Almás-chilis sütőtökkrémleves recept

Almás-chilis sütőtökkrémleves
Almás-chilis sütőtökkrémleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőtök íze mindig az ősz végére, a közelgő ünnepekre emlékeztet. Íme egy isteni krémleves, a főszereplésével megbolondítva egy-két szokatlan összetevővel, ezek fogják igazán kerekké tenni a levesünk ízét. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejére tökmagot, tökmagolajat és pirított serrano sonkát raktam.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pikáns sütőtökkrémleves pirított serrano sonkával, serrano sonkás sütőtökkrémleves, krémleves sütőtökből almával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, és úgy ahogy van, a sütőbe tesszük, puhára sütjük (nem kell bíbelődni a hámozással).
  2. A vajon karamellizáljuk a mézet, a hagymát tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a mézes vajon megpirítjuk.
  3. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a meghámozott, feldarabolt almát.
  4. Mikor elkészült a sütőtök, azt is belekanalazzuk a héjából.
  5. Összeforraljuk, majd botmixerrel vagy egy kis hűtés után turmixgépben pürésítjük. Viszonylag sűrű levest fogunk kapni, ezért felöntjük híg kókusztejjel. Jöhet az ízesítés: só, bors, chili, szerecsendió, kakukkfű tetszés szerint. 
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 88 323
elküldve: 30
receptkönyvben: 789
elkészítve: 71/81
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaKobold

Mióta szakács: 2012.08.09.
4 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virnyogi
Virnyogi p, 2016-10-21 09:03

Kedves KonyhaKobold!
Köszönjük a receptet, nekem és férjemnek is nagyon ízlik, kiváló a csili benne.

Blasius
Blasius v, 2013-11-17 08:06

Nagyon tetszett ez a változat és ki is próbálom.
Éppen most kezdtem el sütni a tököt.
Eddig én is csak kockáztam és főztem, de tudom,
hogy a sütésnél megkapja a tök azt a plusz ízt amiért szeretjük a sütőtököt.

Jomagam
Jomagam cs, 2012-11-22 23:11

Sajnos ez egy igazi vízválasztó leves nálunk. Akinek ízlik, annak NAGYON, és áradozik róla (általában a nők). Akinek nem, az 1-2 kanál után félreteszi, és nem eszik belőle (férjem, fiam). De én nagyon köszönöm ezt a receptet, én az első táborba tartozom! :-)

Bévi48
mamuka / Bévi48 h, 2012-11-12 14:24

Kedves KonyhaKobold!

Gyakran készítek én is sütőtökkrémlevest. Éppen ezért bátorkodom megjegyezni,hogy teljesen felesleges a tökkel kétszer dolgozni,vagyis megsütni,és utána főzni. Meghámozom,kockázom,ha megpuhult,/kb.15-20 perc,esetleg kevesebb idő alatt/ akkor turmixolom,és kész is. Szerintem így eredetibb ízt kapunk.

KonyhaKobold
KonyhaKobold / KonyhaKobold h, 2012-11-12 14:30

Szia!

Szerintem nem felesleges: a sült sütőtöknek nagyon finom íze van, ami csodásan érvényesül a többi hozzávalóval a levesben. Illetve sokkal könnyebb szerintem bedobni a sütőbe, mint a hámozással, kockázással bíbelődni.
De hát ahány ház, annyi szokás. :)

Mazsola1981
Mazsola1981 v, 2012-10-21 18:53

Elkészítettem, nagyon finom lett! Köszi a receptet.
Picit változtattam csak rajta; mivel kókusztejem nem volt itthon, tejszínnel lágyítottam. A kakukkfüvet kihagytam, viszont a chili és a szerecsendió mellé tettem bele egy mokkáskanál sárga curryt.

Pista39
Pista39 sze, 2012-09-05 20:19

Kedves KonyhaKobold!
Én nagyon szeretem a leveseket, különösen a fűszeres leveseket. Ehhez az almás-csilis sütőtök leveshez gratulálok. Nagyon finom.

383