Helló tavasz, helló medvehagyma!
A raviolikészítés halogatását egy hirtelen beszerzett "nem-is-tudom-mit-kezdjek-vele" medvehagyma-csokorral győztem le. Csináljátok utánam, egyáltalán nem nagy kunszt!
Picadillo - Kuba nincs is olyan messze!
Salsa, rum, szivar, Castro - elsőre sok minden eszünkbe juthat Kubáról, de a gasztróját kevésbé ismerjük. Hát most hoztam egy alap darabot, a picadillo cubano-t!
Vasárnapi kedvenc: a bécsi szelet
Húsleves, rántott hús - állítólag a legklasszikusabb vasárnapi menü. Az alapreceptet Bécsből kaptuk, de ma már ritkán készítjük a klasszikus módon. Nézzük az eredetit!
A világ legegyszerűbb, meztelen esküvői tortája
Az esküvői torták általában kacifántosak, bonyolultak, és rengeteg ideig tart összehozni őket. Az idei szezon kedvencét azonban gyerekjáték elkészíteni - nem csak esküvőre!
Cukkinisaláta egy festőnő konyhájából
A nagy művészek receptjei mindig izgalmasak - én most a kedvenc festőm egyik nyári cukkinisalátáját hoztam nektek.
A legfinomabb padlizsán augusztusra
Lassan a nyakunkon a padlizsánszezon - a törököktől kapott tojásgyümölcsből most egy könnyű, augusztusi egytálételt hoztam, úgy, ahogy akár a törököknél is ehetnénk!
Lecsós tészta olasz módra
A tésztákról híres olasz konyhának van egy fogása, ami olyan, mintha a magyar ízlésnek találták volna ki - a spagetti alla amarticiana egy kifinomult lecsó is lehetne tésztán!
A leggyorsabb sajtos-cukkinis tortellini
Életem legrohanósabb hosszú hétvégéjének története egy őrült olasz lánnyal, 8 vonattal, 3000 eurós tartozással és egy cukkinis tortellinivel.
Kötelező nyári maradékmentő leves Córdobából
A legnagyobb hőségben a legjobb dolog, ami történhet velünk, egy adag jeges-selymes salmorejo. Én csak tudom - egyszer két hétig éltem rajta!
Tésztasalátát kánikulára!
Ebben a melegben senkinek sincs kedve főzni - hoztam hát egy főzés nélküli, pikáns, hűsítő tésztasalátát Vietnamból!
Crumble - a legjobb, ami a cseresznyével történhet
A világ legegyszerűbb sütijének általában a muffint vagy a brownie-t tartják, pedig angol eredetű kollégájuk, a crumble, alias morzsasüti még náluk is pofonegyszerűbb!
Osso bucco, a világhódító velős csont
Ha egyszer túljutunk azon a ponton, hogy Olaszországban pizzát vagy tésztát kell enni, akkor az osso bucco legyen az első, amit kipróbálunk!
Eton mess - eperszezon angol módra
Az angol konyha legtavasziasabb desszertje az ország egyik legelitebb iskolájából származik - az Eton diákjai készítik lassan száz éve!
Tortilla, a legkedvesebb spanyol tapas
Ezerszer elmeséltem már, hogy vagy rántottát vagy tejbegrízt főztem először életemben, de most lerántom a leplet az első nemzetközi fogásomról is! Gyertek tortillázni!
Mit kell enni Kambodzsában?
A khmer konyha gyöngyszemével egy poros buszmegállóban ismerkedtem meg, valahol Kambodzsa közepén. Így lett belőle itthon is folytatódó szerelem...

Korábbi bejegyzések