Burgonyás pogácsa recept

Kalória?
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (169)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor szoktam ilyen pogácsát készíteni, amikor amúgy is főzök burgonyát, valami máshoz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szóráshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Krumplis pogácsa, pogácsa burgonyás tésztából, pogácsa krumplis tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • költség: 205 Ft
  • elkészítettem: 140 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 398 414
elküldve: 108
receptkönyben: 4 797
elkészítve: 139/226
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (169)

Levendula5
Levendula5 szo, 2015-01-17 15:59

Kedves Muci!

Már másodszor készítettem el ezt a finom pogácsát, most másfélszeres adaggal, mert az első "próba sütés" nagyon jó lett. Másfél deci tejben felfuttattam az élesztőt, és így tettem a tésztába. Nagyon szép pogácsáim lettek, szép magasak és pirosak. A tetejére szezámmagot, és lenmagot tettem.
Köszönöm szépen a receptet!

Üdvözlettel: Levendula5

mtotpalne
mtotpalne p, 2014-10-24 14:27

Elkészítettem a fenti pogit de nem vagyok tőle elszállva, elég kemény tészta lehet alig lehetett összegyúrni, lehet tejben fel kellett volna futtatni az élesztőt.
Nem rossz az íze de vmi hiba van a reciben.

Muci
Muci / Muci h, 2014-08-18 17:19

Szia !
A recept szerint nem kell felfuttatni, de ha úgy szoktad, nyugodtan futtasd fel egy pici, kb 1dl tejben. Van, hogy én is így teszek.
Üdv.: Muci

libaláb
libaláb h, 2014-05-12 16:01

Nyam-nyam, ez nagyon fincsi, dupla adaggal készítettem tegnap és ma reggelre már csak 2 darab árválkodott a dobozkában (igaz, nem volt kedvem vacakolni vele és gigantikus, zsemlényi méretű pogikat gyártottam, de akkor is...) köszönöm szépen ezt a tökéletes receptet.

boldogeper
boldogeper / boldogeper cs, 2014-03-06 11:34

Nagyon egyszerű, nagyon jó! Nagyon örülök a a receptnek! :)
Maragarin helyett én libazsírt használtam (bután 1:1-be annyi mennyiséget nyomtam bele, de a formázásnál kellően sikerült után lisztezni :)), mondjuk abból kicsit sok lett, meg szerintem emiatt is, meg a korábbi hozzászólások alapján a bekeverés sorrendjét elronthattam, meg lenmagot használtam a tetejére, de tényleg nagyon isteni lett. :) Megfelelő reggeli+tízórai lett belőle másnapra. Tuti, hogy még többször el fogom készíteni.
Ha mondjuk hagymát dolgozok a tésztába (nem dinsztelném, hanem nyersen, apróra vágva) a kelesztés előtt, ízesítés gyanánt, az mennyit változtathat rajta? Mármint a tészta állagán, meg a megkelésén? Kell-e valamelyik összetevőből pluszba hozzáadni majd még valamit?

mommomo
mommomo szo, 2014-01-25 22:30

Én is megsütöttem, nagyon ízlik mindenkinek, köszönöm, tuti alaprecept.
Viszont ezzel is úgy jártam, ahogy eddig az összes sütimmel, hogy sütés közben szépen feljön, aztán mikor kiveszem összeesik és lelapul. Nincs valakinek tippje, hogy ez mitől lehet? 1,5 éves a sütőm, elektromos, légkeveréses - ennél a receptnél nem használtam, csak az alul-felül sütést -, mindent tud és szeretem is, de az összes sütimmel ez történik, mindegy, hogy élesztős vagy sütőporos :(

viki1201
viki1201 h, 2014-01-06 19:21

Kedves Muci! Ma megcsináltam a pogácsát és nagyon finom lett, irány a receptkönyvbe! Köszönöm a receptet! :-) Még annyit - csak ha valaki légkeveréses alul-felül sütéssel csinálná -, én légkeveréses sütőben csináltam, 220 helyett 200 fokra melegítettem elő, kb. 8 perc után csökkentettem a hőfokot, mert már olyan szép színük volt és kb. 3 perc után már jó is lett.

zuzimama
zuzimama cs, 2013-11-21 19:11

Én a savanyú krumplilevesből kimaradt főtt krumplit tettem bele és azzal is nagyon finom lett. Nagyon köszönöm a receptet.

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. v, 2013-11-17 13:30

Sziasztok! Én merészen sütőtök pürét raktam a burgonya helyett és így is isteni lett! Az élesztőt én is felfuttattam és habkönnyű magas pogácsáim lettek. Köszönöm a receptet!

sandikaaa
sandraa / sandikaaa p, 2013-10-25 16:31

Egy kis segítség akiknek nem jött fel a pogi: Ha az élesztőt kevés tejben futtatjuk, akkor adjunk a tésztához még egy pici lisztet, de nem ez a ludas. Nagyon fontos, hogy az élesztő és a só közvetlenül NE érintkezzenek, mert nem szeretik egymást, és nem fog megkelni a tészta :) véleményem szerint ez lehet a hiba.

Ancsa131
Ancsa131 cs, 2013-06-27 16:06

Kedves Muci!
Köszönöm szépen ezt az isteni receptet!
Éppen az imént adtam meg párom spanyol kollégájának, mert neki is nagyon ízlett a végeredmény! :)

Muci
Muci / Muci cs, 2013-06-27 19:34

Kedves Ancsa131 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és mindenkinek ízlett.
Üdv.: Muci

Mayna
Mayna p, 2013-02-22 14:24

Megsütöttem ma a pogit, 2 kis lelkes kukta segítségével. Ez a 3. pogácsa próbálkozásom, és ez lett a legjobb :) Finom, puha, jól megnőtt, szóval tökéletes sikerélmény :) (ráadásul minden volt hozzá itthon -ekkora hóban ez is szempont :) )
Köszönöm

lukovicsek
lukovicsek sze, 2013-01-16 12:48

Szia! Tegnap én is nekiláttam, szintén 2 adagot csináltam egyszerre, mert mindenki szereti itthon. Nagyon egyszerű és finom. Köszi a receptet.
Üdv: Veronika

nafra
nafra cs, 2013-01-03 15:22

Kedves Muci!
Sajnos nekem kissé kiszáradt, nem lett az igazi, eléggé kemény lett. Nem tudom mit ronthattam el:-(. A tésztája nagyon jó állagú volt, de amikor kivettem a sütőből teljesen száraz volt.
Majd még próbálkozom, remélem a következő jobb lesz:-))!
Üdv:
nafra

Muci
Muci / Muci p, 2013-01-11 18:47

Kedves " nafra " !
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna. Arra tudok gondolni, hogy esetleg légkeveréses üzemmódon sütötted azért száradt ki. A pogácsákat alul-felül sütési módon célszerű
sütni, előmelegített sütőben kb. 200 C°-on.
Remélem legközelebb jobban sikerül.
Üdv.: Muci

Corra
Corra sze, 2012-12-26 15:01

Nagyon finom ez a pogácsa! Dupla adagból készítettem, és mivel fele arányban tk. lisztet használtam, és kevesebb tojássárgáját, felvett még a tészta fél dl tejet és 1 dl tejfölt, picivel több sót, és így is tökéletes lett!

egyszerű, nem drága, és tényleg nagyon jó!!!!!

davila
davila v, 2012-08-19 09:53

Szia Muci! Mennyire "elálló" ez a pogi? Reggel megsütöm, este élvezhető még vajon? köszi

Muci
Muci / Muci v, 2012-08-19 16:26

Szia Davila !
Egy napig biztosan nem veszít az élvezeti értékéből, ha még másnapra is marad, egy kis vízzel befröcskölöd és forró sütőben egy kicsit átsütöd, olyan lesz, mint friss állapotában, de ezt már tovább nem jó tárolni, el kell fogyasztani.
Üdv.: Muci

CakeBoss
CakeBoss szo, 2012-07-28 23:00

Ma megcsináltam 4x-es adaggal és ez valami ISTENI!!!!!
Vendégek jöttek és szerettem volna valami édeset csinálni de a család lebeszélt,hogy inkább legyen valami sós, és akkor kezdtem keresgélni valami olcsó és egyszerű pogácsa receptet. Ez volt az első amit megnéztem és a sok hozzászólás meggyőzött. Mivel sok vendég jött ezért 4x-es adagot kevertem be de így is kevés volt. Amúgy én sajtot is tettem a tetejére. Nagyon finom, hétfőn és szerdán is el kell készítenem. Mindenki odáig volt érte. Köszönöm a receptet.

Muci
Muci / Muci v, 2012-07-29 15:18

Szia "CakeBoss" !
Nagyon örülök, hogy ílyen nagy adagban is jól sikerült és a vendégeknek is bejött.
Üdv.: Muci

olyagi
olyagi cs, 2012-03-29 12:52

Kedves Muci,

ez a legjobb es legegyszerubb pogacsa amit valaha csinaltam,
koszonettel a receptert.... meg a svedek is imadjak akik meg soha nem is ettek pogacsat :)

Koszonettel

Agnes

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta szo, 2012-03-03 18:51

megcsináltam, tényleg simán megkel futtatás nélkül is, szuperjó tészta lesz belőle. dupla adaggal készítettem, ebből 2 és fél tepsinyi, szép magas pogik készültek. picivel több sót elbírna szerintem, de majd legközelebb úgy ízesítem. az biztos, hogy bekerült a gyakran sütendők közé! :)

Diácska
Diácska k, 2012-02-07 20:54

Szia!:-))

Nagyon köszi a receptet! Eddig még nem ettem ennyire finom burgonyás pogácsát. A családnak is nagyon ízlik. Még jó, hogy már elsőre 1 kg lisztből csináltam!!! :-)))
Az élesztős dolog nekem is furi volt elsőre, én is úgy terveztem, ha kell teszek még bele tejfölt, de abszolút tökéletes tésztát kaptam anélkül is. Ja és kelesztőben kelt, kb. tíz percet a padlófűtéses fürdőszobában. :-)) Az eredmény pedig csodálatos és isteni! Mindenkinek ajánlom, mert a legjobb!

helena26
helena26 / helena26 h, 2012-02-06 17:24

Nem kell hozzá tej? Nekem nagyon sűrű lett a massza,pedig mindent pontosan a recept szerint készítettem. Tennem kellett hozzá 1 doboz tejfölt.

Vagisz
Vagisz szo, 2012-02-04 23:30

Köszönöm a receptet. Most kezdtem a sütést főzést. Túl vagyok egy paprikás krumplin, egy kuglófon, és most ezen. A csajom azt mondta, hogy elvesz feleségül. Annyi még, hogy nekem a leírt sütési idő kicsit sok volt. 5 perccel előbb kivettem a sütőből, de így is kicsit megbarnult az alja. Nagyon finom, hisz a fiam két pofára tömi magába, ez pedig mindent megér. KÖSZÖNÖM!

Muci
Muci / Muci v, 2012-02-05 18:37

Kedves Vagisz !
Nagyon szívesen . Örülök, hogy jól sikerült, a fiadnak is ízlett. A sütők nagyon nem egyformák, ezért érdemes ott lenni a sütő közelében és figyelni, hogy mikor sült meg kellően a pogácsa, de ez más sütire is igaz.
Üdv.: Muci

Ancsa2011
Ancsa2011 h, 2012-01-30 08:24

Kedves Muci!
Pogácsa finim lett. Én azért hiányolom a recept leírásából, hogy az élesztőt meg kell keleszteni leírása hiányzik. Bocsi de a leírsából ez nem derül ki, és gondolom van kezdő is aki olvasa ezt a receptet és nem világos neki! Üdv: Ancsa

lgabriella
lgabriella p, 2012-01-27 11:22

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, abban, hogy ez a pogácsa hány napig friss illetve ehető, ugyanis egy hosszú buszos útra készíteném el és előre elkészíteném egy-két nappal.
Köszönöm!
Üdv: Gabi

Muci
Muci / Muci p, 2012-01-27 17:33

Szia Igabriella !
Ez a pogácsa frissen az igazi, mint általában az élesztővel készült tészták. Másnap még élvezhető,főleg, ha van lehetőség forró sütőben egy kicsit átsütni úgy, hogy előtte egy kis vízzel bespricceljük. Felhasználás előtt egy-két nappal nem ajánlom megsütni. Inkább süssél valamilyen omlós pogácsát.
Üdv.: Muci

maci71
maci71 v, 2012-01-15 16:51

Életem első sütése volt!(Szó szerint!!)A család meglepődött!De a legfontosabb,hogy ízlett mindenkinek!Megjött a kedvem a sütéshez is!De sokat kell gyakorolnom!

nettunderke
nettunderke szo, 2011-12-24 19:40

Ma is elkeszitettem. ; de fogom meg nagyon sokszor. Nekem ez a recept nagyon bevalt. Koszonjuk szepen; es Kellemes Karacsonyi Unnepeket es sikerekben Gazdag Uj Evet Kivanok!

alexandra23
Alexandra23 / alexandra23 p, 2011-12-23 20:37

Szia
Az elmúlt két hétben nem telt úgy el nap hogy ne készítettem volna el,és mindig dupla mennyiséggel :) A párom hordta a munkatársainak,és iszonyúan ízlett nekik.Én frissen ajánlom mindenkinek,másnap kicsit száraznak tűnik(bár szerencsére másnapra nem sok jut) :)
Köszönöm szépen a receptet
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben gazdag új évet kívánok neked és családodnak.

ricsitigris
ricsitigris v, 2011-11-27 23:48

Köszönöm ezt a remek receptet! Életem első pogácsájaként sütöttem még idén januárban, akkor is nagy sikere volt. Ma kérte a férjem, hogy süssek kis bekapnivaló pogikat, újra megsütöttem. Ezúttal eleve dupla adaggal. Azt tapasztaltam, hogy megnőnek fölfelé, lehet őket egész szorosan egymás mellé tenni a tepsiben. Az én sütőmön nincs hőfok mérő, 3 állása van: teljes láng, közepes, takarék. Akinek ilyen a sütője, annak javaslom, hogy a közepes lángon süsse a pogit 15 percig és 10-12 percig takarékon. A második adagot már lehet kicsit kevesebb ideig sütni.

Muci
Muci / Muci h, 2011-11-28 18:09

Szia " ricsitigris " !
Örülök, hogy ismétléskor sem csalódtál a receptben. A sütéssel kapcsolatos hasznos tanácsaidnak biztos örülnek, akiknek hasonló sütőjük van.
Üdv. Muci

kleróz
kleróz h, 2011-11-14 14:35

Tegnap másodszor sütöttem meg ezt a pogit.Nagyon finom.
Egy kicsit felturbóztam apróra vágott póréhagymával.

riccssi
riccssi szo, 2011-11-26 22:33

Igazán finom! Életem első pogácsája szuper lett! Köszönöm!

Muci
Muci / Muci v, 2011-11-27 17:54

Szia "riccssi " !
Nagyon szívesen, örülök , hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

318