r
Nosalty Logó

Bélszín tatár a Gresham konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bélszín tatár a Gresham konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 7523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    428.5 g

Zsír

  • Összesen
    436.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16528.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    737 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    4781 mg
  • Nátrium
    9526 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    4331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    69 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    942 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    140 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 7523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Elkészítés

Beefsteakhez

  1. Tisztítsuk meg a marhahúst, daráljuk le, majd fűszerezzük.

Citromos öntethez

  1. Keverjük össze a citromlevet és a citromhéjat, majd lassan adjuk hozzá az olajakat is.

Endíviához

  1. Vágjuk félbe az endíviákat, rakjuk sütőzacskóba az összes hozzávalóval együtt, és süssük át gyorsan kb. 85 fokon 20 percig. Ezután hűtsük jeges vízben.

Ecetes hónapos retekhez

  1. Vágjuk négybe a retkeket.
  2. Forraljuk össze a mirint, a vörösbort, az ecetet, a sót és a cukrot.
  3. Főzzük őket 2-3 percig, hogy az alkoholtartalom elfőjön.
  4. Tegyük bele a retkeket és forraljuk újra, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre.

Vöröshagymalekvárhoz

  1. Marináljuk a hagymát a vörösborban és a narancslében egy éjszakán keresztül.
  2. Másnap szűrjük le a hagymát, süssük át hirtelen az olajban, majd adjuk hozzá a marinált levet.
  3. Főzzük lassú tűzön sütőpapírral lefedve, hogy megőrizzük szép színét.

Tonhalszószhoz

  1. Turmixoljuk össze a tonhalat az uborkával, a gyöngyhagymával és a demi glace mártással, amíg homogén nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a majonézt, de ekkor már semmiképp se használjunk mixert, mert túl folyóssá válhat.
  3. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Fehér spárgához

  1. Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk kb. 20 centis darabokra.
  2. Forraljuk össze a vizet a kakukkfűvel, a hagymával, a vajjal, a sóval, a cukorral, az almaecettel és a spárgával.
  3. A spárgát csak akkor adjuk hozzá a keverékhez, ha már forrásban van.
  4. Újraforráskor vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre. Tartsuk a spárgát a főzőlében.

Zöld spárgához

  1. Tisztítsuk- és hámozzuk meg a spárgát, majd vágjuk julienne-re.

Polenta chipshez

  1. Főzzük a polentát 20 percig kis lángon.
  2. Turmixoljuk le, és szilikon lapra helyezve szárítsuk ki a sütőben.
  3. Törjük kisebb darabokra, és 190 fokos olajban süssük ki.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 60758
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leonardo Di Clemente, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest séfjének receptje, amit most megoszt a NoSalty olvasóival. Próbáljátok ki otthon ti is! A séffel készült interjúnak itt olvashatjátok.

Hozzávalók

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek