Vajdasági sós recept

megosztás
0
Kalória?
Vajdasági sós
Vajdasági sós
receptkönyvben hozzászólások (207)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig dupla adagot kell sütni, mert nagyon kapós!
Tojás nem kell a tésztába!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • köménymag ízlés szerint

ajánlat

Recept szerint nem kell keleszteni, de én azért 15-20 percig a tepsiben kelesztem.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas töltelékű sós tekercs, töltött sós süti, vajjal kent sajtos rolád, sajtos-köménymagos tekercs margarinos töltelékkel
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
  3. Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
  4. Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
  5. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
  6. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
  7. Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk. 
  8. Forró sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 114 712
elküldve: 77
receptkönyben: 2 094
elkészítve: 149/197
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

Hozzászólások (207)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ewa1
ewa1 sze, 2015-12-30 11:23

Ma sütöttem de a 80dkg liszt sok lett a tésztához ujra kellett gyurni 50 dkg liszt pont jó lett.Biztos hogy jok a mennyiségek?!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 cs, 2015-12-31 14:30

A mennyiségek biztos jók, már sokan kipróbálták! Én is sokszor megsütöttem már és semmi gond nem volt vele! Ki kell újra próbálni, talán a liszttel lehet a baj!
Üdvözlettel: Terike BUÉK!

Zsolt001
Zsolt001 k, 2015-12-29 14:37

Tisztelt Hölgyem!
Ma megsütöttem, de nekem sajnos eldőltek a csigák. Lehet, hogy nem nyújtottam ki eléggé?
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen vékonyságúra nyújtsam legközelebb a tésztát? Hogyan maradnak állva a csigák?
Válaszát előre is köszönöm.

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 cs, 2015-12-31 14:27

Fél centi vastagra szoktam nyújtani és a tepsibe rakás után még kelesztem 15-20 percig.
Így mire a sütőbe kerül, stabilizálódik a tészta és nem dől el!
Örömteli sütkérezést kívánok! Terike

Zsolt001
Zsolt001 p, 2016-01-01 11:05

Kedves Terike!
Köszönöm szépen a válaszát. Így kiegészítve már értem. A receptet ezzel ki kellene egészíteni. Én nem vagyok nagy sütő, magamtól nem jutott volna eszembe a kelesztés. Másnak is segítség lenne.
Boldog Új Évet!

libaláb
libaláb sze, 2014-12-31 21:40

Olyan dühös vagyok magamra! Már hónapokkal ezelőtt elmentettem ezt a receptet és csak ma sütöttem meg először! Hát mit ne mondjak... nem utoljára. Mire kisült a második adag, addigra az elsőnek már hűlt helye sem maradt :) Soha többet nem fogok más sós falatkákat készíteni a vendégeimnek, csakis mindig ezt a csodát.

leeva
leeva cs, 2014-11-06 13:39

Nagyon finom lett, gyorsan elkészült. Én a tésztájába tettem a sót és felébe kakaót tettem reszelt almával. Nem kentem rá az összes margarint, az 1.sütésnél soknak tűnt.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz sze, 2014-09-17 23:52

Kedves Terike!
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető falatozni való! DE,nekem a tészta felvett egy kg lisztet, míg a plusz 20dkg lisztet nem adtam hozzá, addig ragacsos volt. Nem tudom, h másoknak is ilyen volt? A csigákat csak fektetve tudtam megsütni, mert különben eldőltek volna, viszont így is dekoratív lett.Ettől függetlenül még rendszeres készítője leszek ennek a sütinek, mert ez valami fantasztikusan finom.:)

drVT
drVT szo, 2014-09-13 09:41

Isteni minden alkalommal!!! Én szezámmaggal szoktam megszórni :)

Roni
Roni v, 2014-08-03 16:16

A megakedvencünk, amióta felfedeztük! Imádja mindenki! Időnként variálni is szoktam: só helyett (a tésztába megy egy kevés) cukor és kakaópor, vagy fahéj kerül, a tetejére sajt helyett durvára tört dió.......fenséges édesen is!!!!

Lydia
Lydia k, 2014-06-03 21:53

Első kelt tésztám :) de úgy látszik nem az utolsó...mert imádták :))) köszönöm

hanyat
hanyat / hanyat v, 2014-04-20 11:35

Nem is tudom elmondani hogy hányszor sütöttem meg már. Ennél jobb kelt tészta receptet nem ismerek, de nem is hiszem hogy létezik. Minden süti féleséghez ezt használom. Ma ismét megsütöttem. És csak megköszönni tudom! KÖSZÖNÖM!!!!!!

Szilva75
Szilva75 szo, 2014-03-15 16:45

Sziasztok!
Valaki sütötte már úgy is, hogy nem tett a töltelékbe tojássárgáját? Van különbség a végeredmény között ízre, állagra, eltarthatóságra?
Köszönöm, Szilvi

papp73
papp73 cs, 2014-02-13 16:15

Nagyon szuper recept, szépen összeállt, könnyen lehet dolgozni a tésztával. Finom, abbahagyhatatlan sós süti, piálós bulik elengedhetetlen kelléke lesz, az tuti.... :) Köszönöm a receptet! Móni

andrea2011
andrea2011 szo, 2013-06-29 17:27

Ma megsütöttem,igazán finom lett csak sajnos már el is fogyott :) köszönöm a receptet . Andi

tamanka
tamanka h, 2013-04-08 15:35

Nagyon jó a recept! Nagyon szereti a család! Már kipróbáltam édesen is: só helyett kakaóport és porcukrot tettem a margarinba. Így olyan lett mint a Girella.

hanyat
hanyat / hanyat v, 2013-03-17 14:42

Egyértelműen a kedvencem! Alkalomra, hétköznapra, mindegy csak sok legyen. Mindenféle töltelékkel kipróbáltam már, sonkával, reszelt sajttal, sajtkrémmel, egyszer maradék chillis babot is töltöttünk bele. Nekem akkor is a margarinos natúr töltelékkel ízlik legjobban. A tésztáját bármihez fel tudom használni, mindig négyszeresére kelesztem. Szóval nem tudom kellően ragozni, IMÁDOM! Nagyon nagyon köszönöm!

Alexandra88
Alexandra88 p, 2013-03-08 00:10

Holnap reggel megsütöm! Szerintem annyit fogok változtatni rajta,hogy úgy tekerem majd fel,mintha mini croissant lenne! :) Kíváncsi leszek milyen lesz,már nagyon rákészültem! :)

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó szo, 2013-01-05 10:35

Kedves Terike! Már sokadjára sütöttem meg , de most kicsit tovább fejlesztettem a receptet. Miután kinyújtottam és megkentem a margarinnal, elterítettem rajta a következő tölteléket: Bacon, gépsonka, fokhagyma, lilahagyma, kukorica. Ezeket mind átdinszteltem és miután kihűlt, belekevertem füstölt karaván sajtot. Amikor már szépen sorakoztak a tepsiben, akkor megkentem tojássárgával és a tetejére is tettem a füstölt sajtból. Isteni lett. Még egyszer köszönöm ezt a receptet. :)) Üdvözlettel: Ildikó

SEviI
SEviI k, 2013-01-01 22:38

Köszönöm a receptet, ez nagyon nagyon finom :)!!

Dr. Sólyom Dóra
Dr. Sólyom Dóra v, 2012-12-23 04:29

Kedves Terike! Nagyon finom ez a sós sütemény, már több alkalommal megsütöttem, kiváló teljes kiőrlésű liszt felhasználásával is! Kérdésem ugyanakkor az lenne, hogy elkészíthető-e ez az alaprecept hajtogatott sajtos pogácsának akár kelesztéssel együtt vagy sem? Most szeretnék sütni az ünnepekre, de a család pogácsát követel, viszont nem szívesen változtatnék ezen a jól bevált tészta recepten. Válaszod előre is megköszönve, üdvözlettel: Dóri

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 h, 2012-12-24 15:33

Kedves Dóra!
Attól tartok már elkéstem. Bocsánat de a karácsonyi sütkérezés miatt keveset ültem gépnél. Szerintem szuper jó lenne pogácsának is. Ha jól emlékszem, barátfülének már csináltam, szilvalekvárral. Isteni volt.
Jó sütkérezést!
Üdvözlettel: Terike

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 h, 2012-12-24 15:34

Kedves Druszám! Örülök,hogy ízlik, én is sokszor megsütöttem már, nagyon szereti mindenki.
Békés boldog karácsonyt! Üdvözlettel: Terike

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ h, 2012-10-22 13:50

Nálunk már egy ideje ez az abszolút favorit a sósak közül! Én már továbbfejleszettem: szoktam készíteni kaprosan (isteni!!!), pizzakrémesen, sajtos-szezámosan, kolbászosan, fokhagymás-tejfölösen. Sőt, továbbmentem, édesen is kipróbáltam: kakaósan és fahéjasan, de szerintem diósan, mákosan is tuti!
Amit még nem tudtam kipróbálni, de nagyon szeretnék, az a káposztás - sós, borsos, párolt édeskáposztával!!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 h, 2012-12-24 15:37

Kedves Zsana! Örülök, hogy ízlik, várom a további variációkat! Nagyon ötletes vagy!
Kellemes ünnepeket! Üdvözlettel! Terike

Torma
Torma / Torma szo, 2012-10-20 12:49

Terike, nem lehet szavakkal elmondani, milyen szuper ez a recept! KÖSZÖNÖM!!LEGJOBB SOS SÜTI!!! Tele a pocakom es a vendégségbe vitt tányér is aratott!!!
Üdv, Torma :)

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 szo, 2012-10-20 13:52

Kedves Torma!
Nagyon örülök,hogy nektek is ízlik! Az én családom is ezt a sósat szereti legjobban.
Szívesen osztottam meg, mert nagyon finom.
Üdvözlettel: Terike

marianna9
szűcs marianna / marianna9 h, 2012-10-15 19:59

Kedves Terike , köszönöm ezt a receptet ,nagyon finom ,egyszerű és igazad van ,dupla adagot kell belőle sütni :)

Marianna

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 h, 2012-10-15 20:51

Kedves Marianna!
Én szóltam!! Dupla adagot kell sütni, annyira finom!
Nagyon szívesen osztottam meg, és örülök,hogy ízlik!
Üdvözlettel: Terike

almamag
almamag h, 2012-10-15 19:40

Kedves Terike! Igaz,már írtam, amikor először készítettem. Valahányszor sütöm, mindig megállapítom, az egyik legfinomabb sós süti a világon! Nem vicc! Ha sós, akkor jöhet a Vajdasági....
Köszönöm,köszönöm,köszönöm...... Üdv. Ili

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 h, 2012-10-15 20:49

Kedves Almamag!
Örülök,hogy Te is így gondolod! Szerintem is a legfinomabb sós a világon! Nagyon szívesen osztottam meg, .
Üdvözlettel: Terike

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 sze, 2012-10-10 18:55

Kicsike Gigike!
Nem lesz semmi baja. Már előfordult,hogy én is kelesztettem egy kicsit. Szerintem jót tesz neki a kelesztés.
Üdvözlettel:Terike

witch
witch / witch p, 2012-09-28 18:15

Nagyon szuper ez a teszta pizzas csigahoz is!
Honapok ota mar ezt hasznalom, mert pikk-pakk
megvan es nem kell keleszteni. Foleg ha jonnek az
ehes lurkok az iskolabol, akkor jo ha valamit gyorsan
ossze lehet dobni.

zafirov
zafirov h, 2012-08-06 21:45

Mivel sajna nem kaptam választ a kérdéseimre, ezért kisérleteztem, és nem bántam meg. Készítettem baconos és fokhagymás változatot, hát valami pazar lett. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek ezek az ízek bejönnek:-)) Ja és én kizárólag csak tk.tönkölylisztből sütök mindent, és eddig egyik édes vagy sós sütin sem rontott semmit:-))

zafirov
zafirov sze, 2012-07-25 14:01

Lenne egy kérdésem. Igaz már sokszor elkészítettem eszt a finomságot, egy pár változatban, de most hétvégén szeretném kipróbálni a baconosat és a kolbisat. Kérdésem, hogy daráljam vagy csak nagyon apróra vágjam a husikat, süssem elő vagy ne és,hogy kell e alájuk a vaj? Köszi :-))

pintyöke72
pintyöke72 p, 2012-06-29 19:28

Ez mennyei! Most épp tele van a szám :) Köszi,hogy megosztottad velünk ezt a finom sütit.
holnap újra sütöm, mert szerintem ez seperc alatt eltűnik.

Domimami55
Domimami55 szo, 2012-06-23 16:11

Szia ! Megírnád milyen lisztből kell csinálni, finomliszt, rétesliszt,vagy esetleg fele-fele,mert liszt és liszt között rettenetesen nagy különbség van.Köszönöm.

pintyöke72
pintyöke72 p, 2012-06-29 19:30

Bocsi,hogy én válaszolok. Finom lisztből sütöttem. Pont olyan lett,mint a képen.

Réka001
Réka001 / Réka001 szo, 2012-04-21 09:56

Kedves Terike!
Tudnál nekem segíteni abban, hogy mit csináltam rosszul? A tésztája alapvetően nagyon finom, DE nekem elterültek mint a kakaóscsigák. Mindent úgy csináltam, ahogy írtad. 4 felé vettem a tésztát és úgy kinyújtogattam, feltekertem és 2 cm-es szeletekre vágtam. Aztán a sütőben vettem észre, hogy eldőltek. A következő rudat kicsit "meglapítottam" és vastagabb szeletekre vágtam, de még úgy is sok kidőlt, ami meg megmaradt, az túl nagy lett. Leírnád részletesen, hogy hogy kell készíteni?:) Esetleg milyen vastagra kell nyújtani, milyen vastag lehet neked egy rúd, stb...Előre is köszönöm. Egyébként a tésztája tényleg fini.

Galeria
Galeria v, 2012-04-08 18:29

Nagyon finom lett,épp most sült ki.Köszönöm a receptet!!!!!

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó szo, 2012-03-10 17:58

Ma vendégség volt nálunk és ezt a sütit sütöttem meg. Nagyon nagy sikere volt, a receptet is elkérték. Máskor is megsütöm, egyszerűen tökéletes recept. Köszönöm :))

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó v, 2012-03-11 11:32

Annyit változtattam a recepten, hogy fél evőkanál sót a tésztához, a másik felét a töltelékhez tettem.

1700