Diós kosárka recept

1 adag
2010
kcal
Diós kosárka
Diós kosárka
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta vágytunk enni valami hagyományos nagyi-féle sütit, ez sült ki belőle. Engem személy szerint egyébként gyermekkorom nagy, vidéki lagzijainak ízeire is emlékeztet :).
A receptet ebben a könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kosarak, diós süti, diós sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem ilyenem nincs, úgyhogy tökéletesen megfelelt a muffinsütőf is.)
  3. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

statisztika

beküldve:
nézettség: 95 984
elküldve: 61
receptkönyben: 1 193
elkészítve: 60/87
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildihó

Mióta szakács: 2009.03.16.
10 recept

Hozzászólások (27)

annacska87
annacska87sze, 2014-02-26 21:14

Szia! Én karácsonyra sütöttem meg, nagyon finom, kiadós és sokáig eláll. Köszönöm :)

KangaEdina
KangaEdinaszo, 2013-11-09 20:05

Sziasztok!

Hát ma én is megsütöttem,de nem kosárként hanem rendes tepsiben.
Jó lett.Csak nem túlzás a 40 dkg cukor??????
Borzasztóan émelyítően édes volt!
Javaslatom 20 dkg cukor is elég lenne + habosabb lenne a diós rész.
Próbáljátok ki így,bár nekem ,hogy ilyen édesre sikeredett egy jó ideig biztos nem fogok sütni :((

zsiduzsida
zsiduzsidacs, 2013-04-25 14:48

Köszi a receptet. Én is muffin formába sütöttem és nagyon jól sikerült. Elmentve, máskor is megsütjük ezt a finomságot:)

Luci
Lucih, 2013-01-14 09:14

Kedves Ildihó!
Nagyon szépen köszönöm ezt a fantasztikus receptet. Én szilvalekvárt tettem az aljába. Nagyon-nagyon finom lett a végeredmény. Olvasom a hozzászólásokban, hogy van, aki reszelt citromhéjat tesz a tésztába. Kiváló ötlet :)

Üdv

Renáta78
Renáta78sze, 2013-01-02 21:29

Elkészítettem karácsonyra és hát isteni lett! Teflon muffin formákban készült. Nagyon jó recept, aki picit tud sütni, pikk-pakk és kész... És mennyei...!

kreditke
kreditkeszo, 2012-12-29 18:48

Ma elkészítettem én is. Most sülnek. Én csak negyed mennyiséget csinálat (karácsony után úgy is felszaldat pár kiló, nem akartam megint próbára tenni az akaraterőmet), így még egy tojást bele kellett ütnöm, azzal viszont már szépen összeállt a tészta. Direkt ezért a sütiért vettem a kínainál még korábban kosárka formákat (elég rossz minőségűek, lehet hogy jobban jártam volna teflonos muffin tepsimmel, de igazai kosárkákat szerettem volna). Szerintem finomak lesznek! :-)

Kisültek! És nagyon finom lett a végeredmény, úgyhogy jó hogy kevest sütöttem, nem tudnék ellenállni!

kis.ticsok
kis.ticsokv, 2012-12-23 13:21

Én mindig be szoktam vonni csokival a tetejét és barack lekvárral készítem így kapom meg a karácsonyi zserbómat :D

Flórika
Flórikap, 2012-10-05 21:04

Elkészítettem múlt héten,megtetszett a recept,és sok dió volt itthon,így hát megcsináltam.
Bevallom a készítése közben voltak kételyeim,hogy nem fog összeállni,de a végeredmény nagyon jó lett! :)

Elmentettem a receptet,finom volt! :)

gyümölcsöskocka
gyümölcsöskockak, 2012-04-17 15:06

Nekem ugyan ez a recept van meg, csak kell még bele 4 ek citromlé és fél orára hütőbe szoktam rakni akkor nem ragad a tészta és nem szoktam nyujtani meg körökkel szorakozni csipek egy darab tésztát és megy a formába igy is sokat kell vele bibelődni nekem annyi formám van hogy én mindig két adagot gyurk be.

Ildihó
Ildihók, 2012-03-27 21:10

Nekem a hagyományos kis kosárka formában kb 30 db szokott kijönni (lehet, hogy több is).
Az egész persze attól is függ, hogy mennyire nyújtod vékonyra a tésztát, mekkora köröket szúrsz ki belőle, és hogy kosárka formában sütöd-e vagy.
Mindenesetre nem kevés szerintem, és ráadásul jó laktató is :)

marcipann
marcipannv, 2012-01-15 10:28

Tegnap délután megsütöttem. Áfonya és málna lekvárral csináltam, a tésztába pedig belereszeltem 1 citrom héját. Nagyon finom lett!

marcipann
marcipannszo, 2012-01-14 13:55

Régen kerestem kosárka receptet, de egyik sem volt az igazi. Ez olyannak tűnik, amit gyermekkoromban ettem. Tepsire fel. Biztos jó lesz.

Carlsdóttir
Carlsdóttirk, 2012-01-10 19:04

énis megcsináltam és olyan rondák lettek mint a bűn :D az aljuk valamiért leszakadt amikor kiszedtem a sütőformából (gondolom meg kellett volna várni míg kihűl, de mivel csak 6 lyukas és 14 süti lett, muszáj volt cselekednem). de az íze nagyon fincsi :)

fzizu
fzizuk, 2011-11-22 22:42

Egy "mütyürvásáron"vettem kosárkaformát,ehhez kerestem receptet.Sok jót találtam,de előbb ezt a gyerekkoromra emlékeztetőt akartam kipróbálni.Nagyon finom!Pici tejfölt én is tettem bele,omlós puha a tésztája.

GJucika
GJucikasze, 2011-09-07 08:05

Sziasztok!
Tegnap elkészítettem, én is csak egy fél adagot.
Nagyon finom lett! A tésztát nagyon könnyű volt összeállítani. Én a nyújtás részét kihagytam (kedv és tudás hiányában), csak egyszerűen belenyomkodtam a formába.
Köszönöm a receptet!

Gercuj Izabella
Gercuj Izabellap, 2011-08-26 15:14

Gyermekkorom nagy kedvence! Bár mindig csak lakodalomban vagy egyéb rendezvényeken találkoztam vele, de olyankor ez volt a favorit. Most már végre tudom, hogyan kell elkészíteni. Mindenképpen ki fogom próbálni. köszi a receptet! (:

sziszi01
sziszi01k, 2011-04-19 20:37

Szia!
Nagyon jó a recept, a tésztája is tuti, úgy, ahogy leírtad. Csak 1/2 adaggal próbáltam ki, a 12-es nagy muffin forma lett vele tele. Fincsíííííííí!
Sziszi

mézecske74
mézecske74k, 2011-01-18 13:35

Kedves Ildihó melyik könyben? mert én egyikbe se találtam légyszíves írd már le előre is köszönöm üdv mézecske 74

Ildihó
Ildihók, 2011-01-18 15:48

Kedves Mézecske74!

Köszi a tippet a tejföllel kapcsolatban, mindenképp kipróbálom! :)
A könyv pedig, amiben megtaláltam a receptet:
Gabula A. - Halmos M. - Korpádi P. - Patyi Á.:
Nagy süteménykönyv - Közel 250 recept színes fotókkal illusztrálva

mézecske74
mézecske74k, 2011-01-18 11:46

Kedves Ildihó én szoktam bele tenni egy kicsi tejfölt is mert így nem szárad ki a tészta bocsi hogy bele kontárkodtam üdv mézecske 74

Bogica
Bogicap, 2010-08-20 09:10

gondoltam leírom a tegnap esti tapasztalatokat. :-)

tegnap kb. este 6-kor fogtam neki az elkészítéshez, anyukám rögtön mondta is, hogy nagyon sokára lesz kész, mert tudta, hogy kosárkákat fogok csinálni. Ő lepődött meg a legjobban, hogy 7 óra után kicsivel már ettük is a sütit :-) ami ízre nagyon finom volt! bár én a cukrokból alapból kevesebbet tettem (mint általában mindenbe)

én is muffin sütőbe tettem (szilikonos,12db-os), ebből lett nekem összesen 24db kosárka. (aztán lehet, hogy nem így jön ki az adag másnál)

Hát nekem nem lettek annyira szépek, ráadásul gyakorlatlan is vagyok süti sütésben :-) az egyik kosárka kicsit ducibb lett, a másik kisebb, de nagyon finomak voltak!

nagymamám aki szakács, rögtön megkérdezte, h átszitáltam-e a lisztet.. hát nem.. :-) bár nem hiszem, hogy ez látszódott volna rajta. de megdicsért, hogy ilyen gyorsan.. és ilyen finom :-)

amikor a tésztát elkezdtem gyúrni, nem gondoltam volna, hogy ebből "ruganyos" tészta lesz, de az lett! :-)

én meggy raktam bele, mert úgy szoktam meg ezt a sütit, és volt is itthon meggy befőtt.

vékonyra nyújtottam a tésztát, de amikor kiporcióztam a formákba, akkor mindig megduzzadt, ezzel sokat bíbelődtem.. :-) és amikor a sütés után kóstoltuk, akkor minden süti alja vastag lett, úgy éreztem sok a tészta. gondolom majd a gyakorlat..

a szilikonos sütőformából én csak kiborítottam, hogy süthessem a kövi adagot. utána ők így együtt egy tálon hűltek tovább :-)

bocsánat, megint sok lett a hozzászólás.. de olyan jó buli nekem ez a sütögetés :-)
köszönöm a receptet!
Bogi

Bogica
Bogicacs, 2010-08-19 17:47

hali!

nekem már rég nagyon szimpi ez a recept :-) most várom az eredményt, még van 15 perc :-)

eszter7818
eszter7818v, 2009-10-25 07:02

Tegnap megsütöttem és még jó ,hogy egyből két adagot csináltam:))) Nagyon tuti kis recept:FINOM!!!
Köszi!

Legfrissebb cikkek

Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
Dínós tál gyerekeknek
Dínós tál gyerekeknek
Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha ezt a tálat elkészítjük neki, és még sokba sem kerül! (x)
Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
2010