Narancsos praktikák a télben

A narancs az egyik legközkedveltebb téli gyümölcs, az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Ezen kívül kiváló arcpakolás és távol tartja a molyokat.

{ CKÉP = 8017, 4 }
A narancs az egyik legközkedveltebb déli gyümölcs, amit egész évben fogyaszthatunk. Európában a 16. század óta termesztik, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, de található még benne B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium, és tele van antioxidánssal. Ha tehetjük, fogyasszunk belőle minél többet, mert télvíz idején segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Egy pohár friss narancslé fedezi a napi C-vitamin-szükségletünket!
  • Hogyan vásároljunk narancsot?
  • - Mielőtt narancsot vásárolnánk, győződjünk meg róla, hogy friss legyen – a régi, állott puha, fonnyadt és foltos.
  • - Nézzük meg a származási helyét.
  • - Vásároljunk vékonyhéjú narancsot, mert annak több a húsa és a leve.
  • - Ha szeretnénk cukrozott narancshéjat készíteni, akkor a vastag húsút kell választanunk.
  • - Ha ép és egészséges narancsot vásároltunk, akkor az a hűtőszekrényben hetekig is eláll.
  • A narancs frissen:
  • - Mielőtt bármit is kezdenénk a naranccsal, mossuk meg alaposan.
  • - Felhasználás előtt görgető mozdulatokkal lazítsuk fel a húsát, így több lét nyerünk belőle.
  • - A meghámozott narancsot azonnal fogyasszuk el.
  • - A kifacsart és el nem fogyasztott narancslét tároljuk hűtőszekrényben.
  • - Narancsszeletekkel díszíthetünk süteményeket, ételeket és italokat a fantáziánk szerint.

Szárítva:- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.Szépségápolásra:- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)NoSalty-tipp:A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Szárítva:

- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.

- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.

Szépségápolásra:

- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)

NoSalty-tipp:

A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek