Mirin

Leírás

40-50 %-os cukortartalmú, főzésre használatos japán rizsbor. Világos aranyszínű, tiszta folyadék. Két fő fajtája: hon mirin (14 %-os alkoholtartalommal) és shin mirin (alig 1%-os alkoholtartalommal). A mirint 400 éve kezdték el készíteni, bár akkoriban megitták és nem főzéshez használták. Azóta édesebb és sűrűbb is lett a rizsbor és ma már kizárólag főzéshez, leginkább halak készítésekor használatos, valamint a teriyaki szósz egyik összetevője.

Mirin
134
Kalória
0.5g
Fehérje
5g
Szénhidrát
-
Zsír
78.4g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Mirin

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

78.4 g

gramm mirin?

Top ásványi anyagok

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.1 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.009 mg

Szelén

1.4 µg

szénhidrát

víz

78.4 g

vitaminok

47 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...