Pektin

Pektin

Leírás

A pektin egy poliszacharid, amely természetes formájában egyes növényi termésekben, pl. alma, körte, birsalma található meg, vízben nem oldódó élelmi rostnak tekinthető. Az élelmiszeriparban E440-ként ismert, zselésítésre, állományjavításra használják. Az elmúlt években népszerűvé vált a háztartásokban is, lekvárok, dzsemek, zselék készítésénél. fotó: ízHuszár

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Pektin

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0.15 g

szénhidráttartalom

90.4 g

víztartalom

8.7 g

gramm pektin?

Top ásványi anyagok

Nátrium

200 mg

Kalcium

7 mg

Vas

2.71 mg

Foszfor

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.01 g

Pantoténsav - B5 vitamin

0.11 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.06 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

egyszeresen telített zsírsav

0.01 g

többszörösen telített zsírsav

0.09 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

2.71 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

2 mg

Nátrium

200 mg

Cink

0.47 mg

Réz

0.42 mg

Mangán

0.07 mg

szénhidrát

rost

8.6 g

víz

8.7 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.06 mg

Niacin - B3 vitamin

0.005 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.11 mg

Folát

1 µg

B6 vitamin

0.01 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!