Vajdasági sós recept

1 adag
1700
kcal
Vajdasági sós
Vajdasági sós
receptkönyvben hozzászólások (198)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig dupla adagot kell sütni, mert nagyon kapós!
Tojás nem kell a tésztába!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Recept szerint nem kell keleszteni, de én azért 15-20 percig a tepsiben kelesztem.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas töltelékű sós tekercs, töltött sós süti, vajjal kent sajtos rolád, sajtos-köménymagos tekercs margarinos töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
  3. Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
  4. Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
  5. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
  6. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
  7. Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk. 
  8. Forró sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 84 262
elküldve: 61
receptkönyben: 1 798
elkészítve: 93/141
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

Hozzászólások (198)

leeva
leevacs, 2014-11-06 12:39

Nagyon finom lett, gyorsan elkészült. Én a tésztájába tettem a sót és felébe kakaót tettem reszelt almával. Nem kentem rá az összes margarint, az 1.sütésnél soknak tűnt.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczsze, 2014-09-17 22:52

Kedves Terike!
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető falatozni való! DE,nekem a tészta felvett egy kg lisztet, míg a plusz 20dkg lisztet nem adtam hozzá, addig ragacsos volt. Nem tudom, h másoknak is ilyen volt? A csigákat csak fektetve tudtam megsütni, mert különben eldőltek volna, viszont így is dekoratív lett.Ettől függetlenül még rendszeres készítője leszek ennek a sütinek, mert ez valami fantasztikusan finom.:)

drVT
drVTszo, 2014-09-13 08:41

Isteni minden alkalommal!!! Én szezámmaggal szoktam megszórni :)

atk5339
atk5339szo, 2014-09-13 10:48

Örülök, hogy ízlik, nálunk is mindig nagy sikere van! Kipróbálom szezámmaggal is.

Roni
Roniv, 2014-08-03 15:16

A megakedvencünk, amióta felfedeztük! Imádja mindenki! Időnként variálni is szoktam: só helyett (a tésztába megy egy kevés) cukor és kakaópor, vagy fahéj kerül, a tetejére sajt helyett durvára tört dió.......fenséges édesen is!!!!

Lydia
Lydiak, 2014-06-03 20:53

Első kelt tésztám :) de úgy látszik nem az utolsó...mert imádták :))) köszönöm

hanyat
hanyatv, 2014-04-20 10:35

Nem is tudom elmondani hogy hányszor sütöttem meg már. Ennél jobb kelt tészta receptet nem ismerek, de nem is hiszem hogy létezik. Minden süti féleséghez ezt használom. Ma ismét megsütöttem. És csak megköszönni tudom! KÖSZÖNÖM!!!!!!

Szilva75
Szilva75szo, 2014-03-15 15:45

Sziasztok!
Valaki sütötte már úgy is, hogy nem tett a töltelékbe tojássárgáját? Van különbség a végeredmény között ízre, állagra, eltarthatóságra?
Köszönöm, Szilvi

papp73
papp73cs, 2014-02-13 15:15

Nagyon szuper recept, szépen összeállt, könnyen lehet dolgozni a tésztával. Finom, abbahagyhatatlan sós süti, piálós bulik elengedhetetlen kelléke lesz, az tuti.... :) Köszönöm a receptet! Móni

andrea2011
andrea2011szo, 2013-06-29 16:27

Ma megsütöttem,igazán finom lett csak sajnos már el is fogyott :) köszönöm a receptet . Andi

tamanka
tamankah, 2013-04-08 14:35

Nagyon jó a recept! Nagyon szereti a család! Már kipróbáltam édesen is: só helyett kakaóport és porcukrot tettem a margarinba. Így olyan lett mint a Girella.

hanyat
hanyatv, 2013-03-17 13:42

Egyértelműen a kedvencem! Alkalomra, hétköznapra, mindegy csak sok legyen. Mindenféle töltelékkel kipróbáltam már, sonkával, reszelt sajttal, sajtkrémmel, egyszer maradék chillis babot is töltöttünk bele. Nekem akkor is a margarinos natúr töltelékkel ízlik legjobban. A tésztáját bármihez fel tudom használni, mindig négyszeresére kelesztem. Szóval nem tudom kellően ragozni, IMÁDOM! Nagyon nagyon köszönöm!

Alexandra88
Alexandra88cs, 2013-03-07 23:10

Holnap reggel megsütöm! Szerintem annyit fogok változtatni rajta,hogy úgy tekerem majd fel,mintha mini croissant lenne! :) Kíváncsi leszek milyen lesz,már nagyon rákészültem! :)

Lévay Ildikó
Lévay Ildikószo, 2013-01-05 09:35

Kedves Terike! Már sokadjára sütöttem meg , de most kicsit tovább fejlesztettem a receptet. Miután kinyújtottam és megkentem a margarinnal, elterítettem rajta a következő tölteléket: Bacon, gépsonka, fokhagyma, lilahagyma, kukorica. Ezeket mind átdinszteltem és miután kihűlt, belekevertem füstölt karaván sajtot. Amikor már szépen sorakoztak a tepsiben, akkor megkentem tojássárgával és a tetejére is tettem a füstölt sajtból. Isteni lett. Még egyszer köszönöm ezt a receptet. :)) Üdvözlettel: Ildikó

Dr. Sólyom Dóra
Dr. Sólyom Dórav, 2012-12-23 03:29

Kedves Terike! Nagyon finom ez a sós sütemény, már több alkalommal megsütöttem, kiváló teljes kiőrlésű liszt felhasználásával is! Kérdésem ugyanakkor az lenne, hogy elkészíthető-e ez az alaprecept hajtogatott sajtos pogácsának akár kelesztéssel együtt vagy sem? Most szeretnék sütni az ünnepekre, de a család pogácsát követel, viszont nem szívesen változtatnék ezen a jól bevált tészta recepten. Válaszod előre is megköszönve, üdvözlettel: Dóri

atk5339
atk5339h, 2012-12-24 14:33

Kedves Dóra!
Attól tartok már elkéstem. Bocsánat de a karácsonyi sütkérezés miatt keveset ültem gépnél. Szerintem szuper jó lenne pogácsának is. Ha jól emlékszem, barátfülének már csináltam, szilvalekvárral. Isteni volt.
Jó sütkérezést!
Üdvözlettel: Terike

atk5339
atk5339h, 2012-12-24 14:34

Kedves Druszám! Örülök,hogy ízlik, én is sokszor megsütöttem már, nagyon szereti mindenki.
Békés boldog karácsonyt! Üdvözlettel: Terike

Zsanna_
Zsanna_h, 2012-10-22 12:50

Nálunk már egy ideje ez az abszolút favorit a sósak közül! Én már továbbfejleszettem: szoktam készíteni kaprosan (isteni!!!), pizzakrémesen, sajtos-szezámosan, kolbászosan, fokhagymás-tejfölösen. Sőt, továbbmentem, édesen is kipróbáltam: kakaósan és fahéjasan, de szerintem diósan, mákosan is tuti!
Amit még nem tudtam kipróbálni, de nagyon szeretnék, az a káposztás - sós, borsos, párolt édeskáposztával!!

atk5339
atk5339h, 2012-12-24 14:37

Kedves Zsana! Örülök, hogy ízlik, várom a további variációkat! Nagyon ötletes vagy!
Kellemes ünnepeket! Üdvözlettel! Terike

Torma
Tormaszo, 2012-10-20 11:49

Terike, nem lehet szavakkal elmondani, milyen szuper ez a recept! KÖSZÖNÖM!!LEGJOBB SOS SÜTI!!! Tele a pocakom es a vendégségbe vitt tányér is aratott!!!
Üdv, Torma :)

atk5339
atk5339szo, 2012-10-20 12:52

Kedves Torma!
Nagyon örülök,hogy nektek is ízlik! Az én családom is ezt a sósat szereti legjobban.
Szívesen osztottam meg, mert nagyon finom.
Üdvözlettel: Terike

marianna9
marianna9h, 2012-10-15 18:59

Kedves Terike , köszönöm ezt a receptet ,nagyon finom ,egyszerű és igazad van ,dupla adagot kell belőle sütni :)

Marianna

atk5339
atk5339h, 2012-10-15 19:51

Kedves Marianna!
Én szóltam!! Dupla adagot kell sütni, annyira finom!
Nagyon szívesen osztottam meg, és örülök,hogy ízlik!
Üdvözlettel: Terike

almamag
almamagh, 2012-10-15 18:40

Kedves Terike! Igaz,már írtam, amikor először készítettem. Valahányszor sütöm, mindig megállapítom, az egyik legfinomabb sós süti a világon! Nem vicc! Ha sós, akkor jöhet a Vajdasági....
Köszönöm,köszönöm,köszönöm...... Üdv. Ili

atk5339
atk5339h, 2012-10-15 19:49

Kedves Almamag!
Örülök,hogy Te is így gondolod! Szerintem is a legfinomabb sós a világon! Nagyon szívesen osztottam meg, .
Üdvözlettel: Terike

atk5339
atk5339sze, 2012-10-10 17:55

Kicsike Gigike!
Nem lesz semmi baja. Már előfordult,hogy én is kelesztettem egy kicsit. Szerintem jót tesz neki a kelesztés.
Üdvözlettel:Terike

witch
witchp, 2012-09-28 17:15

Nagyon szuper ez a teszta pizzas csigahoz is!
Honapok ota mar ezt hasznalom, mert pikk-pakk
megvan es nem kell keleszteni. Foleg ha jonnek az
ehes lurkok az iskolabol, akkor jo ha valamit gyorsan
ossze lehet dobni.

zafirov
zafirovh, 2012-08-06 20:45

Mivel sajna nem kaptam választ a kérdéseimre, ezért kisérleteztem, és nem bántam meg. Készítettem baconos és fokhagymás változatot, hát valami pazar lett. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek ezek az ízek bejönnek:-)) Ja és én kizárólag csak tk.tönkölylisztből sütök mindent, és eddig egyik édes vagy sós sütin sem rontott semmit:-))

zafirov
zafirovsze, 2012-07-25 13:01

Lenne egy kérdésem. Igaz már sokszor elkészítettem eszt a finomságot, egy pár változatban, de most hétvégén szeretném kipróbálni a baconosat és a kolbisat. Kérdésem, hogy daráljam vagy csak nagyon apróra vágjam a husikat, süssem elő vagy ne és,hogy kell e alájuk a vaj? Köszi :-))

pintyöke72
pintyöke72p, 2012-06-29 18:28

Ez mennyei! Most épp tele van a szám :) Köszi,hogy megosztottad velünk ezt a finom sütit.
holnap újra sütöm, mert szerintem ez seperc alatt eltűnik.

Domimami55
Domimami55szo, 2012-06-23 15:11

Szia ! Megírnád milyen lisztből kell csinálni, finomliszt, rétesliszt,vagy esetleg fele-fele,mert liszt és liszt között rettenetesen nagy különbség van.Köszönöm.

pintyöke72
pintyöke72p, 2012-06-29 18:30

Bocsi,hogy én válaszolok. Finom lisztből sütöttem. Pont olyan lett,mint a képen.

Réka001
Réka001szo, 2012-04-21 08:56

Kedves Terike!
Tudnál nekem segíteni abban, hogy mit csináltam rosszul? A tésztája alapvetően nagyon finom, DE nekem elterültek mint a kakaóscsigák. Mindent úgy csináltam, ahogy írtad. 4 felé vettem a tésztát és úgy kinyújtogattam, feltekertem és 2 cm-es szeletekre vágtam. Aztán a sütőben vettem észre, hogy eldőltek. A következő rudat kicsit "meglapítottam" és vastagabb szeletekre vágtam, de még úgy is sok kidőlt, ami meg megmaradt, az túl nagy lett. Leírnád részletesen, hogy hogy kell készíteni?:) Esetleg milyen vastagra kell nyújtani, milyen vastag lehet neked egy rúd, stb...Előre is köszönöm. Egyébként a tésztája tényleg fini.

Galeria
Galeriav, 2012-04-08 17:29

Nagyon finom lett,épp most sült ki.Köszönöm a receptet!!!!!

Lévay Ildikó
Lévay Ildikószo, 2012-03-10 16:58

Ma vendégség volt nálunk és ezt a sütit sütöttem meg. Nagyon nagy sikere volt, a receptet is elkérték. Máskor is megsütöm, egyszerűen tökéletes recept. Köszönöm :))

Lévay Ildikó
Lévay Ildikóv, 2012-03-11 10:32

Annyit változtattam a recepten, hogy fél evőkanál sót a tésztához, a másik felét a töltelékhez tettem.

Wawa
Wawacs, 2012-02-23 16:42

Szombaton próbáltam ki a receptet, mert kevés idöm volt, a család sósra éhezett - és nagy siker lett.

Nagyon jól sikerült, igy ma még egyszer nekiálltam, és kicsit kisérleteztem is vele.

A tölteléket átalakitottam: a vajba a só helyett 1 evökanál kakaóport és 1 evökanál cukrot tettem, meg a tojássárgákat. A tetejére meg sajt helyett vagdalt diót szórtam. Igy ugyan már nem sós, de nagyon finom gyors édesség lett belöle.

Mégegyszer köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet.

Wawa

Sz Gyöngyös
Sz Gyöngyösp, 2012-02-10 11:15

Kedves Terike!
Ez a sós süti a férjem kedvence lett.
Egy kis segítségre lenne szükségem!! Eddig 4x készítettem el és sajnos a 2. és a 4. alkalommal a tojás sárgája nem akart normálisan elkeveredni a Rama-val. A másik 2 alkalommal viszont tökéletes lett. A körülmények ugyanazok voltak. Már mindennel próbálkoztam géppel-kézzel és így nem is tudtam szépen elkenni a tésztán mert nagyon csúszott a tojás miatt.
A férjem azt mondja nem érzett semmi különbséget de engem nagyon idegesített kis darabokban tudtam csak eloszlatni a tölteléket.
Már csak arra tudok esetleg gondolni, hogy egy kis tojás fehérje kerülhetett bele /lehet nem tökéletesen választottam ketté a tojást/.
Segítséget előre is köszönöm!

atk5339
atk5339p, 2012-02-10 11:38

Kedves Sz Gyöngyös! De szeretném tudni a neved!
Csak találgatni tudok én is. Próbáld ki úgy is,hogy a Ráma inkább kemény legyen mikor kezded kavarni. Vagy a sót keverd ki a tojássárgával, majd végül a rámával. Emlékszem egyszer nekem is volt ilyen. Persze még az is lehet,hogy a só milyensége is befolyásolja. Nem gondolom,hogy a fehérje miatt. No szóval kísérletezgess és közöljed ha valamit kitaláltál! Hamarosan én is sütöm és figyelek!

Üdvözöllek! Terike

Sz Gyöngyös
Sz Gyöngyösp, 2012-02-10 12:40

Kedves Terike!
Most újra próbáltam és pont arra gondoltam ahogyan te is tanácsoltad, de sajnos újra sikertelenül ..
Annyira csúszik az egész a tojás miatt
Köszönettel Gyöngyi
/ már írtam 2x de nem látom sehol/

Sz Gyöngyös
Sz Gyöngyösp, 2012-02-10 14:40

SIKERÜLT!!
+ sót raktam még bele de nagyon féltetem tőle mert a férjemnek egyből felviszi a vérnyomását.
Géppel kevertem és még mindig külön állt, majd átöntöttem egy fém keverő tálba és pár percen belül jó lett. Azon agyaltam, hogy az 1. és 3. alkalommal és fémben kevertem most pedig üvegtálban szerencsétlenkedtem.
A kolbászos isteni lett + erős pistás tojást kentem rá.
Köszönöm Újra neked a receptet!

almamag
almamagcs, 2012-01-19 07:46

Ezt a receptet már régen elmentettem. Gondoltam, nagyon macerás , így nem készítettem el eddig! EDDIG! Na, most eljött a pillanat! Hű-ha! Nagyon egyszerű, de még annál is finomabb!!!! Mutatós, isteni íze van!
Régen ettem ilyen fincsi sós süteményt! :-) Nagyon jó, pontos recept!
Na, ezt még sokszor megsütöm!
Köszönettel: Ili

atk5339
atk5339p, 2012-02-10 11:39

Örülök,hogy ízlett! Én is sokszor sütöm, mert mindenki szereti!

Üdv! Terike

foldimogyoro
foldimogyorosze, 2012-01-18 16:18

Most sütöm másodszorra, az első adag is nagyon finom lett, de sajnos sok eldőlt és kifolyt a töltelék. A második adagnál már szélesebbre vágtam kicsit és így nem dülöngélnek :) a tölteléken is változtattam kicsit, reszeltem bele sonkát meg megborsoztam, így egy kicsit nehezebb volt eloszlatni a tésztán, de így is nagyon finom lett szerintem. Természetesen a tetejét megszórtam sajttal. :)
Nagyon megszerettem ezt a receptet, köszi, hogy felraktad! :)

Borka

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
1700