Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
A világ legegyszerűbb, meztelen esküvői tortája
Az esküvői torták általában kacifántosak, bonyolultak, és rengeteg ideig tart összehozni őket. Az idei szezon kedvencét azonban gyerekjáték elkészíteni - nem csak esküvőre!
Cukkinisaláta egy festőnő konyhájából
A nagy művészek receptjei mindig izgalmasak - én most a kedvenc festőm egyik nyári cukkinisalátáját hoztam nektek.
A legfinomabb padlizsán augusztusra
Lassan a nyakunkon a padlizsánszezon - a törököktől kapott tojásgyümölcsből most egy könnyű, augusztusi egytálételt hoztam, úgy, ahogy akár a törököknél is ehetnénk!
Kötelező nyári maradékmentő leves Córdobából
A legnagyobb hőségben a legjobb dolog, ami történhet velünk, egy adag jeges-selymes salmorejo. Én csak tudom - egyszer két hétig éltem rajta!
Tésztasalátát kánikulára!
Ebben a melegben senkinek sincs kedve főzni - hoztam hát egy főzés nélküli, pikáns, hűsítő tésztasalátát Vietnamból!
Crumble - a legjobb, ami a cseresznyével történhet
A világ legegyszerűbb sütijének általában a muffint vagy a brownie-t tartják, pedig angol eredetű kollégájuk, a crumble, alias morzsasüti még náluk is pofonegyszerűbb!
Mit kell enni Kambodzsában?
A khmer konyha gyöngyszemével egy poros buszmegállóban ismerkedtem meg, valahol Kambodzsa közepén. Így lett belőle itthon is folytatódó szerelem...
Nézzünk át a szomszédhoz!
Távoli országok egzotikus konyháit gyakran jobban ismerjük, mint a szomszédaink legnépszerűbb ételeit. Úgyhogy hoztam két klasszikust Ukrajnából: a borscsot és a pampuskát!
Vendégségben Indonéziában
Empal goreng, Kangkung Cah, Telur Darad Gulung, Nasi Uduk Betawi. Ha nektek is kínai, ahogy nekem tűnt, előre szólok: ez indonéz! Gyertek, kifejtem bővebben - receptekkel!
Perecek az Oktoberfestről
Amíg mi elkezdjük az ősz legnagyobb közösségi sportját, a szüretet, addig a bajorok egy másik nedű, a sör oltárán áldoznak. Utóbbi legjobb kísérője a bajor lúgos sörperec!
Vendégségben egy thai konyhában
Hazaesünk munka után fáradtan, éhesen, és már nincs energiánk boltba menni - nézzük, mi van a hűtőben. És nézzük mi történik, ha ugyanez a jelenet Thaiföldön játszódik! 
Olívaolaj-fagyi kezdőknek és haladóknak
Az otthoni fagyikészítés nem különösebben nagy ördöngösség – még gép nélkül is megoldható. Most egy különlegesen finom, krémes változatot hoztam – olívaolajból!
Harcias nagyi banánnal támad
Nem kattintottak félre, ez a bulvármagazinba illő cím tényleg megtörtént velem Mexikóban. Az eset és egy ottani torta kombinációjából született ez a villámgyors desszert!
Összeettem tücsköt-bogarat
Nem tudom eldönteni, hogy mielőtt eljutottam Mexikóba, mi tartott tovább, az út megszervezése vagy a konyha előzetes tanulmányozása. Egy biztos: még így is ért meglepetés!
A Ramadánt záró buli nyitófogása
A keleti konyháknak van valami varázsa – biztos a százféle fűszer miatt. Most a gyönyörű Marokkó egyik kvintesszenciáját, a bastillát hoztam el nektek, egy sztorival körítve!

Korábbi bejegyzések