig a teteje már biztosan megáll, ez kb. 30-35 perc.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a sütit, csak így tudjuk majd szépen vágni. Felvágás előtt körbevághatjuk, hogy biztosan szépen vehessük ki a formából. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 753
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 43434
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Ez a süti roppant egyszerűen elkészíthető, és őrült finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdődik a suli és nálunk a vitaminkúra ideje. Reggel citromos limonádé, délután gyümölcslé citrommal, és még az édességekbe is csempészek citromot! Ez a süti eredetileg szögletes formában készül és kockákat vágnak belőle, de így tortaként sokkal rusztikusabb és tetszetősebb.

Hozzávalók

Az aljához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek