A legegyszerűbb sajtos rúd recept

A legegyszerűbb sajtos rúd
A legegyszerűbb sajtos rúd
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (255)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, mákot szórni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sós rúd, sajtos rudacska egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 327
össznézettség: 838 841
elküldve: 357
receptkönyvben: 6 181
elkészítve: 841/939
Facebookon megjelent: 2

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept
hirdetés

Hozzászólások (255)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nika01
nika01 szo, 2017-04-22 09:05

Megsütöttem, és isteni finom lett. A második tepsi kicsit jobban feljött, ezek szerint érdemes egy kicsit pihentetni. Annak külön örülök, hogy nem kellett bele sütőpor, pontosan a recept szerint csináltam.

Peti1988
Peti1988 sze, 2017-04-19 21:28

Ez a recept egy kalap szar -.- hol van belőle a zsír? pont úgy csináltam ahogy le van írva és ragadt mint az állat, raktam bele tejfölt még meg lisztet, de szart sem ért... ilyen fos receptet még nem láttam..

Szalánczi Anna
panno / Szalánczi Anna cs, 2017-04-20 10:24

Kedves Peti1988!
Szeretnénk megkérni, hogy tartózkodj a sértő, bántó kifejezésektől.
A receptfotónál videót is találsz, az biztosan a segítségedre lesz a recepttel kapcsolatban.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

csillaguniverzum
csillaguniverzum p, 2017-02-10 16:47

Ez volt a szilveszteri süti, nagyon finom, omlós, magas rudak lettek. Mindenki odavolt érte. Én változtattam rajta, előző napról maradt egy kevés burgonyapüré, úgy 15 dkg lehetett, beletettem azt is, meg egy kicsivel több sajtot, nem változtattam a liszt mennyiségén, lesz ami lesz alapon. De olyan kiváló lett, hogy ez marad az örök recept számomra, mert el lehet készíteni belőle így pogácsákat, csavart rudakat is belőle. Köszönöm a receptet.

kisibolya65
kisibolya65 v, 2016-12-25 15:42

Megsütöttem, bár igaz én is tettem bele egy kis sütőport, de a hozzávalók aránya úgy tökéletes ahogy a receptben van. Isteni finom lett! Köszönöm a receptet. Boldog Békés Karácsonyt kívánok! :)

Eda29
Eda / Eda29 cs, 2016-12-22 13:54

Ez a recept tökéletes. Nem kell azon izgulnom, hogy milyen messze rakjam Őket egymástól, mert szanaszét kelnek a kis tésztacsíkok. Gyorsan sül, egyszerű. Köszönöm!

nancyangel
nancyangel szo, 2016-07-09 09:18

Évek óta sütöttem, de sajnos pár hónapja kiderült, hogy GM diétát kell tartanom, így mostanában csak elkészítettem és sajnálkozva pislogtam a tepsire...
Aztán átfutott egy kósza gondolat:
Ez az a süti, ami mindig jól sikerült,ki kell próbálom GM lisztkeverékből is!

Sikerült! Kicsit ropogósabb így, de nagyon finom! Javaslom minden lisztérzékenynek, hogy próbálja ki!
Sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb, mint bármelyik neten található bonyolult GM variációk!

Czápika: javaslom, hogy írd át a receptet GM változatban is, mert sokak életét boldogíthatnád vele! Hálás köszönet!

CuciDasi
CuciDasi szo, 2016-01-30 14:17

Tökéletes recept! De azért én még a tésztàba is teszek sajtot.

terranova56
terranova56 p, 2016-01-01 16:15

Még nem olvastam a receptedet, (először mindig a hozzászólásokat olvasom el)
namármost amikor egy recepthez 242 hozzászólás van azt el muszáj készíteni!
Elolvasom, és azt fogom tenni!
Gratulálok!!!
üdv:Ticcsi!

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2015-12-31 03:49

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sütimama
sütimama szo, 2015-10-31 20:55

Most készült el ,és nagyon finom.
Nagyon örülök neki hogy megosztottad velünk ezt remek ,egyszerű sajtost.
Köszönet érte.

Piroska 53
Piroska 53 h, 2015-10-19 15:35

Örülök,hogy megtalàltam a receptedet,ma megsütöttem először de nem utoljàra,nagyon finom lett,azt hiszem holnap ujra napirenden lesz,olyan lett mint az a nagykönyvben elő van îrva,köszi ezt a fincsi receptet,nem csalódtam benne!

kat52
kat52 v, 2015-10-11 11:26

Nagyon finom,és egyszerű!
Többször elkészítettem,de az első adagból tanulva,kicsit változtattam a mennyiségeken.
1 teáskanál só,kb 18 dkg margarin.Nekem így lett ideális.2 tkanál sóval,25 dkg margarinnal nekem túl sós,és zsíros/vajas /lett a tészta.Köszi a receptet!

picimp
picimp v, 2015-08-09 16:28

Egyszerű, gyors és finom. Abszolút nem használok margarint, tehát vajat tettem hozzá, illetve tejföl hiányában tejszínt használtam. A hozzászólásokat átolvasva még változtattam kicsit a recepten, tettem a tésztájába is egy kevés reszelt sajtot, illetve egy fél kk. sütőport. A "feltétet" is szoktam variálni, van hogy sajt helyett durva tengeri sóval és szezánmaggal szórom meg, esetleg maradok a tipikus köménymagnál.

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-07-07 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

O.Kinga
O.Kinga v, 2015-06-07 11:08

Ez isteni, köszönöm a receptet! :)
Nem vagyok nagy konyhatündér, de ez elsőre sikerült, és nagyon finom. :)
Köszi!

katmo
katmo v, 2015-05-24 14:22

Eszméletlen jó!!!!!Én sokáig keresgettem egy jó sajtos rúd receptet és ez az!!!!Köszönöm!

Bethy
Bethy cs, 2015-05-07 11:48

Elkészítettem és elkövettem, azt a nagy hibát, hogy csak egy adagot csináltam. Hallgatnom kellett volna a többiekre!!! Csináltam már másféle recept alapján, de az nem volt ennyire finom! Tényleg nagyon finom, mindenkinek ajánlom!!!! Kis szezámmagot szórtam még a tetejére. Úgy érzem sokszor fogom még elkészíteni, gyanús, hogy már a hétvégén is. :)

Gabys
Gabys / Gabys k, 2014-12-23 15:23

Kedves Czápika!
Hosszas hezitálás után a Te receptedet válaszotottam. Jól döntöttem. Hibátlan a recepted, így nagyon finomak lettek a sajtos rudacskáim:) És mivel nincs kőbe vésett recept (szerintem) tettem a tésztájába még kb. 5 dkg. reszelt sajtot és fél kávéskanál sütőport. Magas, könnyű lett. Nagyon köszönöm a receptet. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Gabi

Ketkislany
Ketkislany k, 2014-12-23 06:50

Nagyon finom lett, a mikor kesz lett, prosciuttot tekeretem ra es spenotos yoghurtba martogattuk.

MarosvolgyiZs
MarosvolgyiZs k, 2014-12-09 18:37

Megcsináltam én is, nagyon finom lett, bár sajnos kicsit türelmetlen voltam, és kivettem 13 perc után, így meg nem sült át teljesen, de amúgy jól sikerült, egyszerű, és gyorsan megvan. Nem rudakat csináltam belőle, kiszúrót használtam, a húgom örült a Mickey egér formájú sós finomságnak. :) köszönöm a receptet!

Szilani
Szilani szo, 2014-11-01 16:23

Hát ha valaki nem tud sütni az én vagyok, minden elronthatatlant elrontok. De ez tényleg annyira egyszerű és nagyszerű, hogy még nekem is sikerült :-) Pedig nagyot kockáztattam, rögtön dupla adagot készítettem!

Danuska
Danuska szo, 2014-11-01 12:01

Most sül, remélem nem ég le az alja...én reszeltem a tésztájába még egy kis sajtot :)

Danuska
Danuska szo, 2014-11-01 23:46

Nem égett le, isteni lett :) legközelebb is megsütöm. Köszönöm :)

beya90
beya90 szo, 2014-10-11 14:02

Elkeszitettem en is :) Nem bantam meg !!! Mivel elosszor keszitettem ilyet meg rutinom nincs, esztetikailag nem nezz ki olyan jol, de az ize az csodas :)

ancymancy
ancymancy / ancymancy k, 2014-09-16 18:25

Hááát, ez fantasztikus :) Most sült ki, most ettem magam degeszre a forró sütivel :) Kicsit változtattam rajta: mivel a recept nagyon emlékeztetett a hajtogatás nélküli leveles tészta receptjére - a tejfölt leszámítva - tettem bele egy tk 20%-os ecetet, és mivel időm úgy engedte, hajtogattam rajta egy párat. A végeredmény egy finom, puha, leveles tésztára emlékeztető isteni finom sütit kaptam :) Biztos vagyok benne, hogy többet nem fogom hajtogatni, mert ehhez szinte soha nincs türelmem, és úgy is nagyon finom lehet. Ja, és mivel sajnáltam egy tojást felütni, mert úgy gondoltam sok maradna meg a tészta megkenése után, így csak tejföllel kentem meg. Úgy is tuti. Mindenhogy tuti. :) Köszönöm :)

854