Narancsos praktikák a télben

A narancs az egyik legközkedveltebb téli gyümölcs, az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Ezen kívül kiváló arcpakolás és távol tartja a molyokat.

{ CKÉP = 8017, 4 }
A narancs az egyik legközkedveltebb déli gyümölcs, amit egész évben fogyaszthatunk. Európában a 16. század óta termesztik, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, de található még benne B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium, és tele van antioxidánssal. Ha tehetjük, fogyasszunk belőle minél többet, mert télvíz idején segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Egy pohár friss narancslé fedezi a napi C-vitamin-szükségletünket!
  • Hogyan vásároljunk narancsot?
  • - Mielőtt narancsot vásárolnánk, győződjünk meg róla, hogy friss legyen – a régi, állott puha, fonnyadt és foltos.
  • - Nézzük meg a származási helyét.
  • - Vásároljunk vékonyhéjú narancsot, mert annak több a húsa és a leve.
  • - Ha szeretnénk cukrozott narancshéjat készíteni, akkor a vastag húsút kell választanunk.
  • - Ha ép és egészséges narancsot vásároltunk, akkor az a hűtőszekrényben hetekig is eláll.
  • A narancs frissen:
  • - Mielőtt bármit is kezdenénk a naranccsal, mossuk meg alaposan.
  • - Felhasználás előtt görgető mozdulatokkal lazítsuk fel a húsát, így több lét nyerünk belőle.
  • - A meghámozott narancsot azonnal fogyasszuk el.
  • - A kifacsart és el nem fogyasztott narancslét tároljuk hűtőszekrényben.
  • - Narancsszeletekkel díszíthetünk süteményeket, ételeket és italokat a fantáziánk szerint.

Szárítva:- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.Szépségápolásra:- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)NoSalty-tipp:A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Szárítva:

- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.

- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.

Szépségápolásra:

- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)

NoSalty-tipp:

A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...