Süsd meg a céklát!

Ha megsütjük a céklát, egészen új oldaláról ismerhetjük meg! Szuperül beilleszthető az egészséges étrendbe, készítsük el változatosan, ne csak ecetes saláta formájában!

Amikor pár évvel ezelőtt életemben először sütöttem otthon céklát, teljesen odáig voltam az ízéért, hogy mennyire más karakterei érvényesülnek, mint amelyeket addig ismertem. Édes, földes, mély, meleg. Ez persze annak volt betudható, hogy előtte nem igazán fogyasztottam céklát másként, mint a hagyományos ecetes-tormás savanyúság formájában. Pedig mennyivel többet tud ennél!

A cékla egy karakteres ízű gumós zöldség, alacsony kalória-, magas élelmi rost-, folsav- és káliumtartalmú. Bárhol beszerezhető, alacsony árú alapanyag, amely gyönyörű, extrém színével különlegessé teszi a legegyszerűbb ételeket is. Jól bírja az erőteljes fűszerezést, jól illik húsételekhez, erős ízű sajtokhoz, kiváló köret- és saláta-alapanyag, de készíthetünk belőle levest, sőt browniet is.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 11 db sültcéklás receptet, amelyek jól beilleszthetők a kiegyensúlyozott (de akár a testsúlycsökkentő) étrendbe. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

7+1 nyersanyag a szíved védelmében

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek