Baileys házilag recept

megosztás
0
Kalória?
Baileys házilag
Baileys házilag
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régen kaptam ezt a receptet, és nem múlhat el nélküle karácsony, szilveszter vagy születésnap.

Gasztroajándéknak is kiváló.

A fenti mennyiségből 7,5 dl lesz. Idén karácsonykor háromszor készült dupla mennyiség belőle!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A cukrászhabok és a növényi alapú tejszínpótló készítmények felverődnek habbá a keverés során, és nagyon besűrítik, kérlek, használjatok habtejszínt!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bailey's, vodkás alkoholos ital, alkoholos ital whiskeyvel
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A hozzávalók a fenti sorrendben következnek egymás után.  Mindegyik újabb hozzávalót robotgéppel alaposan keverjük hozzá a készülő likőrhöz.
  2. Behűtés után, akár azonnal is fogyasztható, de hetekig eláll a hűtőszekrényben. (Már ha véletlenül maradna belőle, mert íze a megszólalásig hasonlít az eredetihez.)
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 71 878
elküldve: 33
receptkönyben: 1 010
elkészítve: 74/93
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
235 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kataszive
kataszive h, 2015-12-21 14:55

Szia! Elkészítettem, de nekem nagyon sűrű lett. mit rontottam el?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree k, 2015-12-22 10:58

Szia! Véletlenül nem növényi tejszínt, vagy habalapot használtál? Attól szokott nagyon besűrűsödni. Más magyarázatot nem tudok rá.

kataszive
kataszive h, 2015-12-28 22:14

Szia! Köszönöm a választ. Meggle Cukrászhabot használtam. Tudom igy még valamivel higitani szerinted?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree k, 2015-12-29 20:21

Nem tudom, én anno egyszer jártam így, de kiderült, még az üvegbetöltés előtt, hogy sűrű, ezért széles szájú üvegbe tettem, és kanalazva ittuk. :)

Kingus91330
Kingus91330 v, 2015-12-20 14:37

Most lettem kész vele, mindent a leírtak szerint csináltam annyival kiegészítve, hogy a cappucino port feloldottam egy kis tejben mielőtt hozzákevertem. Az állaga elég híg lett, kb. mintha tejhez öntögettem volna hozzá mindent. Lehűtés előtt még elfogadható, hogy híg, vagy már ilyenkor is krémesnek kellene lennie?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree h, 2015-12-21 10:37

Szia!
A tévedések elkerülése végett: ez nem egy sűrű itóka! Az eredeti sem az. Bár a capuccino por feloldódott volna a keverékben is, szóval lehet,hogy a tejjel még hígítottál rajta. Azért csak rázogasd össze naponta a fogyasztásig, az nem árt neki. Üdv. T.

pintyöke72
pintyöke72 cs, 2015-12-17 20:11

Nagyon nagyon finom lett! Köszi a receptet! Én 30%-os laktózmentes habtejszínnel (tartós) készítettem. Ez volt itthon. Hol nap veszek 10%-osat, (a kalória miatt) és irish cream kávéport (Mokate) tettem bele. Hát nem rontotta el,az biztos! Karácsonyig még 1 hét van,szerintem 2 naponta kellene készíteni, olyan finom!!

Smallika
Smallika k, 2014-12-23 19:18

Elkészítettem, isteni! :) Nagyon szépen köszönöm! Mondjuk holnapra (Szentestére) újat kell keverni, mert ez mér tuti nem tart ki addig :D Tényleg mennyei, örök kedvenc, ez egészen biztos! :) Áldott karácsonyt mindenkinek :)

szandravasi
szandravasi k, 2014-12-23 08:53

Sziasztok! Valaki segítsen megcsináltam a baileyst de nagyon sűrű lett habtejszínt vettem hulalát...:( mivel tudom higitani?? több wiskyt nem akarok bele tenni mert így is elég erős lett..:D ízre nagyon finom csak kanalazni kell az üvegből.::D

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree sze, 2014-12-24 07:45

Hát, ezen már nem tudsz segíteni. Elolvastad a hozzászólásokat lejjebb? Mert ott erről már volt szó, hogy a hulala miért nem jó. :(

klau824
klau824 p, 2014-11-21 09:10

Most szeretném elkészíteni Karácsonyra , eláll addig? ( ha marad belőle ;) )

Szellorozsa
Szellorozsa szo, 2013-12-07 15:45

A párom laktózérzékeny. Ha esetleg mégis Hulalával készíteném, van ötleted, mivel lehet hígítani? :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree v, 2013-12-08 10:00

Talán megpróbálnám mondjuk 1 dl Hulalával, és a másik 2 dl meg valamilyen laktózmentes, magasabb zsírtartalmú tej lehetne. Az a "baj" a növényi alapú tejszínekkel, hogy nagyon hamar habbá verődnek ettől lesz sűrű likőr. De ha ki tudod váltani az egész mennyiséget magas zsírtartalmú laktózmentes bármivel ( bocsi, nem vagyok ebben képzett), akkor megpróbálhatod azt is. A zsírtartalom kell, hogy selymesebb legyen az ital, ezért tejszínnel készül, tejjel hígabb lenne, de ha ez nem zavar... Egy próbát megér.

Szellorozsa
Szellorozsa szo, 2013-12-14 09:50

Körbenéztem és találtam végül laktózmentes tejszínt, rendes 30%-os, csak tesznek hozzá laktáz enzimeket, hát remélem így nem fog besűrűsödni :))

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree szo, 2013-05-04 17:54

Hagyományos habtejszín, bár a főzőtejszín is jó, mert újabban már látok 20 %-osat, de semmiképp ne legyen növényi cukrászhab alap (Hulala pl.), mert az túlságosan besűrűsödik, és nem jön ki az üvegből, és édsített se legyen. Egy korábbi hozzászólásban már írtam.

lukovicsek
lukovicsek szo, 2012-12-22 15:16

Szia!
Ma én is elkészítettem. Nagyon ízlik, csak annyit változtattam, hogy kevesebb vodkát öntöttem bele. De tényleg nagyon fincsi. Köszi a receptet.

Varga Timi
Varga Timi cs, 2012-11-08 14:13

szia köszönöm a receptet nagyon finom lett nem is vittük el a buliba inkább meghagytuk magunknak ,nekünk se sokáig tartott .De most már tudom miért csináltad meg már 100-szór nagyon finom én is biztos sokszor fogom megcsinálni még egyszer köszönöm .

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree szo, 2012-11-10 21:13

Igazán nagyon szívesen, öröm nekem, ha másnak is ízlik! Legközelebb duplát csinálj, és akkor jut a buliba is belőle! ;)) Hidd el, nem túloztam a 100-zal!

evoxandi
evoxandi cs, 2012-11-08 13:26

Most lett kész és belenyaltam és nagyoooon jó!:)
Köszönöm!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree v, 2012-10-28 22:33

Igen, sima, nem főzőtejszín, nem édesített és pláne nem növényi alapú! Egyszer kipróbáltam Hulalával, olyan sűrű lett, hogy alig jött ki az üvegből...

218