Baileys házilag recept

Baileys házilag
Baileys házilag
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régen kaptam ezt a receptet, és nem múlhat el nélküle karácsony-szilveszter vagy születésnap.

Gasztroajándéknak is kiváló.

A fenti mennyiségből 7,5 dl lesz. Idén karácsonykor háromszor készült dupla mennyiség belőle!

hozzávalók / 8 adag

  • 2 tojássárgája
  • 6 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 dl fekete kávé
  • 3 ek capuccino por (ízesített is lehet, pl. mogyorós)
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl vodka (vagy whiskey)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin nap
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bailey's, vodkás alkoholos ital, alkoholos ital whiskeyvel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalók a fenti sorrendben következnek egymás után.  Mindegyik újabb hozzávalót robotgéppel  alaposan  keverjük hozzá a készülő likőrhöz.
  2. Behűtés után akár azonnal is  fogyasztható, de hetekig eláll a hűtőszekrényben. (Már ha  véletlenül maradna belőle, mert íze a megszólalásig hasonlít az eredetihez.)
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 414
elküldve: 21
receptkönyben: 705
elkészítve: 31/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
212 recept

Hozzászólások (15)

Szellorozsa
Szellorozsaszo, 2013-12-07 16:45

A párom laktózérzékeny. Ha esetleg mégis Hulalával készíteném, van ötleted, mivel lehet hígítani? :)

Tomatotree
Tomatotreev, 2013-12-08 11:00

Talán megpróbálnám mondjuk 1 dl Hulalával, és a másik 2 dl meg valamilyen laktózmentes, magasabb zsírtartalmú tej lehetne. Az a "baj" a növényi alapú tejszínekkel, hogy nagyon hamar habbá verődnek ettől lesz sűrű likőr. De ha ki tudod váltani az egész mennyiséget magas zsírtartalmú laktózmentes bármivel ( bocsi, nem vagyok ebben képzett), akkor megpróbálhatod azt is. A zsírtartalom kell, hogy selymesebb legyen az ital, ezért tejszínnel készül, tejjel hígabb lenne, de ha ez nem zavar... Egy próbát megér.

Szellorozsa
Szellorozsaszo, 2013-12-14 10:50

Körbenéztem és találtam végül laktózmentes tejszínt, rendes 30%-os, csak tesznek hozzá laktáz enzimeket, hát remélem így nem fog besűrűsödni :))

Tomatotree
Tomatotreeszo, 2013-05-04 18:54

Hagyományos habtejszín, bár a főzőtejszín is jó, mert újabban már látok 20 %-osat, de semmiképp ne legyen növényi cukrászhab alap (Hulala pl.), mert az túlságosan besűrűsödik, és nem jön ki az üvegből, és édsített se legyen. Egy korábbi hozzászólásban már írtam.

lukovicsek
lukovicsekszo, 2012-12-22 16:16

Szia!
Ma én is elkészítettem. Nagyon ízlik, csak annyit változtattam, hogy kevesebb vodkát öntöttem bele. De tényleg nagyon fincsi. Köszi a receptet.

Varga Timi
Varga Timics, 2012-11-08 15:13

szia köszönöm a receptet nagyon finom lett nem is vittük el a buliba inkább meghagytuk magunknak ,nekünk se sokáig tartott .De most már tudom miért csináltad meg már 100-szór nagyon finom én is biztos sokszor fogom megcsinálni még egyszer köszönöm .

Tomatotree
Tomatotreeszo, 2012-11-10 22:13

Igazán nagyon szívesen, öröm nekem, ha másnak is ízlik! Legközelebb duplát csinálj, és akkor jut a buliba is belőle! ;)) Hidd el, nem túloztam a 100-zal!

evoxandi
evoxandics, 2012-11-08 14:26

Most lett kész és belenyaltam és nagyoooon jó!:)
Köszönöm!

Tomatotree
Tomatotreeszo, 2012-11-10 22:09

Elsőre azt olvastam, hogy benyakaltad :D Gondoltam - jó a huzatod! ;) Örülök, hogy ízlik!

Tomatotree
Tomatotreev, 2012-10-28 23:33

Igen, sima, nem főzőtejszín, nem édesített és pláne nem növényi alapú! Egyszer kipróbáltam Hulalával, olyan sűrű lett, hogy alig jött ki az üvegből...