A legegyszerűbb sajtos rúd recept

A legegyszerűbb sajtos rúd
A legegyszerűbb sajtos rúd
receptkönyvben hozzászólások (194)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, mákot szórni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sós rúd, sajtos rudacska egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 362 739
elküldve: 226
receptkönyben: 4 398
elkészítve: 407/506
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
26 recept

Hozzászólások (194)

Kinga76
Kinga76szo, 2014-06-28 20:51

Ma elkészítettem, bátran ajánlom mindenkinek, isteni finom, omlós, puha!
Csak egy baj van vele.... kevés....,úgyhogy dupla adaggal kezdje mindenki! :))))))))))))))))

Kinga76
Kinga76szo, 2014-06-28 20:53

Én előmelegített sütőben 200 fokon (nem légkeverésen) , kb. 20 percig sütöttem.

Czápika
Czápikaszo, 2014-06-21 16:38

Szia! Mint a receptben is meg van adva, kb 15 perc. Sütőtől is függ.

Hencsi25
Hencsi25szo, 2014-05-03 12:38

Sziasztok!
Vajon margarin helyett kókuszzsírral és tejföl helyett rizstejszínnel elkészítve is ehető lehet?
Köszi!

era072
era072k, 2014-05-13 18:02

én már egy ideje kókuszzsírt használok vaj helyett is, vagy fele vaj-fele kókuszzsír, annyi, hogy a kókuszzsírtól picit folyósabb lesz az állag, így érdemes először a megadottnál kevesebb mennyiséget használni, és utána ha még igényli a tészta, akkor belerakni a teljes mennyiséget. A rizstejszínnél ugyanez a helyzet szerintem, bár azt még nem használtam, de az állaga folyékonyabb, így biztos kevesebb kell.

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2014-04-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Piroska 53
Piroska 53v, 2014-04-20 21:47

Szuper finom sajtos recept, három nap alatt kétszer sütöttem meg, ebből csak dupla adagot érdemes sütni, és fagyasztóból kivéve is ugyanolyan finom, csak dicsérni lehet.

cranberry
cranberryh, 2014-03-17 08:11

tényleg jó! ropogós, és pihentetni sem kell, nagyon gyors. Nem volt elég sajtom, így a másik felére sóval előpirított magokat szórtam (kömény, szezám, napraforgó..), jó sokat :) nagyon finom!

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 14:38

Többféle sajtost próbáltam már , de mind közül ez a legfinomabb és legegyszerűbb! Tökéletes teljes kiőrlésű liszttel is. Kedves Czápika, köszönjük a receptet!!!

Czápika
Czápikaszo, 2014-02-22 15:01

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy valaki kipróbálta teljes kiőrlésű liszttel is. Kellett így módosítani a többi hozzávalón? Több tejföl, vagy ilyesmi?

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 16:37

Semmit, csak a liszt volt teljes kiőrlésű. És így is tökéletes lett , imádjuk mindannyian, a Kisfiam különösen :) !

Callista
Callistav, 2014-02-16 08:38

Nem csak pofon egyszerű és gyors hanem szerintem a legfinomabb is! Köszi a receptet! :)

Callista
Callistasze, 2014-02-12 13:28

Még annyi lenne a kérdésem, hogy mehet a tésztájába is reszelt sajt? :)

Czápika
Czápikasze, 2014-02-12 13:45

Lehet vajat használni, de akkor a megsült süti szárazabb, omlósabb lesz. Lehet a tésztájába is sajtot tenni, de szerintem fölösleges, mert így is sajtos íze lesz a tésztának is. A plusz sajt miatt valószínűleg több liszt kell majd hozzá.

Callista
Callistasze, 2014-02-12 14:01

Értem, akkor tartom magam a recepthez! Köszönöm, holnap elkészítem! :)

lili22
lili22k, 2014-02-04 19:06

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Egyszerű és nagyszerű! :) Köszönöm a receptet!

Pista39
Pista39szo, 2014-01-04 16:50

Kedves Czápika!

Nálunk a sós a N' 1. Ez a finomság ezt a feltételt max. kielégíti. (Csak nekem gyűlt meg a feladathalmazom).
Utólag is BÚÉK

Pista ☺

Czápika
Czápikaszo, 2014-01-04 23:36

Kedves Pista!

Örülök, hogy ezzel a sütivel bővült a repertoárod! Tiszta szerencse, hogy a többi mellett azért nem okoz túl sok feladatot az elkészítése, hiszen tényleg elég egyszerű :) Nektek is boldog új évet!
Üdv: Czápika

sorna86
sorna86sze, 2014-01-01 14:22

Dupla adagot készítettem, rúd helyett pogi alakú lett, hibátlan! Köszönöm, BÚÉK :)

Czápika
Czápikasze, 2014-01-01 18:01

A pogi forma se rossz, én már vágtam nagyobb kockára is, mert nem volt kedvem pepecselni a rudakkal, úgy is jó lett. :) Nektek is BUÉK!

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-01-01 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tlivcsi
tlivcsik, 2013-12-31 18:09

Nem vagyok nagy "sütős" , de ez nekem is sikerült! Nagyon finom, köszönöm! BUÉK!

M.Viki
M.Vikik, 2013-12-31 13:19

Nagyon jó a recepted! Én 3 adag bekeverésével indítottam, nagyon jó a tészta, nem ragadós. Az is jó hogy nem kell rá annyira figyelni sülés közben, tényleg olyan 15-20 perc egy tepsivel. Csináltam szezámmagosat és sajtosat is. Nekünk már nagyon ízlik, de még viszek szüleimnek is, a többit pedig az esti bulira fogom elvinni és szerintem nagy sikere lesz! Boldog Új Évet Kívánok Neked!!!

Czápika
Czápikak, 2013-12-31 13:31

Örülök, hogy ízlik nektek! Nálam is a tepsiben várja, hogy bekerüljön a sütőbe :) Nektek is Boldog Új Évet Kívánok!

nyuszuli
nyuszulics, 2013-12-26 14:55

Zseniális a recept! még forrón elkapkodták mind a 4!!! tepsit :))) Köszönöm

Czápika
Czápikacs, 2013-12-26 11:12

Igen, de akkor a megsült sütinek más lesz az állaga. Kicsit omlósabb, "szárazabb" lesz.

AiraPupi
AiraPupih, 2013-12-16 18:12

Kedves Czápika!
Szuper a recepted nekem kicsit több tejfölt ès lisztet is felvett!
Kevertem bele még 2 gerezd fokhagymàt és toszkán fűszereket! :)
Próbáljàtok majd ki, ha gondoljàtok!
Kellemes Ünnepeket Kívànok!

zsike45
zsike45v, 2013-12-08 19:12

Elkészítettem ezt a sajtos rudacskát. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és olcsó. Legnagyobb érdeme, hogy még másnap is NAGYON FINOM omlós!

heva2121
heva2121szo, 2013-12-07 09:12

szeretném megkérdezni,h karácsony előtt kb 1 héttel,h +csinálom és bedobozolom eláll-e,kitarta szavatossága addig?

Czápika
Czápikap, 2013-12-06 20:01

Szia! Hát, az evőkanál elég macerás, általában 2 dkg liszt 1 evőkanál, de ez függ a kanál méretétől és hogy mennyire púpos. Inkább a bögrét javasolnám, egy 3 decis bögrébe kb 15 dkg liszt fér, tehát 2 bögre liszt kell ehhez a sütihez. +/- egy kicsi :). Én így próbálnám. Ha nagyon ragad a tészta, még tehetsz hozzá egy kicsit, de ne túl sokat. Inkább tedd be a hűtőbe fél órára és akkor is ki tudod majd nyújtani. Sok sikert!

Rékaszakács
Rékaszakácsp, 2013-12-06 20:37

Köszi szépen a tészta inkább kemény lett nem ragadós ezért tejfölt tettem hozzá hogy jó állaga legyen, most a sütőben van aig várom hogy megkóstóljam :) köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek

Édes túrós finomságok 200 kcal alatt
Édes túrós finomságok 200 kcal alatt
Kényeztető túrós sütik 200 kalória alatt! Kell ennél több hétvégére?
7 gyors zöldségkrém reggelire
7 gyors zöldségkrém reggelire
Cseréld le az unalmas szendvicset egy szuper zöldségkrémet, amiket akár már előző nap is összedobhatsz!
858