Baileys házilag recept

Baileys házilag
Baileys házilag
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régen kaptam ezt a receptet, és nem múlhat el nélküle karácsony, szilveszter vagy születésnap.

Gasztroajándéknak is kiváló.

A fenti mennyiségből 7,5 dl lesz. Idén karácsonykor háromszor készült dupla mennyiség belőle!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A cukrászhabok és a növényi alapú tejszínpótló készítmények felverődnek habbá a keverés során, és nagyon besűrítik, kérlek, használjatok habtejszínt!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bailey's, vodkás alkoholos ital, alkoholos ital whiskeyvel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalók a fenti sorrendben következnek egymás után.  Mindegyik újabb hozzávalót robotgéppel alaposan keverjük hozzá a készülő likőrhöz.
  2. Behűtés után, akár azonnal is fogyasztható, de hetekig eláll a hűtőszekrényben. (Már ha véletlenül maradna belőle, mert íze a megszólalásig hasonlít az eredetihez.)
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 844
össznézettség: 116 199
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 094
elkészítve: 89/108
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
242 recept

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Burky
Burky Fri, 2016-10-14 15:14

A tojássárgája miért kell bele? A szine miatt?

kataszive
kataszive Mon, 2015-12-21 14:55

Szia! Elkészítettem, de nekem nagyon sűrű lett. mit rontottam el?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2015-12-22 10:58

Szia! Véletlenül nem növényi tejszínt, vagy habalapot használtál? Attól szokott nagyon besűrűsödni. Más magyarázatot nem tudok rá.

kataszive
kataszive Mon, 2015-12-28 22:14

Szia! Köszönöm a választ. Meggle Cukrászhabot használtam. Tudom igy még valamivel higitani szerinted?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2015-12-29 20:21

Nem tudom, én anno egyszer jártam így, de kiderült, még az üvegbetöltés előtt, hogy sűrű, ezért széles szájú üvegbe tettem, és kanalazva ittuk. :)

Kingus91330
Kingus91330 Sun, 2015-12-20 14:37

Most lettem kész vele, mindent a leírtak szerint csináltam annyival kiegészítve, hogy a cappucino port feloldottam egy kis tejben mielőtt hozzákevertem. Az állaga elég híg lett, kb. mintha tejhez öntögettem volna hozzá mindent. Lehűtés előtt még elfogadható, hogy híg, vagy már ilyenkor is krémesnek kellene lennie?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2015-12-21 10:37

Szia!
A tévedések elkerülése végett: ez nem egy sűrű itóka! Az eredeti sem az. Bár a capuccino por feloldódott volna a keverékben is, szóval lehet,hogy a tejjel még hígítottál rajta. Azért csak rázogasd össze naponta a fogyasztásig, az nem árt neki. Üdv. T.

pintyöke72
pintyöke72 Thu, 2015-12-17 20:11

Nagyon nagyon finom lett! Köszi a receptet! Én 30%-os laktózmentes habtejszínnel (tartós) készítettem. Ez volt itthon. Hol nap veszek 10%-osat, (a kalória miatt) és irish cream kávéport (Mokate) tettem bele. Hát nem rontotta el,az biztos! Karácsonyig még 1 hét van,szerintem 2 naponta kellene készíteni, olyan finom!!

Smallika
Smallika Tue, 2014-12-23 19:18

Elkészítettem, isteni! :) Nagyon szépen köszönöm! Mondjuk holnapra (Szentestére) újat kell keverni, mert ez mér tuti nem tart ki addig :D Tényleg mennyei, örök kedvenc, ez egészen biztos! :) Áldott karácsonyt mindenkinek :)

szandravasi
szandravasi Tue, 2014-12-23 08:53

Sziasztok! Valaki segítsen megcsináltam a baileyst de nagyon sűrű lett habtejszínt vettem hulalát...:( mivel tudom higitani?? több wiskyt nem akarok bele tenni mert így is elég erős lett..:D ízre nagyon finom csak kanalazni kell az üvegből.::D

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Wed, 2014-12-24 07:45

Hát, ezen már nem tudsz segíteni. Elolvastad a hozzászólásokat lejjebb? Mert ott erről már volt szó, hogy a hulala miért nem jó. :(

klau824
klau824 Fri, 2014-11-21 09:10

Most szeretném elkészíteni Karácsonyra , eláll addig? ( ha marad belőle ;) )

Szellorozsa
Szellorozsa Sat, 2013-12-07 15:45

A párom laktózérzékeny. Ha esetleg mégis Hulalával készíteném, van ötleted, mivel lehet hígítani? :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2013-12-08 10:00

Talán megpróbálnám mondjuk 1 dl Hulalával, és a másik 2 dl meg valamilyen laktózmentes, magasabb zsírtartalmú tej lehetne. Az a "baj" a növényi alapú tejszínekkel, hogy nagyon hamar habbá verődnek ettől lesz sűrű likőr. De ha ki tudod váltani az egész mennyiséget magas zsírtartalmú laktózmentes bármivel ( bocsi, nem vagyok ebben képzett), akkor megpróbálhatod azt is. A zsírtartalom kell, hogy selymesebb legyen az ital, ezért tejszínnel készül, tejjel hígabb lenne, de ha ez nem zavar... Egy próbát megér.

Szellorozsa
Szellorozsa Sat, 2013-12-14 09:50

Körbenéztem és találtam végül laktózmentes tejszínt, rendes 30%-os, csak tesznek hozzá laktáz enzimeket, hát remélem így nem fog besűrűsödni :))

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2013-05-04 17:54

Hagyományos habtejszín, bár a főzőtejszín is jó, mert újabban már látok 20 %-osat, de semmiképp ne legyen növényi cukrászhab alap (Hulala pl.), mert az túlságosan besűrűsödik, és nem jön ki az üvegből, és édsített se legyen. Egy korábbi hozzászólásban már írtam.

lukovicsek
lukovicsek Sat, 2012-12-22 15:16

Szia!
Ma én is elkészítettem. Nagyon ízlik, csak annyit változtattam, hogy kevesebb vodkát öntöttem bele. De tényleg nagyon fincsi. Köszi a receptet.

Varga Timi
Varga Timi Thu, 2012-11-08 14:13

szia köszönöm a receptet nagyon finom lett nem is vittük el a buliba inkább meghagytuk magunknak ,nekünk se sokáig tartott .De most már tudom miért csináltad meg már 100-szór nagyon finom én is biztos sokszor fogom megcsinálni még egyszer köszönöm .

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2012-11-10 21:13

Igazán nagyon szívesen, öröm nekem, ha másnak is ízlik! Legközelebb duplát csinálj, és akkor jut a buliba is belőle! ;)) Hidd el, nem túloztam a 100-zal!

evoxandi
evoxandi Thu, 2012-11-08 13:26

Most lett kész és belenyaltam és nagyoooon jó!:)
Köszönöm!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-10-28 22:33

Igen, sima, nem főzőtejszín, nem édesített és pláne nem növényi alapú! Egyszer kipróbáltam Hulalával, olyan sűrű lett, hogy alig jött ki az üvegből...

218