r
Nosalty Logó

Citromos piskótatorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Citromos piskótatorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2604 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 3752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk apránként a cukrot, óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport .
  3. Kézzel (nem robotgéppel) keverjük a tojásos masszához a lisztet.
  4. Papírral bélelt, liszttel megszórt tortaformában sütjük.
  5. A krémhez először egy edénybe felteszünk vizet forrni.
  6. Egy másik fémedénybe, amibe a krémet készítjük, a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, majd hozzáadjuk a citrom levét és a vizet. Összekeverjük, és végül beletesszük a lisztet.
  7. Gőz felett sűrűsödésig főzzük. Alaposan kihűtjük, és hozzáadva a margarint, habosra keverjük.
  8. A piskótát kettévágjuk megtöltjük a krémmel, egy keveset félreteszünk a torta körbekenéséhez és díszítéséhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 78592
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik a citromos dolgokat. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Lányom névnapjára készítettem ezt a tortát, mert ez volt a kívánsága.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek