Burgonyával rakott cukkini recept

Burgonyával rakott cukkini
Burgonyával rakott cukkini
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelt zöldségfélénk a cukkini. Mivel kertünkben rengeteg terem, nyaranta szinte minden nap asztalra kerül valamilyen formában.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sült húsok különleges körete is lehet, de sajttal megszórva önálló ételként is nagyszerű!

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott cukkini, krumplival rakott cukkini, paradicsomos-burgonyás rakott cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastól kb. 3-4 mm széles karikákra szeleteljük, a paradicsomot pedig kb. 5 mm-esre.
  2. Egy tűzálló tál aljába beleteszünk egy kanálka olajat, és megszórjuk a felszeletelt fokhagymával.
  3. A cukkini-, a burgonya- meg a paradicsomkarikákat váltakozva sorban, félig egymásra fektetve-állítva a tálba rakjuk. Utána sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
  4. A tejfölt a tejjel és a többi olajjal simára keverjük, majd a lerakott zöldségekre locsoljuk.
  5. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 293 913
elküldve: 127
receptkönyvben: 3 054
elkészítve: 363/363
Facebookon megjelent: 4

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
287 recept
hirdetés

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2017-07-10 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hyva01
Hyva01 sze, 2017-01-25 19:14

Jó az ötlet, de a megadott recept alapján sajnos nem sikerül. Az étel még 40 perc sütés után is nyers. A mennyiségek, a sütési hőfök ès idő is újragondolandó.

tamerlan87
Tamerlán / tamerlan87 cs, 2016-08-18 15:30

Nagyon finom dolog ez, de, hogy melyik univerzumban sül meg 20 perc alatt azt nem tudom. De lehet, hogy nekem elavult már a sütőm

Judit71
Judit71 szo, 2016-08-20 23:46

Pont ezt akartam én is kérdezni, hogy biztos, hogy megsül ennyi idő alatt? Meddig sütötted?

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea v, 2016-08-21 10:28

Szia! Előmelegített sütőben biztosan megsül. Egyedül a krumpli a rizikós, ezért kell vékonyra szeletelni. A paradicsom és a tejes-tejfölös öntet elég szaftot biztosít. Én 20 percet mértem + - 3 perc! Szerintem ez nem lehet akadály, mert az ember addig süt valamit amíg megpuhul, vagy azt látja-érzi, hogy készen van! Szerintem próbáld meg főtt krumplival! Remélem tudtam segíteni. További szép napot! Andi

mkata
M.Kata / mkata h, 2016-07-04 11:50

Nagyon finom! Köszönet a receptért. Volt egy kis maradék kockázott bacon-öm, plusz még hagymát is tettem hozzá. De ezek nélkül is isteni, az biztos. :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea h, 2016-07-04 17:51

Kedves Kata! Örülök, hogy ízlett ez a fajta cukkinis étel és köszönöm a visszajelzésedet! Nálunk is pont ez volt ma az ebéd. További szép napot! Andi

Csavez11
Csavez11 p, 2015-08-21 14:59

Köszönöm a receptet !

Elkészítettem, én még a rétegek közzé raktam egy egy szelet kolbász és főt tojást így egy kicsit lakatósabbra sikerült csak legközelebb nagyobb adagot kell készítenem ! Mert hamar elfogyott.
Üdv: Csaba

Laurencia
Laurencia p, 2014-10-03 11:53

Már többedszerre készítettem el a receptedet, és mindig nagyon finom lett. Én a hűtőm és a spájz tartalmától függően szoktam variálni vele, került már bele bacon, metélőhagyma és sajt is. Nagyon szeretem!
Laura

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea p, 2014-10-03 12:23

Szia Laura!
Én azt szeretem a Nosalty-ban, hogy mi háziasszonyok, tovább tudjuk gondolni és variálni a kajákat! Ötletelünk, tovább fejlesztjük a recepteket a saját ízlésünknek megfelelően!!! Szuper!
További szép napot: Andi

tarkabab
tarkabab sze, 2014-09-24 11:18

Szia Lizinka! Nem puhult meg se a krumpli a cukkini pedig összefonnyadt. és a lé pedig ellepi teljessen az egészet. Mit rontottam el? A tejfölbe tettem digoni mustárt szeretem az intenziv izes ételeket. Ott áll a kredencen tegyem vissza sütni mig el nem fö a leve? Üdvözlettel: Klára

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea sze, 2014-09-24 13:47

HŰ-HA!!
Ezt nem értem. Talán vastagok voltak a krumpli szeletek, vagy nagyon forró sütőbe lett betéve?! Talán "összeveszett" a tejföl és a mustár a sütőben? Lehet, hogy a mustár a ludas! Én is visszatenném a sütőbe, és alufólia alatt megpárolnám!
Kedves Klára szorítok neked, hogy ehető állapotba hozd az ételt, mert tényleg nagyon finom!
Üdvözlettel: Andi

tarkabab
tarkabab sze, 2014-09-24 16:09

A mustár és a tejföl jóbarátok. A sütési idővel volt a gond 20 perc után kivettem a sütőből, ami nem volt neki elegendő, de a tanácsodra visszatettem. Köszönöm a receptet. Üdvözlettel: Klára

marti48
Marti48 / marti48 sze, 2014-09-03 22:14

Kedves Andi!

Most, vegre, elkeszitettem eme nagyon-nagyon finom etket, "egy-az-egyben" a Te recepted alapjan. Fantasztikus, es biztos, hogy nem ez az egyetlen alkalom, hogy megcsinaltam. Köretnek is el tudom kepzelni, pl. sima frissensült, azaz grillezett husikhoz. Meg egyszer köszönöm a receptet!!! Marti

syssi75
syssi75 sze, 2014-08-06 23:36

Szia a krumplit nem kell előtte megfőzni egy kicsit?Én is kipróbáltam de nekem a krumpli nem puhult meg teljesen,és nagyon sok levet eresztett.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea p, 2014-08-08 22:39

Szia Syssi!
Főtt krumplival is finom. Én is készítettem már vele amikor maradt valamilyen ebédből (köretből) egy kevés. De nyers krumplival az igazi. A paradicsom ereszti a sok levet, abban fő meg a krumpli.
Remélem tudtam segíteni.

Majoroserzsi
Majoroserzsi p, 2014-07-18 11:44

Nagyon szépen köszönöm a receptet,igazán nagyon finom sikert arattam a családi asztalnál mindenkinek nagyon ízlett.

h3eniko
h3eniko p, 2014-07-18 02:43

Hu ez nagyon finom lett! Kicsit en is megszortam sajttal + raktam a tejfolbe fokhagymat. Csak ajanlani todom! Koszonom a receptet! Enikő

Kegica
Kegica cs, 2014-07-17 17:04

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Ma ez volt az ebéd, egy kis sajttal megszórva.

kalloka
kalloka v, 2014-07-13 14:53

Kedves Andrea!
A tegnapi ebéd körete a Te recepted szerint, pontosan úgy, ahogyan leírtad. Mi nagyon szeretünk enni, imádom ezt az oldalt fantasztikusan izgalmas receptek vannak. A tiéd a legjobbak között, már alig várom, hogy újra elkészítsem, de kell némi szünet, mert megunják. Én most a hét minden napján tudnám enni. Köszönöm! Kata

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea v, 2014-07-13 17:58

Kedves Kata!
Nagyon örülök, hogy nem csalódtál a receptben, és, hogy ízlett nektek. Mi is szinte naponta esszük a cukkinit, mert könnyű, finom, és nem terheli a gyomrot. No, meg terem a kertben. További jó sütés-főzést kívánok: Andi

marti48
Marti48 / marti48 p, 2014-07-11 11:21

Gratulalok a kiemeleshez is! Tegnap keszitettem egy gratint, vegül is mas lett, de a Tiedet is kiprobalom majd ettöl függetlenül. Feltettem a NS-ra, majd nezd meg, ha erdekel. Nagyon fincsi lett. /Meg nem jelent meg.../

Kellemes Hetveget!
Üdv: Marti

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea p, 2014-07-11 18:56

Kedve Márti!
Feltétlen meg fogom nézni. Mivel nyári szüneten vagyok van több időm a weblap nézegetésére. Eddig úgy működött a "nosaltyzás", hogy átmásoltam wordbe a recepteket, majd színesben kinyomtattam és lefűztem egy mappába. Rengeteg ilyen receptem van. Sokszor főzök így a nyomtatott receptek alapján. Szeretem, ha ott van olvashatóan a konyhapulton. Most viszont utólagosan elmentem és bejelölöm az elkészítéseket is. A bajor sertéssültet is elkészítettem, nagyon fincsire sikerült. Szeretjük a németes kajákat. A tárkonyos karalábélevest hétvégére tartogatom, mostanra nőttek szép nagyra a kerti karalábék. Több receptedet is lefűztem már. Utólagosan a többi NS receptel együtt be fogom jelölgetni a weblapon.
Üdvözlettel: Andi

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2014-07-11 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szapbea
szapbea / szapbea cs, 2014-07-10 21:05

Isteni lett, köszi!! Én tettem még közé sajtot és hagymakarikát, valamint a tejfölt feldobtam reszelt fokhagymával. :-) Szép színes és finom, ügyes vagy :-)

206