Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös lencsegulyás tejfölösen

Csülkös lencsegulyás tejfölösen
Csülkös lencsegulyás tejfölösen
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az előző bejegyzésben ígértem, hogy rövidesen közzéteszem a csülök felhasználásával készült ételeket. Nos, az első.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző nap megtisztítjuk, megmossuk, s beáztatjuk a csülök főzőlevébe.
  2. Másnap a zöldségeket megpucoljuk, s tetszőlegesen felvágjuk. Hozzáadjuk a lencséhez, fűszerezzük, s 45 percig főzzük.
  3. Közben a csülköt felkockázzuk, a kolbász héját lehúzzuk, s felszeleteljük. A levesbe tesszük. 5 perc után tálaljuk.
  4. Merünk a levesből, kanalazunk rá tejfölt. Kenyérrel fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 279
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencsegulyás, egytálétel lencséből, lencseleves gazdagon, sűrű lencseleves füstölt hússal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
füstölt sertéscsülök 25 dkg
víz 1 l
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
chili 2 db
babérlevél 3 db
lencse 25 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
karalábé 0.5 db
zeller 0.5 db
újhagyma 1 db
paprika 2 közepes db
chili 2 db
paradicsom 2 db
burgonya 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
csípős kolbász 10 dkg
tejföl 2 dl