A legegyszerűbb sajtos rúd recept

A legegyszerűbb sajtos rúd
A legegyszerűbb sajtos rúd
receptkönyvben hozzászólások (182)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, mákot szórni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sós rúd, sajtos rudacska egyszerűen

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 314 284
elküldve: 200
receptkönyben: 3 857
elkészítve: 307/406
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
21 recept

Hozzászólások (182)

cranberry
cranberryh, 2014-03-17 08:11

tényleg jó! ropogós, és pihentetni sem kell, nagyon gyors. Nem volt elég sajtom, így a másik felére sóval előpirított magokat szórtam (kömény, szezám, napraforgó..), jó sokat :) nagyon finom!

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 14:38

Többféle sajtost próbáltam már , de mind közül ez a legfinomabb és legegyszerűbb! Tökéletes teljes kiőrlésű liszttel is. Kedves Czápika, köszönjük a receptet!!!

Czápika
Czápikaszo, 2014-02-22 15:01

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy valaki kipróbálta teljes kiőrlésű liszttel is. Kellett így módosítani a többi hozzávalón? Több tejföl, vagy ilyesmi?

Nimianya
Nimianyaszo, 2014-02-22 16:37

Semmit, csak a liszt volt teljes kiőrlésű. És így is tökéletes lett , imádjuk mindannyian, a Kisfiam különösen :) !

Callista
Callistav, 2014-02-16 08:38

Nem csak pofon egyszerű és gyors hanem szerintem a legfinomabb is! Köszi a receptet! :)

Callista
Callistasze, 2014-02-12 13:28

Még annyi lenne a kérdésem, hogy mehet a tésztájába is reszelt sajt? :)

Czápika
Czápikasze, 2014-02-12 13:45

Lehet vajat használni, de akkor a megsült süti szárazabb, omlósabb lesz. Lehet a tésztájába is sajtot tenni, de szerintem fölösleges, mert így is sajtos íze lesz a tésztának is. A plusz sajt miatt valószínűleg több liszt kell majd hozzá.

Callista
Callistasze, 2014-02-12 14:01

Értem, akkor tartom magam a recepthez! Köszönöm, holnap elkészítem! :)

lili22
lili22k, 2014-02-04 19:06

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Egyszerű és nagyszerű! :) Köszönöm a receptet!

Pista39
Pista39szo, 2014-01-04 16:50

Kedves Czápika!

Nálunk a sós a N' 1. Ez a finomság ezt a feltételt max. kielégíti. (Csak nekem gyűlt meg a feladathalmazom).
Utólag is BÚÉK

Pista ☺

Czápika
Czápikaszo, 2014-01-04 23:36

Kedves Pista!

Örülök, hogy ezzel a sütivel bővült a repertoárod! Tiszta szerencse, hogy a többi mellett azért nem okoz túl sok feladatot az elkészítése, hiszen tényleg elég egyszerű :) Nektek is boldog új évet!
Üdv: Czápika

sorna86
sorna86sze, 2014-01-01 14:22

Dupla adagot készítettem, rúd helyett pogi alakú lett, hibátlan! Köszönöm, BÚÉK :)

Czápika
Czápikasze, 2014-01-01 18:01

A pogi forma se rossz, én már vágtam nagyobb kockára is, mert nem volt kedvem pepecselni a rudakkal, úgy is jó lett. :) Nektek is BUÉK!

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-01-01 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tlivcsi
tlivcsik, 2013-12-31 18:09

Nem vagyok nagy "sütős" , de ez nekem is sikerült! Nagyon finom, köszönöm! BUÉK!

M.Viki
M.Vikik, 2013-12-31 13:19

Nagyon jó a recepted! Én 3 adag bekeverésével indítottam, nagyon jó a tészta, nem ragadós. Az is jó hogy nem kell rá annyira figyelni sülés közben, tényleg olyan 15-20 perc egy tepsivel. Csináltam szezámmagosat és sajtosat is. Nekünk már nagyon ízlik, de még viszek szüleimnek is, a többit pedig az esti bulira fogom elvinni és szerintem nagy sikere lesz! Boldog Új Évet Kívánok Neked!!!

Czápika
Czápikak, 2013-12-31 13:31

Örülök, hogy ízlik nektek! Nálam is a tepsiben várja, hogy bekerüljön a sütőbe :) Nektek is Boldog Új Évet Kívánok!

nyuszuli
nyuszulics, 2013-12-26 14:55

Zseniális a recept! még forrón elkapkodták mind a 4!!! tepsit :))) Köszönöm

Czápika
Czápikacs, 2013-12-26 11:12

Igen, de akkor a megsült sütinek más lesz az állaga. Kicsit omlósabb, "szárazabb" lesz.

AiraPupi
AiraPupih, 2013-12-16 18:12

Kedves Czápika!
Szuper a recepted nekem kicsit több tejfölt ès lisztet is felvett!
Kevertem bele még 2 gerezd fokhagymàt és toszkán fűszereket! :)
Próbáljàtok majd ki, ha gondoljàtok!
Kellemes Ünnepeket Kívànok!

zsike45
zsike45v, 2013-12-08 19:12

Elkészítettem ezt a sajtos rudacskát. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és olcsó. Legnagyobb érdeme, hogy még másnap is NAGYON FINOM omlós!

heva2121
heva2121szo, 2013-12-07 09:12

szeretném megkérdezni,h karácsony előtt kb 1 héttel,h +csinálom és bedobozolom eláll-e,kitarta szavatossága addig?

Czápika
Czápikap, 2013-12-06 20:01

Szia! Hát, az evőkanál elég macerás, általában 2 dkg liszt 1 evőkanál, de ez függ a kanál méretétől és hogy mennyire púpos. Inkább a bögrét javasolnám, egy 3 decis bögrébe kb 15 dkg liszt fér, tehát 2 bögre liszt kell ehhez a sütihez. +/- egy kicsi :). Én így próbálnám. Ha nagyon ragad a tészta, még tehetsz hozzá egy kicsit, de ne túl sokat. Inkább tedd be a hűtőbe fél órára és akkor is ki tudod majd nyújtani. Sok sikert!

Rékaszakács
Rékaszakácsp, 2013-12-06 20:37

Köszi szépen a tészta inkább kemény lett nem ragadós ezért tejfölt tettem hozzá hogy jó állaga legyen, most a sütőben van aig várom hogy megkóstóljam :) köszönöm szépen!

kisvirág
kisvirágsze, 2013-12-04 21:56

Kedves Czápika!
Örömmel olvastam a receptedet én inkább édeseket szoktam készíteni de ez nagyon tetszik és főleg hogy mindenki dícséri. Ugye réteslisztből készíted mert én is dupla adaggal szeretném elkészíteni. Kérlek válaszolj. A Mikulás bácsi meg sok szépet hozzon Neked. További szép napokat. kisvirág

Czápika
Czápikacs, 2013-12-05 10:00

Kedves Kisvirág!
Mindig finomlisztből csinálom, rétesliszttel még nem próbáltam. Neked is szép napot! :)

Kata58
Kata58sze, 2013-12-04 23:38

Szia! én az első menetet sima lisztből csináltam, a másodikat pedig kenyérlisztből, de mindegyik nagyon finom lett. az első változathoz tettem még egy kevés réteslisztet, mert igen folyós volt a tejfölöm .
legközelebb fele-fele arányban fogom csinálni..ja elfelejtettem a második menetre nem maradt sajtom mert a maradékot megettem...és így kénytelen voltam a sajtosrudat köménymaggal izesíteni de így is remek lett!

Czápika
Czápikacs, 2013-12-05 10:03

Ez aranyos :) Én is tettem már a tetejére köménymagot, illetve szezámmagot is. Azzal is finom!

mocsivacak
mocsivacaksze, 2013-12-04 21:35

Hay ! Egyszerüen isteni lett , nagyon köszönöm hogy felraktad , ahogy Én szoktam csinálni már másnapra mindig megkeményedett !!!
Karácsonyra dupla adagot csinálok mert pillanatok alatt elfogyott !!! Köszike !
Kellemes Ünnepeket s BUÉK

Brii84
Brii84sze, 2013-12-04 11:03

Elkészítettem Én is! :) Az egyetlen hiba az volt, hogy nem több adagot csináltam. Azonnal elfogyott.... :) :P

Czápika
Czápikasze, 2013-12-04 13:05

Én mondtam, hogy érdemes duplával indítani.... :) Örülök, hogy Nektek is ízlett!

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2013-12-01 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Legfrissebb cikkek

Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
856