Fougasse, a francia pogácsa
Nézzetek rá ezekre a szerelemlevélkékre - gondoltátok volna, hogy a pogácsánk távoli rokonai? Pedig igen!
Helló tavasz, helló medvehagyma!
A raviolikészítés halogatását egy hirtelen beszerzett "nem-is-tudom-mit-kezdjek-vele" medvehagyma-csokorral győztem le. Csináljátok utánam, egyáltalán nem nagy kunszt!
Vacsora egy főre - mert magadnak is jó jót főzni
Magadra főzni legalább akkora öröm, mint egy új ruhával vagy könyvvel meglepni magad, esetleg csak úgy beesni a moziba, mikor nem is tervezted!
Diós tészta, ahogy Olaszba' csinálják
Szeretitek a diós tésztát? Hoztam egyet! Nem a porcukorral és lekvárral megtolt édes menzai változatot, hanem egy fokhagymával bolondított Ligur szépséget!
Picadillo - Kuba nincs is olyan messze!
Salsa, rum, szivar, Castro - elsőre sok minden eszünkbe juthat Kubáról, de a gasztróját kevésbé ismerjük. Hát most hoztam egy alap darabot, a picadillo cubano-t!
Vasárnapi kedvenc: a bécsi szelet
Húsleves, rántott hús - állítólag a legklasszikusabb vasárnapi menü. Az alapreceptet Bécsből kaptuk, de ma már ritkán készítjük a klasszikus módon. Nézzük az eredetit!
A legmenőbb párizsi bisztrófalat
A szendvicsről az angolszász konyha jut eszünkbe először, pedig a kifinomult párizsi konyhának is megvannak a maga durva darabjai!
Sonkás krokett spanyol módra
A spanyol sonkás krokett, ami a legkisebb tapasbárban is megtalálható, olyan egyszerű, hogy simán lehetett volna az ínségkonyha népszerű darabja is.
A világ legegyszerűbb, meztelen esküvői tortája
Az esküvői torták általában kacifántosak, bonyolultak, és rengeteg ideig tart összehozni őket. Az idei szezon kedvencét azonban gyerekjáték elkészíteni - nem csak esküvőre!
Cukkinisaláta egy festőnő konyhájából
A nagy művészek receptjei mindig izgalmasak - én most a kedvenc festőm egyik nyári cukkinisalátáját hoztam nektek.
Zöld lecsó a Közel-Keletről
Még mindig tart a lecsószezon - hogy ne unjátok meg végképp az egyik legjobb nyári egytálételt, most egy közel-keleti, zöld verziót hoztam Nektek!
A legfinomabb padlizsán augusztusra
Lassan a nyakunkon a padlizsánszezon - a törököktől kapott tojásgyümölcsből most egy könnyű, augusztusi egytálételt hoztam, úgy, ahogy akár a törököknél is ehetnénk!
Lecsós tészta olasz módra
A tésztákról híres olasz konyhának van egy fogása, ami olyan, mintha a magyar ízlésnek találták volna ki - a spagetti alla amarticiana egy kifinomult lecsó is lehetne tésztán!
A leggyorsabb sajtos-cukkinis tortellini
Életem legrohanósabb hosszú hétvégéjének története egy őrült olasz lánnyal, 8 vonattal, 3000 eurós tartozással és egy cukkinis tortellinivel.
Kötelező nyári maradékmentő leves Córdobából
A legnagyobb hőségben a legjobb dolog, ami történhet velünk, egy adag jeges-selymes salmorejo. Én csak tudom - egyszer két hétig éltem rajta!

Korábbi bejegyzések