Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kekszsüti, gesztenyés pudingos sütemény, vanília pudingos gesztenyés kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
  2. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  3. Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
  4. Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 404
össznézettség: 352 295
elküldve: 342
receptkönyvben: 3 481
elkészítve: 238/282
Facebookon megjelent: 3

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
69 recept

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horvath.budai.beatrix
horvath.budai.beatrix Sun, 2017-10-08 09:44

Sziasztok! A recept jó egy 26 cm-es tortaformára is? Vagy duplázzam meg az adagot? Még soha nem csináltam meg ezt a sütit és tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a választ meg a segítséget!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Sun, 2017-04-16 12:59

Nagyon egyszerű, viszont finom sütemény! :) Húsvétkor ez is került az asztalra, és teljesen olyan ízű, mint a gesztenyepüré! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-11-17 02:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gyandi74
gyandi74 Tue, 2016-07-05 17:41

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a süteményt el lehet készíteni előző este is? Másnap ebéd után fogyasztanánk. Köszönöm!

era972
"Inom" / era972 Tue, 2016-07-05 18:57

Szia! Természetesen igen! Sőt! Sokkal jobban összeérnek az ízek, s stabilabban lesz szeletelhető a süti! :) Szerintem " másnaposan" finomabb is!

eszter.rostas
eszter.rostas Mon, 2015-02-02 12:42

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a vaníliás krémet, hogy készíted? Főzős vagy sima pudingot használsz? Abba megy a margarin is?

Köszönöm!

era972
"Inom" / era972 Mon, 2015-02-02 20:21

Szia Eszter! Igen, főzős pudingot használok. A margarint mindig külön habosítom a cukorral, majd ha kihűlt a puding, akkor keverem össze a kettőt.
remélem, tudtam segíteni. Szép estét! Era.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-10-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ellák
Tésztásfül / Ellák Fri, 2014-03-14 10:03

Szia, üdvözöllek!
Nemrég ünnepelte a sütid az éves fordulót! Ami késik nem múlik el! Meg fogom csinálni! Nagyon szép a külleme, az íze is , látva az alapanyagokat. Köszönöm a recepted.
Tésztásfül

zimanyi.dori
zimanyi.dori Tue, 2014-03-11 03:26

Milyen gesztenyét használtok? Én folyton úgy járok ezeknél a gesztenyés sütiknél, hogy ha hozzákeverem a gesztenyemasszához a kekszet, akkor az egész kekszízű lesz :-(

zimanyi.dori
zimanyi.dori Mon, 2014-03-10 02:03

Nekem ezek a gesztenyés sütik folyton a pürén buknak el, mert miután bekeverem egyszerűen csak keksz íze lesz, valahogy eltűnik a gesztenye íz. :-( Ti milyen fajtát használtok?

Alitka
Alitka Sun, 2014-03-09 19:10

Ezt a sütit én már nagyon régóta, és rengetegszer elkészítettem, könnyű és nagyon finom! Viszont még soha nem tettem bele habfixálót, nem is volt rá sosem szükség. Hulala cukrásztejszínt használok, amitől nem lesz folyós, és nem esik össze. Nektek is ezt javaslom, hagyjátok el nyugodtan a habfixálót!

Kodia1
Kodia1 Fri, 2013-07-26 15:34

Elkészítettem és finom lett. Én sütőrumot tettem a tésztàjàba (nem szeretem hasznàlni a rumaromàt), nem morzsolódott annyira, hogy ne tudtam volna összeàllítani. Jól össze kell dolgozni kézzel. Amikor belesimítottam a tepsibe, ami kisebb volt, mint a receptben megadott méret, nagyon szépen összeàllt, szeletelésnél sem hullott szét. A krém is nagyon jó. Hulala habtejszínt hasznàltam, így nem volt szükség habfixàlóra. A végén forró vízbe màrtott késsel szeleteltem, és gyönyörűen kijött a tepsiből, kivéve az első szelet. Szerintem nagyon jó a recept.

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-07-26 19:56

Köszönöm a visszajelzésed, örülök,hogy ízlett! Szép hétvégét! Üdv: Era.

Olinka1
Olinka1 Thu, 2013-05-23 18:41

Csodás a süti,már 3xra készítem és nekem tökéletesen sikerült. Igaz amikor láttam egy icipicit szárazabb 2-3 kanál tejszínnel lágyítottam a tészta alapot. Én tejszínhabot "cukrászhab" néven szereplőt veszem az maximális keménységet ad....ennyi.. Egyszerűen túl finom. Köszönöm...

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-05-23 20:13

Kedves Olinka1! Nagyon örülök a sikerednek, és nagyon köszönöm a visszajelzésed is! Szép estét: Era.

Manco74
Manco74 Sun, 2013-05-05 19:01

A tésztája nekem sem állt össze, pereg, kézbe nem tudjuk megfogni, de kanalazva nagyon finom attól.
A krém se lett ilyen vastag mint neked. Pedig akkora tepsit használtam. Legközelebb 2 csomag pudingból készítem.

Solya78
Solya78 / Solya78 Wed, 2015-02-04 18:02

Én is hasonló recept alapján készítem ezt a sütit, nagyon szeretjük. Én pl.a kekszes-gesztenyés részhez nem teszek margarint, hanem tejjel lágyítom. Csak pár csepp tej kell és nagyon szépen összeáll.

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-05-06 20:25

Attól függ, mit nevezünk vastagnak! :) A képek nagyon csalókák tudnak ám lenni! Ez itt óriásinak látszik, pedig valójában nem is olyan nagy kocka volt! :) A kekszmassza nekem sem áll olyanná, mint mondjuk egy linzertészta, ezért is írtam, hogy belenyomkodjuk a tepsibe. Higgyétek el, mire szeletelni kell, tökéletes lesz.! Era.

tszandi
Szandi / tszandi Sun, 2013-04-07 11:21

mennyi rumaroma kell bele? egy egész üveg, vagy csak egy kupaknyi? köszönöm előre is a választ :)

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-04-07 14:02

Szia tszandi! Én azt vallom, ízlés szerint mindent. Nekem egy kis üvegcse fele elég volt. Üdv: Era.

Katka83
Katka83 Wed, 2013-03-13 22:26

Kedves Inom!

Ezt a receptet már többször is elkészítettem,és isteni finom.Viszont nekem még soha nem sikerült ilyen szépen szeletelnem,kicsit szabálytalan lett.Csodaszép a fotód,és persze a süti!:)Kata

Zlatyica
Zlatyica Tue, 2013-04-02 11:30

SZIASZTOK Én most készittetem el először a tásztájával én sem vagyok teljesen megelégedve de majd kikisérletezem ha hulala tejszint használsz abba nem kell semi csak jól felverni de különben isteni finom.

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-03-14 09:11

Jajjj,de tündér vagy, köszönöm! :) Pedig ebben is van kivetni való bőven!!! Üdv: Era.

dida
Ildi / dida Mon, 2013-03-11 15:10

Kedves "Inom"!

Nem mondanám már magam kezdő szakácsnak, de ez kifogott rajtam...

Elkészítettem! Az íze remek! Viszont nekem se a "tészta" nem akart összeállni, se a hab nem akart megkeményedni... Úgyhogy van egy finom, kanalazós valamim. :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-03-12 10:02

Vegyetek igazi házi tejszínt, pl. Cserpes félét. Nem kell hozzá sem fixáló, sem zselatin, sem semmi. Ha felverem, úgy áll mint Katiban a gyerek. Kicsit drágább, de a minőséget meg kell fizetni. :)
Húha, bocsánat a reklámozásért...

dida
Ildi / dida Fri, 2013-03-22 16:19

Szívesen vennék, de itt vidéken nem lehet kapni... És sajnos senkivel nem találkoztam még, aki esetleg házilag csinálna tejszínt, így marad a bolti...

Manco74
Manco74 Sun, 2013-05-05 19:04

Az a lényeg, hogy cukrászhabot vegyél mindig ilyen sütikhez. :-)
Nem fog összeesni!

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-03-11 18:20

:( Sajnálom,hogy nem sikerült, bár nem tudok tippet adni sem,hogy mi lehet az oka. Esetleg legközelebb próbáld meg habfixáló helyett zselatinnal. Köszönöm,hogy írtál: Era. ( azért örülök,hogy ennek ellenére ízlik! :D )

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-03-11 09:22

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-03-09 19:45

Köszi! Aranyos vagy,de szerintem a "diétás" leves után ennyi kell! :) Era.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-03-09 21:17

A fantasztikusan finom "diétás" fokhagymakrém levesedet vagy 4x megcsináltam azóta:))) Óriási a sikere, magam se gondoltam volna:) Gondolom, ezzel a sütiddel is nyerők leszünk. Ahogy elkészítem, elújságolom majd azt is:) Gabi

1522