Burgonyás pogácsa recept

1 adag
316
kcal
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (166)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor szoktam ilyen pogácsát készíteni, amikor amúgy is főzök burgonyát, valami máshoz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szóráshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Krumplis pogácsa, pogácsa burgonyás tésztából, pogácsa krumplis tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • költség: 205 Ft
  • elkészítettem: 140 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 368 015
elküldve: 102
receptkönyben: 4 592
elkészítve: 100/188
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (166)

Muci
Mucih, 2014-08-18 17:19

Szia !
A recept szerint nem kell felfuttatni, de ha úgy szoktad, nyugodtan futtasd fel egy pici, kb 1dl tejben. Van, hogy én is így teszek.
Üdv.: Muci

libaláb
libalábh, 2014-05-12 16:01

Nyam-nyam, ez nagyon fincsi, dupla adaggal készítettem tegnap és ma reggelre már csak 2 darab árválkodott a dobozkában (igaz, nem volt kedvem vacakolni vele és gigantikus, zsemlényi méretű pogikat gyártottam, de akkor is...) köszönöm szépen ezt a tökéletes receptet.

boldogeper
boldogepercs, 2014-03-06 11:34

Nagyon egyszerű, nagyon jó! Nagyon örülök a a receptnek! :)
Maragarin helyett én libazsírt használtam (bután 1:1-be annyi mennyiséget nyomtam bele, de a formázásnál kellően sikerült után lisztezni :)), mondjuk abból kicsit sok lett, meg szerintem emiatt is, meg a korábbi hozzászólások alapján a bekeverés sorrendjét elronthattam, meg lenmagot használtam a tetejére, de tényleg nagyon isteni lett. :) Megfelelő reggeli+tízórai lett belőle másnapra. Tuti, hogy még többször el fogom készíteni.
Ha mondjuk hagymát dolgozok a tésztába (nem dinsztelném, hanem nyersen, apróra vágva) a kelesztés előtt, ízesítés gyanánt, az mennyit változtathat rajta? Mármint a tészta állagán, meg a megkelésén? Kell-e valamelyik összetevőből pluszba hozzáadni majd még valamit?

mommomo
mommomoszo, 2014-01-25 22:30

Én is megsütöttem, nagyon ízlik mindenkinek, köszönöm, tuti alaprecept.
Viszont ezzel is úgy jártam, ahogy eddig az összes sütimmel, hogy sütés közben szépen feljön, aztán mikor kiveszem összeesik és lelapul. Nincs valakinek tippje, hogy ez mitől lehet? 1,5 éves a sütőm, elektromos, légkeveréses - ennél a receptnél nem használtam, csak az alul-felül sütést -, mindent tud és szeretem is, de az összes sütimmel ez történik, mindegy, hogy élesztős vagy sütőporos :(

viki1201
viki1201h, 2014-01-06 19:21

Kedves Muci! Ma megcsináltam a pogácsát és nagyon finom lett, irány a receptkönyvbe! Köszönöm a receptet! :-) Még annyit - csak ha valaki légkeveréses alul-felül sütéssel csinálná -, én légkeveréses sütőben csináltam, 220 helyett 200 fokra melegítettem elő, kb. 8 perc után csökkentettem a hőfokot, mert már olyan szép színük volt és kb. 3 perc után már jó is lett.

zuzimama
zuzimamacs, 2013-11-21 19:11

Én a savanyú krumplilevesből kimaradt főtt krumplit tettem bele és azzal is nagyon finom lett. Nagyon köszönöm a receptet.

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt.v, 2013-11-17 13:30

Sziasztok! Én merészen sütőtök pürét raktam a burgonya helyett és így is isteni lett! Az élesztőt én is felfuttattam és habkönnyű magas pogácsáim lettek. Köszönöm a receptet!

sandikaaa
sandikaaap, 2013-10-25 16:31

Egy kis segítség akiknek nem jött fel a pogi: Ha az élesztőt kevés tejben futtatjuk, akkor adjunk a tésztához még egy pici lisztet, de nem ez a ludas. Nagyon fontos, hogy az élesztő és a só közvetlenül NE érintkezzenek, mert nem szeretik egymást, és nem fog megkelni a tészta :) véleményem szerint ez lehet a hiba.

Ancsa131
Ancsa131cs, 2013-06-27 16:06

Kedves Muci!
Köszönöm szépen ezt az isteni receptet!
Éppen az imént adtam meg párom spanyol kollégájának, mert neki is nagyon ízlett a végeredmény! :)

Muci
Mucics, 2013-06-27 19:34

Kedves Ancsa131 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és mindenkinek ízlett.
Üdv.: Muci

Mayna
Maynap, 2013-02-22 14:24

Megsütöttem ma a pogit, 2 kis lelkes kukta segítségével. Ez a 3. pogácsa próbálkozásom, és ez lett a legjobb :) Finom, puha, jól megnőtt, szóval tökéletes sikerélmény :) (ráadásul minden volt hozzá itthon -ekkora hóban ez is szempont :) )
Köszönöm

lukovicsek
lukovicseksze, 2013-01-16 12:48

Szia! Tegnap én is nekiláttam, szintén 2 adagot csináltam egyszerre, mert mindenki szereti itthon. Nagyon egyszerű és finom. Köszi a receptet.
Üdv: Veronika

nafra
nafracs, 2013-01-03 15:22

Kedves Muci!
Sajnos nekem kissé kiszáradt, nem lett az igazi, eléggé kemény lett. Nem tudom mit ronthattam el:-(. A tésztája nagyon jó állagú volt, de amikor kivettem a sütőből teljesen száraz volt.
Majd még próbálkozom, remélem a következő jobb lesz:-))!
Üdv:
nafra

Muci
Mucip, 2013-01-11 18:47

Kedves " nafra " !
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna. Arra tudok gondolni, hogy esetleg légkeveréses üzemmódon sütötted azért száradt ki. A pogácsákat alul-felül sütési módon célszerű
sütni, előmelegített sütőben kb. 200 C°-on.
Remélem legközelebb jobban sikerül.
Üdv.: Muci

Corra
Corrasze, 2012-12-26 15:01

Nagyon finom ez a pogácsa! Dupla adagból készítettem, és mivel fele arányban tk. lisztet használtam, és kevesebb tojássárgáját, felvett még a tészta fél dl tejet és 1 dl tejfölt, picivel több sót, és így is tökéletes lett!

egyszerű, nem drága, és tényleg nagyon jó!!!!!

davila
davilav, 2012-08-19 09:53

Szia Muci! Mennyire "elálló" ez a pogi? Reggel megsütöm, este élvezhető még vajon? köszi

Muci
Muciv, 2012-08-19 16:26

Szia Davila !
Egy napig biztosan nem veszít az élvezeti értékéből, ha még másnapra is marad, egy kis vízzel befröcskölöd és forró sütőben egy kicsit átsütöd, olyan lesz, mint friss állapotában, de ezt már tovább nem jó tárolni, el kell fogyasztani.
Üdv.: Muci

CakeBoss
CakeBossszo, 2012-07-28 23:00

Ma megcsináltam 4x-es adaggal és ez valami ISTENI!!!!!
Vendégek jöttek és szerettem volna valami édeset csinálni de a család lebeszélt,hogy inkább legyen valami sós, és akkor kezdtem keresgélni valami olcsó és egyszerű pogácsa receptet. Ez volt az első amit megnéztem és a sok hozzászólás meggyőzött. Mivel sok vendég jött ezért 4x-es adagot kevertem be de így is kevés volt. Amúgy én sajtot is tettem a tetejére. Nagyon finom, hétfőn és szerdán is el kell készítenem. Mindenki odáig volt érte. Köszönöm a receptet.

Muci
Muciv, 2012-07-29 15:18

Szia "CakeBoss" !
Nagyon örülök, hogy ílyen nagy adagban is jól sikerült és a vendégeknek is bejött.
Üdv.: Muci

olyagi
olyagics, 2012-03-29 12:52

Kedves Muci,

ez a legjobb es legegyszerubb pogacsa amit valaha csinaltam,
koszonettel a receptert.... meg a svedek is imadjak akik meg soha nem is ettek pogacsat :)

Koszonettel

Agnes

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsintaszo, 2012-03-03 18:51

megcsináltam, tényleg simán megkel futtatás nélkül is, szuperjó tészta lesz belőle. dupla adaggal készítettem, ebből 2 és fél tepsinyi, szép magas pogik készültek. picivel több sót elbírna szerintem, de majd legközelebb úgy ízesítem. az biztos, hogy bekerült a gyakran sütendők közé! :)

Diácska
Diácskak, 2012-02-07 20:54

Szia!:-))

Nagyon köszi a receptet! Eddig még nem ettem ennyire finom burgonyás pogácsát. A családnak is nagyon ízlik. Még jó, hogy már elsőre 1 kg lisztből csináltam!!! :-)))
Az élesztős dolog nekem is furi volt elsőre, én is úgy terveztem, ha kell teszek még bele tejfölt, de abszolút tökéletes tésztát kaptam anélkül is. Ja és kelesztőben kelt, kb. tíz percet a padlófűtéses fürdőszobában. :-)) Az eredmény pedig csodálatos és isteni! Mindenkinek ajánlom, mert a legjobb!

helena26
helena26h, 2012-02-06 17:24

Nem kell hozzá tej? Nekem nagyon sűrű lett a massza,pedig mindent pontosan a recept szerint készítettem. Tennem kellett hozzá 1 doboz tejfölt.

Vagisz
Vagiszszo, 2012-02-04 23:30

Köszönöm a receptet. Most kezdtem a sütést főzést. Túl vagyok egy paprikás krumplin, egy kuglófon, és most ezen. A csajom azt mondta, hogy elvesz feleségül. Annyi még, hogy nekem a leírt sütési idő kicsit sok volt. 5 perccel előbb kivettem a sütőből, de így is kicsit megbarnult az alja. Nagyon finom, hisz a fiam két pofára tömi magába, ez pedig mindent megér. KÖSZÖNÖM!

Muci
Muciv, 2012-02-05 18:37

Kedves Vagisz !
Nagyon szívesen . Örülök, hogy jól sikerült, a fiadnak is ízlett. A sütők nagyon nem egyformák, ezért érdemes ott lenni a sütő közelében és figyelni, hogy mikor sült meg kellően a pogácsa, de ez más sütire is igaz.
Üdv.: Muci

Ancsa2011
Ancsa2011h, 2012-01-30 08:24

Kedves Muci!
Pogácsa finim lett. Én azért hiányolom a recept leírásából, hogy az élesztőt meg kell keleszteni leírása hiányzik. Bocsi de a leírsából ez nem derül ki, és gondolom van kezdő is aki olvasa ezt a receptet és nem világos neki! Üdv: Ancsa

lgabriella
lgabriellap, 2012-01-27 11:22

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, abban, hogy ez a pogácsa hány napig friss illetve ehető, ugyanis egy hosszú buszos útra készíteném el és előre elkészíteném egy-két nappal.
Köszönöm!
Üdv: Gabi

Muci
Mucip, 2012-01-27 17:33

Szia Igabriella !
Ez a pogácsa frissen az igazi, mint általában az élesztővel készült tészták. Másnap még élvezhető,főleg, ha van lehetőség forró sütőben egy kicsit átsütni úgy, hogy előtte egy kis vízzel bespricceljük. Felhasználás előtt egy-két nappal nem ajánlom megsütni. Inkább süssél valamilyen omlós pogácsát.
Üdv.: Muci

maci71
maci71v, 2012-01-15 16:51

Életem első sütése volt!(Szó szerint!!)A család meglepődött!De a legfontosabb,hogy ízlett mindenkinek!Megjött a kedvem a sütéshez is!De sokat kell gyakorolnom!

nettunderke
nettunderkeszo, 2011-12-24 19:40

Ma is elkeszitettem. ; de fogom meg nagyon sokszor. Nekem ez a recept nagyon bevalt. Koszonjuk szepen; es Kellemes Karacsonyi Unnepeket es sikerekben Gazdag Uj Evet Kivanok!

alexandra23
alexandra23p, 2011-12-23 20:37

Szia
Az elmúlt két hétben nem telt úgy el nap hogy ne készítettem volna el,és mindig dupla mennyiséggel :) A párom hordta a munkatársainak,és iszonyúan ízlett nekik.Én frissen ajánlom mindenkinek,másnap kicsit száraznak tűnik(bár szerencsére másnapra nem sok jut) :)
Köszönöm szépen a receptet
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben gazdag új évet kívánok neked és családodnak.

ricsitigris
ricsitigrisv, 2011-11-27 23:48

Köszönöm ezt a remek receptet! Életem első pogácsájaként sütöttem még idén januárban, akkor is nagy sikere volt. Ma kérte a férjem, hogy süssek kis bekapnivaló pogikat, újra megsütöttem. Ezúttal eleve dupla adaggal. Azt tapasztaltam, hogy megnőnek fölfelé, lehet őket egész szorosan egymás mellé tenni a tepsiben. Az én sütőmön nincs hőfok mérő, 3 állása van: teljes láng, közepes, takarék. Akinek ilyen a sütője, annak javaslom, hogy a közepes lángon süsse a pogit 15 percig és 10-12 percig takarékon. A második adagot már lehet kicsit kevesebb ideig sütni.

Muci
Mucih, 2011-11-28 18:09

Szia " ricsitigris " !
Örülök, hogy ismétléskor sem csalódtál a receptben. A sütéssel kapcsolatos hasznos tanácsaidnak biztos örülnek, akiknek hasonló sütőjük van.
Üdv. Muci

kleróz
klerózh, 2011-11-14 14:35

Tegnap másodszor sütöttem meg ezt a pogit.Nagyon finom.
Egy kicsit felturbóztam apróra vágott póréhagymával.

riccssi
riccssiszo, 2011-11-26 22:33

Igazán finom! Életem első pogácsája szuper lett! Köszönöm!

Muci
Muciv, 2011-11-27 17:54

Szia "riccssi " !
Nagyon szívesen, örülök , hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

Cyou
Cyouszo, 2011-09-24 13:05

Sziasztok!

Már másodszor sütöm ezt a pogit, mert isteni finom lett elsőre, óriási köszi a recepért Mucinak!
Engedelmeddel kicsit felturbóztam a tésztát, tettem bele apróra vágott házi füstölt parasztsonkát és a tetejét nem sima fehérjével kentem meg, hanem kevertem bele 2 tk tejfölt. Dupla adag készül mindig mert az egy tepsi nem elég. :)
Mindig szárított élesztőt használok általában 1 csomag kell 50 dkg liszthez és a kenyérsütőt dolgoztatom a csuklóm helyett.
A párom azt mondta hogy nyugodtan dobjam ki az eddigi krumplis pogi receptjeimet és ne is próbálkozzak mással! :)
Isteni!

szegnik
szegnikk, 2011-08-30 10:22

Isteni lett a pogi.Én dupla adagot csináltam és így is pillanatok alatt elfogyott.Köszi a receptet.

Muci
Mucisze, 2011-08-24 17:13

Szia Dezsőfiam !
Örülök, hogy ízlik a pogácsa ! Az, hogy kicsi plusz lisztet kívánt a tészta nem baj, mert a krumplik minősége nem egyforma, az egyik kevésbé lisztes, mint a másik.
Üdv.. Muci

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
318