A legegyszerűbb sajtos rúd recept

Kalória?
A legegyszerűbb sajtos rúd
A legegyszerűbb sajtos rúd
receptkönyvben hozzászólások (236)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, mákot szórni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sós rúd, sajtos rudacska egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 516 517
elküldve: 288
receptkönyben: 5 407
elkészítve: 646/744
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
27 recept

Hozzászólások (236)

picimp
picimp v, 2015-08-09 16:28

Egyszerű, gyors és finom. Abszolút nem használok margarint, tehát vajat tettem hozzá, illetve tejföl hiányában tejszínt használtam. A hozzászólásokat átolvasva még változtattam kicsit a recepten, tettem a tésztájába is egy kevés reszelt sajtot, illetve egy fél kk. sütőport. A "feltétet" is szoktam variálni, van hogy sajt helyett durva tengeri sóval és szezánmaggal szórom meg, esetleg maradok a tipikus köménymagnál.

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2015-07-07 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

O.Kinga
O.Kinga v, 2015-06-07 11:08

Ez isteni, köszönöm a receptet! :)
Nem vagyok nagy konyhatündér, de ez elsőre sikerült, és nagyon finom. :)
Köszi!

katmo
katmo v, 2015-05-24 14:22

Eszméletlen jó!!!!!Én sokáig keresgettem egy jó sajtos rúd receptet és ez az!!!!Köszönöm!

Bethy
Bethy cs, 2015-05-07 11:48

Elkészítettem és elkövettem, azt a nagy hibát, hogy csak egy adagot csináltam. Hallgatnom kellett volna a többiekre!!! Csináltam már másféle recept alapján, de az nem volt ennyire finom! Tényleg nagyon finom, mindenkinek ajánlom!!!! Kis szezámmagot szórtam még a tetejére. Úgy érzem sokszor fogom még elkészíteni, gyanús, hogy már a hétvégén is. :)

Gabys
Gabys / Gabys k, 2014-12-23 15:23

Kedves Czápika!
Hosszas hezitálás után a Te receptedet válaszotottam. Jól döntöttem. Hibátlan a recepted, így nagyon finomak lettek a sajtos rudacskáim:) És mivel nincs kőbe vésett recept (szerintem) tettem a tésztájába még kb. 5 dkg. reszelt sajtot és fél kávéskanál sütőport. Magas, könnyű lett. Nagyon köszönöm a receptet. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Gabi

Ketkislany
Ketkislany k, 2014-12-23 06:50

Nagyon finom lett, a mikor kesz lett, prosciuttot tekeretem ra es spenotos yoghurtba martogattuk.

MarosvolgyiZs
MarosvolgyiZs k, 2014-12-09 18:37

Megcsináltam én is, nagyon finom lett, bár sajnos kicsit türelmetlen voltam, és kivettem 13 perc után, így meg nem sült át teljesen, de amúgy jól sikerült, egyszerű, és gyorsan megvan. Nem rudakat csináltam belőle, kiszúrót használtam, a húgom örült a Mickey egér formájú sós finomságnak. :) köszönöm a receptet!

Szilani
Szilani szo, 2014-11-01 16:23

Hát ha valaki nem tud sütni az én vagyok, minden elronthatatlant elrontok. De ez tényleg annyira egyszerű és nagyszerű, hogy még nekem is sikerült :-) Pedig nagyot kockáztattam, rögtön dupla adagot készítettem!

Danuska
Danuska szo, 2014-11-01 12:01

Most sül, remélem nem ég le az alja...én reszeltem a tésztájába még egy kis sajtot :)

Danuska
Danuska szo, 2014-11-01 23:46

Nem égett le, isteni lett :) legközelebb is megsütöm. Köszönöm :)

beya90
beya90 szo, 2014-10-11 14:02

Elkeszitettem en is :) Nem bantam meg !!! Mivel elosszor keszitettem ilyet meg rutinom nincs, esztetikailag nem nezz ki olyan jol, de az ize az csodas :)

ancymancy
ancymancy / ancymancy k, 2014-09-16 18:25

Hááát, ez fantasztikus :) Most sült ki, most ettem magam degeszre a forró sütivel :) Kicsit változtattam rajta: mivel a recept nagyon emlékeztetett a hajtogatás nélküli leveles tészta receptjére - a tejfölt leszámítva - tettem bele egy tk 20%-os ecetet, és mivel időm úgy engedte, hajtogattam rajta egy párat. A végeredmény egy finom, puha, leveles tésztára emlékeztető isteni finom sütit kaptam :) Biztos vagyok benne, hogy többet nem fogom hajtogatni, mert ehhez szinte soha nincs türelmem, és úgy is nagyon finom lehet. Ja, és mivel sajnáltam egy tojást felütni, mert úgy gondoltam sok maradna meg a tészta megkenése után, így csak tejföllel kentem meg. Úgy is tuti. Mindenhogy tuti. :) Köszönöm :)

Czápika
Czápika / Czápika k, 2014-09-16 20:59

Én sem szeretem hajtogatni, azért sütöm így :). Érdekes módon így is leveles lesz a végeredmény. A tojással nagyon ravasz szoktam lenni, mert ha dupla adag sütit sütök, arra pont elég egy tojás és nem marad meg. Így - kizárólag a tojás miatt - mindig dupla adagot sütök. :) Örülök, hogy ízlett. :)

odibaby
odibaby v, 2014-09-07 19:39

Hú, holnap kipróbálom! Légkeveréssel vagy alsó -felső sütéssel lesz jó?

Gopher
Gopher v, 2014-09-07 19:07

Sziasztok!

Kérdésem lenne, egy adagból kb. hány darab lesz? Születés napra szeretném, és nem akarom hogy kevés legyen :)

Czápika
Czápika / Czápika v, 2014-09-07 19:54

Erre elég nehéz válaszolni, sok függ attól, milyen vastagra nyújtod és mekkorára vágod. Ha 5-6 főtől többen lesztek inkább két adagot süss.

3masmama
3masmama cs, 2014-09-04 14:51

Most készült el 4adag belőle. Nekem kicsit sós, legközelebb kevesebbet teszek bele. Ettől függetlenül finom, gyors, egyszerű. Köszönöm a receptet.

ancsa2001
ancsa2001 szo, 2014-08-16 16:22

Egy par hete talaltam a receptet es elkeszitettem egy partyra. Azota minden osszejovetelre ezt kell, hogy sussem de ket addagot. Ahogy kijon a sutobol a ferjem elkezdi dezsmalni. Nagyon koszonom, tenyleg a legegyszerubb mindig van otthon hozza minden.

Kinga76
Kinga76 szo, 2014-06-28 20:51

Ma elkészítettem, bátran ajánlom mindenkinek, isteni finom, omlós, puha!
Csak egy baj van vele.... kevés....,úgyhogy dupla adaggal kezdje mindenki! :))))))))))))))))

Kinga76
Kinga76 szo, 2014-06-28 20:53

Én előmelegített sütőben 200 fokon (nem légkeverésen) , kb. 20 percig sütöttem.

Hencsi25
Hencsi25 szo, 2014-05-03 12:38

Sziasztok!
Vajon margarin helyett kókuszzsírral és tejföl helyett rizstejszínnel elkészítve is ehető lehet?
Köszi!

era072
era072 k, 2014-05-13 18:02

én már egy ideje kókuszzsírt használok vaj helyett is, vagy fele vaj-fele kókuszzsír, annyi, hogy a kókuszzsírtól picit folyósabb lesz az állag, így érdemes először a megadottnál kevesebb mennyiséget használni, és utána ha még igényli a tészta, akkor belerakni a teljes mennyiséget. A rizstejszínnél ugyanez a helyzet szerintem, bár azt még nem használtam, de az állaga folyékonyabb, így biztos kevesebb kell.

856