A legegyszerűbb sajtos rúd recept

1 adag
856
kcal
A legegyszerűbb sajtos rúd
A legegyszerűbb sajtos rúd
receptkönyvben hozzászólások (198)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, mákot szórni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sós rúd, sajtos rudacska egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 372 558
elküldve: 233
receptkönyben: 4 457
elkészítve: 430/528
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
27 recept

Hozzászólások (198)

ancsa2001
ancsa2001szo, 2014-08-16 16:22

Egy par hete talaltam a receptet es elkeszitettem egy partyra. Azota minden osszejovetelre ezt kell, hogy sussem de ket addagot. Ahogy kijon a sutobol a ferjem elkezdi dezsmalni. Nagyon koszonom, tenyleg a legegyszerubb mindig van otthon hozza minden.

Kinga76
Kinga76szo, 2014-06-28 20:51

Ma elkészítettem, bátran ajánlom mindenkinek, isteni finom, omlós, puha!
Csak egy baj van vele.... kevés....,úgyhogy dupla adaggal kezdje mindenki! :))))))))))))))))

Kinga76
Kinga76szo, 2014-06-28 20:53

Én előmelegített sütőben 200 fokon (nem légkeverésen) , kb. 20 percig sütöttem.

Czápika
Czápikaszo, 2014-06-21 16:38

Szia! Mint a receptben is meg van adva, kb 15 perc. Sütőtől is függ.

Hencsi25
Hencsi25szo, 2014-05-03 12:38

Sziasztok!
Vajon margarin helyett kókuszzsírral és tejföl helyett rizstejszínnel elkészítve is ehető lehet?
Köszi!

era072
era072k, 2014-05-13 18:02

én már egy ideje kókuszzsírt használok vaj helyett is, vagy fele vaj-fele kókuszzsír, annyi, hogy a kókuszzsírtól picit folyósabb lesz az állag, így érdemes először a megadottnál kevesebb mennyiséget használni, és utána ha még igényli a tészta, akkor belerakni a teljes mennyiséget. A rizstejszínnél ugyanez a helyzet szerintem, bár azt még nem használtam, de az állaga folyékonyabb, így biztos kevesebb kell.

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2014-04-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Piroska 53
Piroska 53v, 2014-04-20 21:47

Szuper finom sajtos recept, három nap alatt kétszer sütöttem meg, ebből csak dupla adagot érdemes sütni, és fagyasztóból kivéve is ugyanolyan finom, csak dicsérni lehet.

cranberry
cranberryh, 2014-03-17 08:11

tényleg jó! ropogós, és pihentetni sem kell, nagyon gyors. Nem volt elég sajtom, így a másik felére sóval előpirított magokat szórtam (kömény, szezám, napraforgó..), jó sokat :) nagyon finom!

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 14:38

Többféle sajtost próbáltam már , de mind közül ez a legfinomabb és legegyszerűbb! Tökéletes teljes kiőrlésű liszttel is. Kedves Czápika, köszönjük a receptet!!!

Czápika
Czápikaszo, 2014-02-22 15:01

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy valaki kipróbálta teljes kiőrlésű liszttel is. Kellett így módosítani a többi hozzávalón? Több tejföl, vagy ilyesmi?

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 16:37

Semmit, csak a liszt volt teljes kiőrlésű. És így is tökéletes lett , imádjuk mindannyian, a Kisfiam különösen :) !

Callista
Callistav, 2014-02-16 08:38

Nem csak pofon egyszerű és gyors hanem szerintem a legfinomabb is! Köszi a receptet! :)

Callista
Callistasze, 2014-02-12 13:28

Még annyi lenne a kérdésem, hogy mehet a tésztájába is reszelt sajt? :)

Czápika
Czápikasze, 2014-02-12 13:45

Lehet vajat használni, de akkor a megsült süti szárazabb, omlósabb lesz. Lehet a tésztájába is sajtot tenni, de szerintem fölösleges, mert így is sajtos íze lesz a tésztának is. A plusz sajt miatt valószínűleg több liszt kell majd hozzá.

Callista
Callistasze, 2014-02-12 14:01

Értem, akkor tartom magam a recepthez! Köszönöm, holnap elkészítem! :)

lili22
lili22k, 2014-02-04 19:06

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Egyszerű és nagyszerű! :) Köszönöm a receptet!

Pista39
Pista39szo, 2014-01-04 16:50

Kedves Czápika!

Nálunk a sós a N' 1. Ez a finomság ezt a feltételt max. kielégíti. (Csak nekem gyűlt meg a feladathalmazom).
Utólag is BÚÉK

Pista ☺

Czápika
Czápikaszo, 2014-01-04 23:36

Kedves Pista!

Örülök, hogy ezzel a sütivel bővült a repertoárod! Tiszta szerencse, hogy a többi mellett azért nem okoz túl sok feladatot az elkészítése, hiszen tényleg elég egyszerű :) Nektek is boldog új évet!
Üdv: Czápika

sorna86
sorna86sze, 2014-01-01 14:22

Dupla adagot készítettem, rúd helyett pogi alakú lett, hibátlan! Köszönöm, BÚÉK :)

Czápika
Czápikasze, 2014-01-01 18:01

A pogi forma se rossz, én már vágtam nagyobb kockára is, mert nem volt kedvem pepecselni a rudakkal, úgy is jó lett. :) Nektek is BUÉK!

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-01-01 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tlivcsi
tlivcsik, 2013-12-31 18:09

Nem vagyok nagy "sütős" , de ez nekem is sikerült! Nagyon finom, köszönöm! BUÉK!

M.Viki
M.Vikik, 2013-12-31 13:19

Nagyon jó a recepted! Én 3 adag bekeverésével indítottam, nagyon jó a tészta, nem ragadós. Az is jó hogy nem kell rá annyira figyelni sülés közben, tényleg olyan 15-20 perc egy tepsivel. Csináltam szezámmagosat és sajtosat is. Nekünk már nagyon ízlik, de még viszek szüleimnek is, a többit pedig az esti bulira fogom elvinni és szerintem nagy sikere lesz! Boldog Új Évet Kívánok Neked!!!

Czápika
Czápikak, 2013-12-31 13:31

Örülök, hogy ízlik nektek! Nálam is a tepsiben várja, hogy bekerüljön a sütőbe :) Nektek is Boldog Új Évet Kívánok!

nyuszuli
nyuszulics, 2013-12-26 14:55

Zseniális a recept! még forrón elkapkodták mind a 4!!! tepsit :))) Köszönöm

Czápika
Czápikacs, 2013-12-26 11:12

Igen, de akkor a megsült sütinek más lesz az állaga. Kicsit omlósabb, "szárazabb" lesz.

AiraPupi
AiraPupih, 2013-12-16 18:12

Kedves Czápika!
Szuper a recepted nekem kicsit több tejfölt ès lisztet is felvett!
Kevertem bele még 2 gerezd fokhagymàt és toszkán fűszereket! :)
Próbáljàtok majd ki, ha gondoljàtok!
Kellemes Ünnepeket Kívànok!

zsike45
zsike45v, 2013-12-08 19:12

Elkészítettem ezt a sajtos rudacskát. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és olcsó. Legnagyobb érdeme, hogy még másnap is NAGYON FINOM omlós!

heva2121
heva2121szo, 2013-12-07 09:12

szeretném megkérdezni,h karácsony előtt kb 1 héttel,h +csinálom és bedobozolom eláll-e,kitarta szavatossága addig?

Czápika
Czápikap, 2013-12-06 20:01

Szia! Hát, az evőkanál elég macerás, általában 2 dkg liszt 1 evőkanál, de ez függ a kanál méretétől és hogy mennyire púpos. Inkább a bögrét javasolnám, egy 3 decis bögrébe kb 15 dkg liszt fér, tehát 2 bögre liszt kell ehhez a sütihez. +/- egy kicsi :). Én így próbálnám. Ha nagyon ragad a tészta, még tehetsz hozzá egy kicsit, de ne túl sokat. Inkább tedd be a hűtőbe fél órára és akkor is ki tudod majd nyújtani. Sok sikert!

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
856