r
Nosalty Logó

Bundás gombás- csirkecomb

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Bundás gombás- csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük olajjal, rászórunk 1 szeletelt hagymát, és hűtőbe tesszük.
  2. A tojás, liszt és víz keverékéből sűrű palacsintatésztát készítünk, ezt is fűszerezzük és hűtőbe tesszük, amíg a gomba elkészül.
  3. A másik fej hagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon elődinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és kb 1 cm -es darabokra vágott gombát, sóval, borssal, pirospaprikával fedő nélkül addig dinszteljük, amíg a lé elpárolog.
  4. A combokon a bőrt felfejtjük, ha szükséges körbe varrjuk akkora rést hagyva, hogy a kanállal be tudjuk tölteni a gombát, majd ezt a rést is bevarrjuk.
  5. Amikor minden combot megműtöttünk, beleforgatjuk a 4 ek lisztbe, majd a palacsintatésztába. Forró olajba rakjuk, fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. A nyers, félbevágott, bevagdosott krumplit megsózzuk, fokhagymás paprikás olajjal megkenjük, domború felükkel lefele fordítva belerakjuk a serpenyőbe (2-3 ek olajjal), majd mikor szép, piros színt kap, megfordítjuk, apránként kevés víz hozzáadásával, fedő alatt megpároljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15476
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bundás gombás- csirkecomb
Csiki Piroska 230 recept

A krumpliköret ötletét innen kaptam, a Nosalty-ról, ott sütőben sütik, én meg serpenyőben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek